ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βαρδαβάς: "Μιλάμε με την ΕΠΟ εδώ και 3 μήνες, έτοιμοι να υποδεχτούμε την Εθνική"

Βαρδαβάς: "Μιλάμε με την ΕΠΟ εδώ και 3 μήνες, έτοιμοι να υποδεχτούμε την Εθνική"

Ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, δήλωσε στο Sport24.gr ότι οι επαφές του Δήμου με την ΕΠΟ για να φιλοξενηθεί η Εθνική στο Παγκρήτιο κρατάνε εδώ και τρεις μήνες, ενώ ξεκαθάρισε ότι το Στάδιο είναι έτοιμο για τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η Εθνική Ελλάδας είναι κοντά στη μετακόμισή της στο Παγκρήτιο. Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Άγγελος Μπασίνας, δήλωσε ότι "θα πρέπει να πάμε να δούμε το γήπεδο στην Κρήτη και μετά να πούμε κάτι", ενώ η ΕΠΣ Ηρακλείου ανακοίνωσε ότι παρέλαβε επιστολή από την Ομοσπονδία, η οποία ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα (10/12) αντιπροσωπεία της θα ταξιδέψει στο Ηράκλειο για επιθεώρηση στο στάδιο.

Ο Κώστας Βαρδαβάς, αντιδήμαρχος αθλητισμού στο Ηράκλειο, και υπεύθυνος για το Παγκρήτιο Στάδιο, μίλησε στο Sport24.gr και υποστήριξε ότι οι επαφές του Δήμου με την ΕΠΟ για να φιλοξενηθεί η Εθνική στο Παγκρήτιο κρατάνε εδώ και τρεις μήνες.

Επεσήμανε ότι παρότι το ένα από τα δύο στέγαστρα δεν έχει φτιαχτεί, αυτό δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για να γίνει το Παγκρήτιο έδρα της Εθνικής. Ανέφερε, επίσης, ότι ο Δήμος του Ηρακλείου διαθέτει στελέχη που είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν μεγάλες διοργανώσεις και παιχνίδια, ενώ αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΕΠΟ στο Παγκρήτιο.

Βαρδαβάς: "Μιλάμε με την ΕΠΟ εδώ και 3 μήνες, έτοιμοι να υποδεχτούμε την Εθνική"

Αναλυτικά η δήλωση του Βαρδαβά στο Sport24.gr: "Η επαφή του Δήμου Ηρακλείου με την ΕΠΟ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, εδώ και περίπου 2-3 μήνες. Μας έχουν γίνει γνωστές οι προδιαγραφές που απαιτεί η UEFA. Έχουμε κάνει μία κοστολόγηση των απαιτούμενων εργασιών για να μπορέσει να φιλοξενηθεί η Εθνική ακόμη και αν δεν είναι έτοιμο το στέγαστρο. Η UEFA θέλει στέγαστρο σε ένα αριθμό θέσεων VIP και σε ένα αριθμό θέσεων δημοσιογράφων.

Είναι γνωστά αυτά που ζητάει η UEFA. Εμείς έχουμε προμελετήσει και κοστολογήσει αυτή τη διαδικασία την οποία έχουμε αποστείλει στην ΕΠΟ και αναμένουμε το επόμενο βήμα. Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Ηρακλείου, η Κρήτη, θα υποδεχτεί την Εθνική. Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη επίσκεψη τεχνικής επιτροπής (αρμόδιοι για το αγωνιστικό κομμάτι, για την τηλεόραση και τα ΜΜΕ και μέλη της διοίκησης), που θα απαρτίζεται από έξι άτομα.

Το άλλο στέγαστρο έχει δρομολογηθεί να φτιαχτεί. Είναι ένα μεγάλο δημόσιο έργο. Απαιτείται ολόκληρη διαδικασία. Θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά και στα δύο στέγαστρα, θα συντηρηθούν τα χωροδικτυώματα, είναι έργο που πρέπει να γίνει όπως πρέπει, γιατί θα δώσει βιωσιμότητα στο στάδιο για τα επόμενα 30 χρόνια. Δεν διακυνδυνεύουμε σε αυτό το έργο να γίνει κάτι πρόχειρο ή λανθασμένα.

Μπορούμε όμως να το συνδυάσουμε. Να παίξει η Εθνική και παράλληλα να πληροί το Στάδιο τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Μακάρι να καταφέρναμε να είναι έτοιμο, αλλά δεν ξέρω. Μιλάμε για έργο 1 - 1,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζω ότι προ ετών υπήρξε σφοδρή κακοκαιρία που ξεπέρασε τα 11-12 μποφόρ και στο δυτικό στέγαστρο, όπου είναι η πλευρά των επισήμων, είχαμε αποκόλληση στην πίσω αριστερή γωνία, από την πλευρά της θάλασσας. Κλείσαμε το γήπεδο, βγάλαμε το φθαρμένο κομμάτι και στερεώσαμε το υπόλοιπο. Τον Ιανουάριο έκανε νέα κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να ξηλωθεί και πάλι.

Βαρδαβάς: "Μιλάμε με την ΕΠΟ εδώ και 3 μήνες, έτοιμοι να υποδεχτούμε την Εθνική"
Παγκρήτιο ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γι' αυτό, για λόγους ασφαλείας, πήραμε την απόφαση να αφαιρέσουμε εντελώς το στέγαστρο. Από τότε ξεκίνησε η διαδικασία για τη χρηματοδότηση, θέμα που έφτασε μέχρι τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεσμεύτηκε on camera ότι θα το χρηματοδοτήσει. Η Πολιτεία έχει υπογράψει να δίνει 400.000€ ετησίως για το Παγκρήτιο, αλλά από το 2009 δεν έχει δώσει ούτε ευρώ. Δεν έχει τηρηθεί η συμφωνία, με την οποία πέρασε το γήπεδο στον Δήμο Ηρακλείου. Όταν το στάδιο ήταν κλειστό και έπαιζε απλά ο ΟΦΗ και ο Εργοτέλης, κόστιζε στο ελληνικό κράτος πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή για εμάς το Παγκρήτιο δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Έχουμε καθημερινά 2,500 επισκεψιμότητα. Κάτω από το Παγκρήτιο λειτουργεί κολυμβητήριο, γυμναστήριο και αρκετά άλλα. Μας ενδιαφέρει να παραμένουν αυτές οι δράσεις και να μην δεσμεύονται από κάτι άλλο. Θέλω να πω επίσης ότι υπάρχει τεχνογνωσία σε επίπεδο μεγάλων διοργανώσεων, είναι σημαντικό. Δεν είναι κάτι νέο για εμάς.

Ο Δήμος έχει δομή αθλητισμού, έχουμε στελέχη που έχουν σπουδάσει αυτό το κομμάτι και είμαστε έτοιμοι να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις και παιχνίδια, οπότε υπάρχει αυτοπεποίθηση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπασινάς: "Να δούμε το γήπεδο στην Κρήτη και μετά να πούμε κάτι"
ΕΠΣ Ηρακλείου: "Στο Παγκρήτιο για επιθεώρηση εκπρόσωποι της ΕΠΟ"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ