ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βοσνία - Ελλάδα: Η μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ/ ΕΘΝΙΚΗ  ΕΛΛΑΣ-ΒΟΣΝΙΑ .(EUROKINISSI)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ/ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ-ΒΟΣΝΙΑ .(EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Βοσνία στο κατάμεστο "Bilino Polje" με στόχο να διατηρήσει το αήττητό της στον όμιλο και να κάνει άλμα τουλάχιστον για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Οι σκέψεις των Σκίμπε και Μπαζντάρεβιτς. Σέντρα στις 21:45.

Έφτασε η μεγάλη ώρα για την Εθνική μας ομάδα. Η γαλανόλευκη του Μίχαελ Σκίμπε αντιμετωπίζει την Βοσνία (21:45) στο κολασμένο "Bilino Polje" και δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό της, πέρα από το πώς θα καταφέρει να φύγει "ατσαλάκωτη" και αήττητη από μια έδρα που είχε χάσει εύκολα το 2013 με 3-1, αλλά φέτος θέλει να μείνει όρθια και να κάνει άλμα τουλάχιστον για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Το ομολόγησε ο Σκίμπε στην συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας ότι μίνιμουμ στόχος είναι η ισοπαλία, στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και οι παίκτες που γνωρίζουν το τι συνθήκες θα αντιμετωπίσουν, την κρισιμότητα της αναμέτρησης και το τι πρέπει να κάνουν, αν θέλουν να τα καταφέρουν. Δεν είναι εύκολος ο στόχος τους απέναντι σε έναν αντίπαλο που ξέρει ότι αν δεν νικήσει, δεν κρατάει την τύχη στα χέρια του.

Το άγχος είναι σίγουρα μεγαλύτερο στους γηπεδούχους, όπως και η πίεση. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η Εθνική μας, η οποία με οδηγό την εμφάνιση στις Βρυξέλλες, όπου πήρε ισοπαλία 1-1, θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο Σκίμπε μπέρδεψε αρκετά τα πράγματα όσον αφορά την 11άδα, αλλά σίγουρα δεν θα αλλάξει το προσφιλές και αγαπημένο του 4-2-3-1, με το οποίο παρατάσσει την γαλανόλευκη στα παιχνίδια.

Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο το σκορ είχε λήξει ισόπαλο 1-1 στο Φάληρο με το... buzzer beater του Τζαβέλλα στο 95' και η Εθνική μας είναι αήττητη στο γκρουπ με τρεις νίκες και δυο ισοπαλίες, μετρώντας 11 βαθμούς έναντι 10 των Βόσνιων, ενώ 13 έχει το Βέλγιο. Πάντως, ο σκόρερ του πρώτου αγώνα και οι Σάμαρης - Ταχτσίδης είναι εκτός για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λόγω τιμωριών και αυτό περιορίζει κάπως τις επιλογές του Μίχαελ Σκίμπε.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΚΙΜΠΕ ΚΑΙ ΜΠΑΖΝΤΑΡΕΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 11ΑΔΑ

Αναφορικά με την 11άδα, ο Καρνέζης έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Καπίνο για το τέρμα και στα δυο άκρα αναμένεται να τοποθετηθούν οι Τοροσίδης (δεξιά) και Ρέτσος (αριστερά). Για τον πιτσιρικά του Ολυμπιακού θα είναι και το ντεμπούτο του με το εθνόσημο στην ανδρών. Οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς θα αποτελέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή, παλεύουν για τις δυο θέσεις οι Ζέκα, Τζιόλης και Μανιάτης, ενώ στην τριάδα μπροστά θα είναι ο Φορτούνης σε πιο ελεύθερο ρόλο, οι Σταφυλίδης (αριστερά) και Μάνταλος (δεξιά), με τον Μήτρογλου μοναδικό προωθημένο.

Αν ο Σκίμπε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον Σταφυλίδη σε θέση αριστερού μπακ, τότε μένει ο Ρέτσος στον πάγκο, πάει ο Μάνταλος αριστερά μπροστά και δεξιά ο Ζέκα. Αυτό το σενάριο πάντως δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, αλλά υπάρχει ως σκέψη και μην ξεχνάμε ότι ο Γερμανός και άλλες φορές κάνει κάποιες εκπλήξεις, όπως στο Βέλγιο που ξεκίνησε με τον Ταχτσίδη, αν και δεν αναμενόταν κάτι τέτοιο βάσει των όσων έδειχνε στις προπονήσεις.

Στον αντίποδα, ο Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς θα έχει τον Πιάνιτς στην διάθεσή του για τον "τελικό" με την Εθνική μας ομάδα. Όσο για το αρχικό σχήμα, ο Μπέγκοβιτς θα είναι στο τέρμα και στην 4άδα της άμυνας οι Ζουκάνοβιτς, Ντούμιτς, Μπίτσαξιτς και Βράνιες. Οι Λούλιτς, Γιάγιαλο, Βίσκο και Πιάνιτς στον άξονα, με τους Ιμπίσεβιτς και Τζέκο στην επίθεση. Αυτοί φαίνεται πως έχουν τον πρώτο λόγο για τους γηπεδούχους, που περιμένουν πώς και πώς τον αγώνα αυτό και θέλουν όσο τίποτα άλλο τους τρεις βαθμούς. Με την ελπίδα να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Η βαθμολογία:

1. Βέλγιο 13 (22-2)

2. Ελλάδα 11 (10-3)

3. Βοσνία 10 (13-5)

4. Κύπρος 4 (3-8)

5. Εσθονία 4 (5-15)

6. Γιβραλτάρ 0 (2-22)

*οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

**σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Η 6η αγωνιστική:

Παρασκευή (9/6)

Βοσνία - Ελλάδα

Εσθονία - Βέλγιο

Γιβραλτάρ - Κύπρος

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ