ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τζαβέλλας: "Έχει αλλάξει το κλίμα στην Εθνική, είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια"

Τζαβέλλας: "Έχει αλλάξει το κλίμα στην Εθνική, είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε για το ματς της Εθνικής με το Βέλγιο, για τον Μίχαελ Σκίμπε, για τις σχέσεις των διεθνών και είπε πως τα προβλήματα των συλλόγων επηρέαζαν το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στη "Real News" μίλησε ο ακραίος μπακ της Εθνικής μας ομάδας, Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ματς με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες (25/3, 21:45) για τα προκριματικά του Μουντιάλ, στον ομοσπονδιακό μας τεχνικό, Μίχαελ Σκίμπε, τον οποίον και αποθέωσε για την δουλειά που κάνει, στις σχέσεις των διεθνών και ανέφερε πως τα προβλήματα των συλλόγων επηρέαζαν το κλίμα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Θετικό αποτέλεσμα στο Βέλγιο σημαίνει πρόκριση ή υπάρχει δρόμος;

"Ούτε ένα καλό σκορ θα ισοδυναμεί με πρόκριση, ούτε ένα κακό με καταστροφή. Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παλέψουμε τόσο σε αυτόν τον αγώνα όσο και σε όλους τους άλλους μέχρι το τέλος της διαδρομής και, ναι, πιστεύω ότι υπάρχει δρόμος".

Πώς αντιμετωπίζεται μια τέτοια ομάδα με εξαιρετικούς μέσους και επιθετικούς;

"Είμαστε συνηθισμένοι στα δύσκολα και εκτός αυτού έχουμε αντιμετωπίσει και πιο δύσκολες ομάδες. Σίγουρα το Βέλγιο διαθέτει πολλούς ποδοσφαιριστές αξίας και προφανώς θέλει προσοχή, όμως εκτιμώ ότι θα είμαστε έτοιμοι".

Είναι πρόβλημα η απουσία του Καρνέζη;

"Εννοείται, και σημαντικό μάλιστα, αφού πρόκειται για τον βασικό μας τερματοφύλακα. Θα λείπει και ο Καρέλης. Γενικά καλό είναι να μην υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών, ωστόσο πιστεύω ότι όποιος και να παίξει θα τα δώσει όλα και θα κάνει το καλύτερο που μπορεί για να μην φανεί κανένα κενό".

Θέμα συνοχής στην Εθνική τίθεται, με δεδομένο ότι πολλά παιδιά αγωνίζονται στο εξωτερικό και δεν βρίσκονται συχνά;

"Όχι, άλλωστε το ίδιο περίπου ισχύει σε όλες τις ομάδες, με τους παίκτες να αγωνίζονται σε άλλα πρωταθλήματα. Νομίζω πως έχουμε πάντα τον χρόνο για προπονήσεις και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε αυτοί που πρέπει".

Τι βελτίωσε την εικόνα μας με τον Σκίμπε και τι θεωρείς ότι μας πήγαινε πίσω;

"Έχει αλλάξει το κλίμα, είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια και φαίνεται καθαρά αυτό. Βοήθησε πολύ ο κ. Σκίμπε, που δεν είναι μόνο ένας αξιόλογος προπονητής, αλλά και ένας έξυπνος άνθρωπος. Όσο για το τι έφταιγε, θεωρώ ότι προβλήματα μικρά των ομάδων μπερδεύονταν με την Εθνική και μόνο υγεία δεν έβγαινε. Πια δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι".

Με το δικό σου γκολ μείναμε ζωντανοί. Σου αρέσει γενικά να παίρνεις πρωτοβουλίες όταν η μπάλα «καίει»;

"Ήταν η στιγμή, άκουσα τον προπονητή, τον Μανιάτη, σούταρα. Γενικά μου αρέσει να βοηθάω όπως μπορώ, αλλά στη συγκεκριμένη φάση ήταν για να μπει το γκολ και μακάρι να αποδειχθεί καθοριστικό στη συνέχεια".

Ακολουθεί το ματς στη Βοσνία. Σε προβληματίζει η εκεί ατμόσφαιρα με δεδομένη την ένταση στο πρώτο παιχνίδι;

"Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν τους αντιμετωπίσαμε, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, τώρα τους γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν. Θα είμαστε περισσότερο υποψιασμένοι και έτοιμοι. Και νομίζω ότι το δείξαμε εδώ ότι δεν τους φοβόμαστε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ