ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Η δικαίωση ενός αδικημένου

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Η δικαίωση ενός αδικημένου
EUROKINISSI SPORTS

O Βασίλης Λαμπρόπουλος έμεινε για έξι μήνες ανενεργός στην ΑΕΚ, έκανε υπομονή, υπέγραψε στην ιστορική Ντεπορτίβο και δικαιώθηκε άμεσα, αφού χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του, επέστρεψε στις κλήσεις της Εθνικής.

Πέρυσι, τέτοια εποχή, βρισκόταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Βασικός με την ΑΕΚ στο Champions League, εξαιρετικές εμφανίσεις απέναντι σε ομάδες όπως η Μπάγερν και επιθετικούς όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι και μέσα στις επιλογές του Μίχαελ Σκίμπε για τους αγώνες της Εθνικής για το UEFA Nations League.

Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα, τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά. Ο 28χρονος στόπερ ήταν ουσιαστικά ο μοναδικός που "πλήρωσε το μάρμαρο" για το γεγονός πως δεν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Ένωση, σε συνδυασμό με τη μέτρια εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα, αφού μπορεί αρχικά κι οι Τάσος Μπακασέτας, Αντρέ Σιμόες να τέθηκαν στο περιθώριο, αλλά τελικά επέκτειναν τη συνεργασία τους με τους "κιτρινόμαυρους".

Με εντολή του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Λαμπρόπουλος έμεινε εκτός πλάνων από τον Νοέμβριο μέχρι και το τέλος της σεζόν, παρά το γεγονός πως δεν του είχε γίνει ποτέ επίσημη πρόταση για νέο συμβόλαιο. Παρ' όλα αυτά, σε κανένα σημείο της χρονιάς δεν δημιούργησε πρόβλημα, παρέμεινε 100% επαγγελματίας και αποχώρησε από την ομάδα ύστερα από πέντε χρόνια, παραμένοντας αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων.

"Ένας πολύ όμορφος κύκλος 5 χρόνων έφτασε στο τέλος του. Από αυτόν τον κύκλο θα κρατήσω μόνο τις ευχάριστες στιγμές που με κάνουν χαρούμενο και υπερήφανο γι' αυτά που έχω επιτύχει σε προσωπικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο! Τα αρνητικά θα τα βγάλω στην άκρη, διότι δεν αξίζουν να χαλάσουν αυτές τις όμορφες στιγμές. Χαίρομαι που αγάπησα μια ομάδα που μου έδωσε απλόχερα την δυνατότητα να ζήσω τεράστιες στιγμές και ελπίζω να της το ανταπέδωσα και με το παραπάνω", ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του προς τους φιλάθλους της ΑΕΚ.

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΕΠΟΡ

Την περίοδο που βρισκόταν εκτός πλάνων, υπήρξαν αρκετές ομάδες από την Τουρκία που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Όμως, ο ίδιος ήθελε να πάει σε ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα και σε μία ομάδα που θα του δώσει την ευκαιρία να παραμείνει πρωταγωνιστής και να διατηρηθεί στο υψηλό επίπεδο. Μπορεί για πολλούς να θεωρήθηκε ρίσκο μία τέτοια απόφαση, καθώς το γεγονός πως είχε μείνει ανενεργός για περισσότερους από έξι μήνες αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα, αλλά ο ίδιος πίστευε στις δυνατότητές του.

Και γι' ακόμα μία φορά δικαιώθηκε για την υπομονή του, καθώς τον περασμένο Απρίλιο ήρθε σε συμφωνία με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια για συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών. Η ισπανική ομάδα, εκείνο το διάστημα, έδινε μάχη για την άνοδο στη La Liga, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, αφού στον τελικό των playoffs ηττήθηκε από τη Μαγιόρκα και έχασε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Παρ' όλα αυτά, το συγκεκριμένο γεγονός δεν επηρέασε ούτε τη συμφωνία των δύο πλευρών, αλλά ούτε και τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Η δικαίωση ενός αδικημένου

Μάλιστα, ο "Λάμπρο", μιλώντας στο περιβάλλον του, έλεγε χαρακτηριστικά πως "δεν πειράζει. Κάθε εμπόδιο για καλό. Θα ανέβουμε μαζί στη La Liga". Απόδειξη του πόσο πολύ πιστεύει στις ικανότητές του, αλλά και με πόσο θετική διάθεση βλέπει τα πράγματα ακόμα κι όταν παίρνουν άσχημη τροπή. Και μόνο το γεγονός πως θα αγωνιζόταν στην Ντέπορ, την οποία υποστήριζε από μικρός, όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του, ήταν πολύ σημαντικό για τον ίδιο. Μάλιστα, είχε κάνει ήδη προεργασία, αφού μίλησε στα ισπανικά στους ρεπόρτερ της Ντεπορτίβο, θέλοντας εξ αρχής να μπει στο κλίμα της νέας ομάδας του.

ΗΓΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΤΕΝΕΡ

Από το πρώτο διάστημα στη Γαλικία, ο Λαμπρόπουλος έδειξε πως έχει κερδίσει απόλυτα την εμπιστοσύνη του προπονητή της Ντέπορ, Ανκέλα. Ο 62χρονος Ισπανός προπονητής μετέτρεψε σε ηγέτη της αμυντικής γραμμής τον Έλληνα στόπερ, ο οποίος μετράει εννιά 90λεπτα τις πρώτες εννιά αγωνιστικές της Segunda Division.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ανκέλα έχει αλλάξει τρεις φορές παρτενέρ στον 29χρονο κεντρικό αμυντικό, αφού ξεκίνησε τη σεζόν με τον Μικέλε Σόμα στο πλάι του, ακολούθησε για ένα παιχνίδι ο 19χρονος στόπερ, Μουγιάιντ Σάντικ, ενώ στα τελευταία ματς έχει στο πλευρό του τον Φρανθίσκο Μοντέρο, που αγωνίζεται ως δανεικός από την Ατλέτικο.

ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Μπορεί η ομάδα του να μην έχει αρχίσει ιδανικά τη σεζόν, αφού βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 7 βαθμούς, ύστερα από εννιά παιχνίδια, αλλά ο "Λάμπρο", όπως τον φωνάζουν οι Ισπανοί, ξεχωρίζει από τη γενικότερη μέτρια εικόνα της ομάδας του. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, ήρθε και η επιστροφή στην Εθνική, στην οποία αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις 18 Νοεμβρίου του 2018, στην ήττα με 1-0 από την Εσθονία για το UEFA Nations League.

UEFA NATIONS LEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÍÄÑÙÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÇÓ ÅÈÍÉÊÇÓ ÁÍÄÑÙÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ προχωρά σε ανανέωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αποφασίζοντας να αφήσει εκτός επιλογών τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Κώστα Μανωλά, όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Γεωργακόπουλος στον Sport24 Radio 103,3, με τον Λαμπρόπουλο να είναι μεταξύ των "εκλεκτών" για τη νέα εποχή. Πλέον, είναι στα... πόδια του να καταφέρει να πείσει τον Ομοσπονδιακό τεχνικό πως αξίζει να αποτελεί βασικός στέλεχος της Εθνικής. Και το πιθανότερο είναι πως θα τα καταφέρει, αν λάβουμε υπόψη όσα έχει πετύχει στην καριέρα του, με σκληρή δουλειά και πίστη στον εαυτό του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εθνική Ελλάδας: Κλήθηκε ο Λαμπρόπουλος
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ