Βασιλειάδης: "Κανένα περιθώριο στους νοσταλγούς των ναζί"

Βασιλειάδης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με δηλώσεις του αναφέρθηκε στην παρουσία νεοναζί στο ΟΑΚΑ στο ματς Ελλάδα-Εσθονία και εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οργή του για την εικόνα που αντίκρισε.

Αποτροπιασμό, οργή και απογοήτευση ένιωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης για τα γεγονότα στο ματς της Εθνικής κόντρα στην Εσθονία και την παρουσία των νεοναζί στις κερκίδες του ΟΑΚΑ.

Ο Υφυπουργός μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ όπου μεταξύ άλλων υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει πλήρη εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Για το τι ένιωσε βλέποντας τις εικόνες στο ματς της Εθνικής με την Εσθονία:

«Προφανώς ό,τι ένιωσε και ο μέσος Έλληνας. Μόνο αποτροπιασμό, οργή και απογοήτευση γι αυτά τα ακροδεξιά σταγονίδια, τους νοσταλγούς του Χίτλερ, που θέλουν να επαναφέρουν στην ατζέντα το σκοτάδι. Η σύσσωμη αντίδραση της κοινωνίας και της Πολιτείας, καθώς και των εισαγγελικών αρχών ήταν η καλύτερη απάντηση σ' αυτούς τους νοσταλγούς των σκοτεινότερων στιγμών της ευρωπαϊκής ιστορίας».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι δεν φτάνει μόνο η βούληση της Πολιτείας για να απομακρυνθούν αυτοί οι άνθρωποι από τα γήπεδα:

«Κατ’ αρχήν αυτό που ζητάμε είναι να εφαρμοστεί ο αντιρατσιστικός νόμος, Υπάρχει επαρκές νομικό πλαίσιο. Εξετάζουμε μαζί με την UEFA για το καινούργιο πλαίσιο για την ασφάλεια στα γήπεδα που θα αντιμετωπίζει κι αυτά τα ζητήματα.

Θα πρέπει, όμως και οι ίδιες διοργανώτριες αρχές να κινούνται άμεσα όχι μόνο στην καταδίκη, αλλά τοις πράγμασι καταδίκη των περιστατικών αυτών. Δηλαδή άμεση κοινοποίηση, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να φεύγουν, να απομακρύνονται από το γήπεδο, όπως και τα ρατσιστικά πανό». Για το αν θα ξαναδούμε ανάλογες σκηνές:

«Νομίζω ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την αντίδραση και κατακραυγή των υπόλοιπων θεατών, δηλαδή της κοινωνίας. Εάν δεν υπάρχει συλλογική αντίδραση και αντίσταση σ' αυτά τα φαινόμενα, τότε δεν θα είναι για τελευταία φορά. Έχω την αίσθηση βέβαια, ότι ο τρόπος που αντέδρασε στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία, μας κάνει να είμαστε λίγο αισιόδοξοι. Παρ’ όλα αυτά θα πρέπει να μην αφήνουμε κανένα περιθώριο στους νοσταλγούς των Ναζί να εκφράζονται».

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS

equalizer