ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τσάνας: "Κίνητρο μας... η αποφυγή της αποτυχίας"

Τσάνας: "Κίνητρο μας... η αποφυγή της αποτυχίας"
INTIME SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τσάνας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με την Ουγγαρία υποστήριξε πως παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν οι παίκτες θα παλέψουν για να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη στην προκριματική φάση.

Μέχρι τώρα οι Έλληνες διεθνείς είχαν το κίνητρο για να πετύχουν... στο ματς με την Ουγγαρία θα έχουν το κίνητρο να αποφύγουν την αποτυχία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Κώστας Τσάνας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του αγώνα με την Ουγγαρία στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Έλληνας προπονητής υποστήριξε ότι θα γίνουν αλλαγές σε πρόσωπα και σε σχήμα, τόνισε ότι ο Φορτούνης είναι καλά και διαθέσιμος ενώ σε ότι έχει να κάνει με τον Χολέμπας υποστήριξε πως δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις και πως τέτοια ζητήματα (δεν χαιρέτησε τον κόσμο μετά το ματς με τη Βόρεια Ιρλανδία) λύνονται εσωτερικά.

Χαρακτηριστικά είπε:

Θα υπάρξουν αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στη Β. Ιρλανδία;
"Ναι. Θα υπάρχουν αλλαγές στην ενδεκάδα που θα αγωνιστεί αύριο κόντρα στην Ουγγαρία σε σχέση με το παιχνίδι της Β. Ιρλανδίας"

Απ' αυτά που είδαμε στο παιχνίδι με την Β. Ιρλανδία κατά πόσο περιμένετε να δείτε άλλα πράγματα κόντρα στην Ουγγαρία, τι σκοπεύετε να αλλάξετε;
"Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, έχει διαφορετικές τακτικές ανάγκες, είναι το τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών, αυτό που θα αλλάξω είναι κάποια πρόσωπα σίγουρα καθώς και ο τρόπος που θα αγωνιστούμε μέσα στην έδρα μας".

Πιστεύω στο ταλέντο των παικτών και του προπονητή, θεωρώ ότι τα αποτελέσματα των παικτών έχουν προέλθει από έλλειψη καλής ψυχολογίας, αυτοπεποίθησης, τι θα κάνετε μέσα σε ένα 24ώρο για να αλλάξει αυτή η εικόνα της ομάδας και να παρουσιαστούν ενωμένοι;
"Νομίζω ότι όταν παίζεις ένα παιχνίδι, το συγκεκριμένο αύριο, δεν περιμένεις τις τελευταίες 24 ώρες να αλλάξεις κάποια πράγματα. Έχουμε μιλήσει ξανά και έχουμε πει ότι δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν η πορεία αυτή της ομάδας. Συμφωνώ ότι υπάρχει ταλέντο στους ποδοσφαιριστές και οι ποδοσφαιριστές έχουν ταλέντο ανεξάρτητα από το αν είναι μικροί ή μεγάλοι και είναι υποχρεωμένοι από τη στιγμή που παίζουν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Είναι γεγονός ότι φανήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων, είχαμε μάθει τον κόσμο στις επιτυχίες και ίσως η μεγάλη παγίδα να είναι ακριβώς αυτό το πράγμα. Ότι επειδή κερδίζαμε κάποια παιχνίδια ίσως να παραβλέπαμε κάποιες άλλες παραμέτρους του παιχνιδιού.

Εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει με αξιοπρέπεια, με υποχρέωση απέναντι σε αυτό που κάνουμε, και κύρια οι ποδοσφαιριστές με τον τρόπο που αγωνίζονται να τελειώσουμε αυτή τη φάση των προκριματικών και υπάρχει χρόνος αρκετός έτσι ώστε ποδοσφαιριστές με αυτό το ταλέντο, με αυτή την ικανότητα, που παίζουν στις ομάδες που παίζουν, να μπορέσουν να βοηθήσουν. Άρα δεν είναι θέμα 24ώρου, είναι θέμα συνηθειών, φιλοσοφίας και τρόπου που βλέπει κανείς το ποδόσφαιρο".

Οι αλλαγές που θα γίνουν έχουν να κάνουν με την τακτική ή με την απόδοση των ποδοσφαιριστών στα προηγούμενα ματς;
"Οι αλλαγές που θα γίνουν σε σχέση με τους ποδοσφαιριστές που δεν θα αγωνιστούν είναι γιατί τα παιχνίδια ήταν τόσο κοντά ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα να είναι κάποιοι παίκτες φρέσκοι και επίσης γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θέλουμε να δούμε την ικανότητα τους σε ένα παιχνίδι προκριματικών.

Τακτικά ο τρόπος με τον οποίο θα αγωνιστούμε θα είναι ένας τρόπος που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα χαρακτηριστικά των παικτών, τα πλεονεκτήματα τους με βάση πάντα τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνιστεί η ομάδα της Ουγγαρίας. Είναι πάντα ένας συνδυασμός του πως παίζεις εσύ και πως παίζεις ο αντίπαλος".

Έχει ξεπεράσει το πρόβλημα ο Φορτούνης, υπολογίζεται για το παιχνίδι με την Ουγγαρία;
"Υπολογίζεται για τον αυριανό αγώνα, έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που είχε".

Πόσο δύσκολο θεωρείτε ότι θα είναι το παιχνίδι δεδομένο ότι η ελληνική ομάδα ότι και να γίνει θα είναι τελευταία στον όμιλο ενώ η Ουγγαρία θέλει το ματς γιατί έχει ακόμα ελπίδες να προκριθεί στην τελική φάση;
"Γνωρίζουμε ότι η ομάδα της Ουγγαρίας θέλει οπωσδήποτε αυτό το παιχνίδι για να έχει ελπίδες να περάσει στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ξέρουμε τη δυναμικότητα τους, έχουμε παρακολουθήσει τα παιχνίδια τους, έχουμε αναλύσει την ομάδα τους, γνωρίζουμε τα δυνατά και τα αδύνατα τους σημεία και αν και ακούγεται κοινότυπο θα προσπαθήσουμε για μια ακόμη φορά να παίξουμε για αυτό που είχαμε συνηθίσει τόσο καιρό.

Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε γιατί αυτό που κοιτάμε δεν είναι το πως θα είναι η ομάδα της Ουγγαρίας αλλά το πως θα είμαστε εμείς απέναντι στην ομάδα της Ουγγαρίας. Ελπίζω οι ποδοσφαιριστές που έχουμε να ανταποκριθούν σε αυτό το τελευταίο παιχνίδι. Παρόλα αυτά είναι ένα παιχνίδι που παίζουν όλα τα αποτελέσματα. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη για το παιχνίδι στην ομάδα της Ουγγαρίας γιατί γνωρίζουμε ότι διεκδικούν την πρόκριση τους σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση".

Είναι δύσκολο να βρεις κίνητρο σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση, νοιώθετε πίεση επειδή έχετε χάσει όλα τα εντός έδρας ματς;
"Σίγουρα υπάρχει ένα βάρος από τη στιγμή που δεν έχουμε κερδίσει σαν ομάδα κανένα παιχνίδι στην έδρα μας. Σαφώς το θέμα του κινήτρου είναι κάτι που το έχουμε πει ξανά. Υπάρχουν δυο ειδών κίνητρα ένα το κίνητρο για να πετύχεις και ένα κίνητρο για να αποφύγεις την αποτυχία.

Εμείς έχουμε καταφέρει με τα αποτελέσματα μας και την παρουσία μας να κυνηγάμε να αποφύγουμε την αποτυχία. Αυτό που είχαμε το κίνητρο για να πετύχουμε, να κερδίσουμε, να ευχαριστηθούμε, έχει αντικατασταθεί από το κίνητρο της αποφυγής της αποτυχίας. Φοβόμαστε μην χάσουμε και είναι το μεγάλο μυστικό στην λύση αυτού του προβλήματος που αντιμετωπίζει η Εθνική μας ομάδα".

Όπως είπατε μπορεί να μην πέταξε τη φανέλα, αλλά ότι δεν πήγε να χαιρετήσει τον κόσμο που έκανε ένα τέτοιο ταξίδι και έφυγε μόνος του προς τα αποδυτήρια είναι γεγονός, θα ήθελα το σχόλιο σας πάνω σε αυτό;
"Μένουν γενικά. Εμείς προσπαθούμε να βρούμε τη λύση. Μετά από οποιοδήποτε γεγονός, υπάρχει κουβέντα με τον ποδοσφαιριστή, του εξηγούμε, μας εξηγεί και είναι πάντα πράγματα που συμβαίνουν σε μια ομάδα τα οποία λύνονται μέσα στην ομάδα. Έτσι όπως το θέτετε σαφώς τους χαιρέτησε πριν, το είδατε ότι τους χαιρέτησε πριν, αλλά σαφώς η αντίδραση του στο τέλος δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Και όπως σας εξήγησαν και πριν από την ομοσπονδία η αντίδραση κάθε ανθρώπου είναι διαφορετική στην ήττα. Ήταν ένα θέμα που ήταν εσωτερικό, κουβεντιάσαμε, ακούσαμε τι μας είπε, του είπαμε τι έπρεπε να πούμε και τελειώνει εκεί".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ