ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τζιόλης: "Νιώθουμε ξανά υπεύθυνοι για το εθνόσημο που φοράμε"

Τζιόλης: "Νιώθουμε ξανά υπεύθυνοι για το εθνόσημο που φοράμε"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης μίλησε για τον αγώνα με την Βοσνία στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε στο τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να πάρει αποτέλεσμα, αλλά και στο τι άλλαξε σε αυτή την προκριματική φάση σε σχέση με την προηγούμενη.

Το βράδυ της Παρασκευής (09/06, 21:45), η Εθνική κοντράρεται με τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη στη Ζένιτσα σε μία κρίσιμη αναμέτρηση σε ό,τι αφορά στην πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Αποστολή στη Ζένιτσα: Νίκος Συριώδης

Με αφορμή την σπουδαία αναμέτρηση, ο Αλέξανδρος Τζιόλης μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου και στάθηκε στο τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να πάρει αποτέλεσμα, αλλά και στο τι άλλαξε σε αυτή την προκριματική φάση σε σχέση με την προηγούμενη.

Στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη ήταν καλύτερη η Βοσνία. Ποια είναι η εντύπωσή σας για το αυριανό ματς και για την φανατική ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί;

"Κατ' αρχάς, είναι δυο τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Γνωρίζουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό. Έχουμε παίξει ξανά σε δύσκολες έδρες. Θα παίξουμε όπως μπορούμε και βάσει των ικανοτήτων μας και τότε δεν έχουμε κανένα φόβο".

Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Βοσνίας και ένα σχόλιο για τις απουσίες σας.

"Δεν θέλω να σταθώ σε παίκτες της Βοσνίας, αν και ξέρουμε τα μεγάλα της ονόματα. Είναι μια καλή ομάδα, με ταλαντούχους παίκτες, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Όσοι παίξουν, θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Έχουμε ταλέντο και στις δυσκολίες έχουμε αποδείξει ότι αυτή η ομάδα δένεται ακόμα περισσότερο".

Αύριο τι παίκτες θέλουμε στο γήπεδο; Καλούς στην τακτική ή και κάτι παραπάνω επειδή είναι τελικός το ματς αυτό;

"Νομίζω ότι θα είναι καλοί παίκτες στο γήπεδο, όποιοι και αν αγωνιστούν. Όποτε αυτή η ομάδα παίξει αυτό που μπορεί και βγάλει την ψυχή της, ποτέ δεν έχει φύγει χαμένη. Αυτό είναι το μυστικό, πέρα από τα τακτικά κομμάτια. Θα επιμείνω ότι θα πρέπει να βάλουμε την ψυχή μας στο γήπεδο επειδή είναι πολύ κρίσιμο παιχνίδι, αν και είναι δύσκολη περίοδος και για τις δυο ομάδες. Πρέπει να δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω".

Στα δέκα χρόνια της Εθνικής έχουν δει πολλά τα μάτια σου. Στα προηγούμενα προκριματικά κάναμε καλή πορεία και μεταμορφωθήκαμε. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα διεκδικούμε και τον Σεπτέμβριο πρόκριση. Τι άλλαξε ξαφνικά σε μια προκριματική φάση;

"Νομίζω ότι αναλάβαμε τις ευθύνες μας για την κακή εικόνα. Δεν είναι ότι απλά αποφασίσαμε να γίνουμε η ομάδα που ήμασταν. Ο προπονητής μας παρακίνησε με τον καλύτερο τρόπο, βγάζοντάς μας τον εγωισμό που πρέπει να έχουμε για την Εθνική και ήταν ένας συνδυασμός δικής μας θέλησης και του προπονητή για να νιώσουμε ξανά υπεύθυνοι για το εθνόσημο που φοράμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος, μακάρι να συνδυαστεί και με μια πρόκριση".

Για την εικόνα στο Βέλγιο και αυτή που πρέπει να έχει η ομάδα στη Βοσνία...

"Στο Βέλγιο ήμασταν πολύ καλοί αμυντικά και αύριο πρέπει να παρουσιάσουμε το ίδιο πρόσωπο. Πρέπει να βελτιώσουμε το επιθετικό μας πρόσωπο και να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία, ώστε να βγαίνουμε με καλύτερες προϋποθέσεις στην επίθεση".

Για την παρουσία των τιμωρημένων σε ένα ακόμη ματς και τι σημαίνει...

"Είναι ξανά παρέα αυτή η ομάδα. Τις τελευταίες δέκα ημέρες είναι πολύ καλό κλίμα και υπάρχει αυτοπεποίθηση στην ομάδα. Οι τιμωρημένοι δίνουν τον τόνο παραπάνω και αυτό συμβαίνει, γιατί περνάνε καλά και αυτό περνάει και στην ομάδα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ