ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τοροσίδης και Παπασταθόπουλος για Φαν Σιπ: "Θα κριθεί από τις πράξεις του"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Βασίλης Τοροσίδης και Σωκράτης Παπασταθόπουλος σχολίασαν την απόφαση του Τζον Φαν Σιπ να αποκλείσει τον Δημήτρη Σιόβα από την Εθνική, τονίζοντας ότι όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους.

Ο Βασίλης Τοροσίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Super ΜΠΑΛΑ του Mega το βράδυ της Κυριακή (20/9), ενώ υπήρχε σύνδεση και με τον κεντρικό αμυντικό της Άρσεναλ και κουμπάρο του, Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Οι δυο τους σχολίασαν την απόφαση του ομοσπονδιακού προπονητή, Τζον Φαν Σιπ, ο οποίος στην εκπομπή "total football" του "OPEN" τόνισε ότι θέτει εκτός αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος τον κεντρικό αμυντικό της Ουέσκα, Δημήτρη Σιόβα, λόγω των δηλώσεών του μετά το ματς με το Κόσοβο.

"Μου βάζετε δύσκολα. Καταρχάς πιστεύω ότι η Εθνική ομάδα δεν είναι ούτε ο Σωκράτης, ούτε ο Βασίλης, ούτε ο Δημήτρης. Η Εθνική ομάδα είναι πάνω απ' όλους. Οι άνθρωποι που είναι σε θέσεις παίρνουν κάποιες αποφάσεις και γι αυτές κρίνονται. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Είναι κάτι για το οποίο δεν έχω μιλήσει. Το αν δεν είμαι στην Εθνική ομάδα, είναι κατά ένα μέρος κι επιλογή δική μου στο τι θέλω. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Το μόνο που εύχομαι είναι να πηγαίνει καλά η Εθνική", υποστήριξε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης με τη σειρά του τόνισε:

"Αυτό που είπε ο Σωκράτης είναι σωστό. Ο προπονητής αποφασίζει, πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις του. Το ποιος θα είναι και πότε θα είναι, το επιλέγει ο ίδιος. Όλοι κρίνονται από τις πράξεις τους. Επιλέγει να μην έχει κάποια παιδιά στην Εθνική. Μπορεί να συνεχίσει έτσι. Το μόνο που πιστεύω ότι θα έπρεπε να κάνουν κάποια παιδιά είναι, θα έπρεπε να γίνει μια συζήτηση τόσο με τον Σωκράτη όσο και με τον Κώστα. Να μην αιωρείται σε κάθε κλήση που γίνεται στην Εθνική, αυτή η κατάσταση. Θα έπρεπε να το έχουν ξεκαθαρίσει. Δεν είναι κακό αυτό φυσικά. Καλό είναι όμως να το ξεκαθαρίζει, ειδικά για κάποια παιδιά που έχουν δώσει την ψυχή τους στην Εθνική ομάδα. Αυτό που ευχόμαστε είναι να πηγαίνει καλά η Εθνική ομάδα, γιατί μέσα από αυτή αναδεικνύεται επίσης το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος κρέμασε τα παπούτσια του και αναλαμβάνει πόστο τεχνικού διευθυντή στους ερυθρόλευκους σχολίασε τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα και αναφέρθηκε στη νέα πραγματικότητα της ζωής του μετά την απόσυρση από τη δράση.

- Τι σου μένει περισσότερο;

"Είναι πάρα πολλά, είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάτι συγκεκριμένο. Ήταν πολλές τόσο οι καλές όσο και οι κακές στιγμές. Μέσα από τις λύπες γίνεσαι πιο δυνατός ως χαρακτήρας".

- Έχεις συνειδητοποιήσει ότι πλέον δεν είσαι ποδοσφαιριστής;

"Είναι νωρίς για μένα. Είναι μια απόφαση που είχα πάρει σχεδόν από την στιγμή που υπέγραψα στον Ολυμπιακό, πριν από δύο χρόνια. Είχα πει πως αυτά ήταν τα τελευταία χρόνια μου ως ποδοσφαιριστής. Αυτή ήταν η επιλογή μου στην ομάδα. Ήθελα να σταματήσω εδώ. Στην πορεία θα φανούν όλα. Είναι νωρίς να πω τι αισθάνομαι. Μετά από τόσα χρόνια σε μια ρουτίνα ως ποδοσφαιριστής, είναι δύσκολο να πω τι αισθάνομαι".

- Τι θυμάσαι από το γκολ που έβαλες κόντρα στη Νιγηρία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010;

"Ήταν ένα πολύ σημαντικό γκολ, όχι για μένα, αλλά για την Εθνική και τη χώρα. Ήταν η πρώτη νίκη σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Έτυχε να είμαι εκεί και είμαι διπλά χαρούμενος. Πάντα κρατάω όμως τη νίκη, αυτό είναι το σημαντικότερο. Δεν σκέφτεσαι κάτι εκείνη τη στιγμή. Το μόνο που μπορώ να θυμηθώ είναι ότι γύρισα αμέσως να δω τον βοηθό, γιατί νόμιζα ότι ήμουν offside. Αυτός ήταν ο μοναδικός φόβος μου".

- Πώς είδες το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης;

"Η ομάδα δεν είναι ακόμη 100% έτοιμη. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι μια καλή ομάδα, που την τελευταία διετία μάς δυσκολεύει πολύ. Η ποιότητα του Φορτούνη και του Μασούρα, μαζί με την ομαδική άνοδο στο δεύτερο μέρος έφεραν αυτή τη φαινομενικά εύκολη νίκη".

- Πώς νιώθεις για τον νέο ρόλο σου;

"Αυτό που είναι σημαντικό ότι μένω κοντά στην ομάδα. Πλέον θα βοηθάω μόνο έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Η υπόσχεση που δίνω είναι ότι θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να πάει καλά η ομάδα",

- Πώς βλέπεις τη μονομαχία με την Ομόνοια για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League;

"Πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε ότι το οικονομικό είναι τεράστιο κεφάλαιο για τις ομάδες. Παίζουμε στα δύο αυτά παιχνίδια σχεδόν όλη την χρονιά. Ελπίζω και εύχομαι να προκριθούμε. Δεν είναι εύκολος αντίπαλος η Ομόνοια. Πρέπει να προσέξουμε διπλά και τριπλά".

- Πώς είναι η μετάβαση με τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ;

"Κακά τα ψέματα, έφυγαν κάποιοι παίκτες που αυτή τη διετία ήταν εκ των κορυφαίων. Ήρθαν κάποια παιδιά που έδειξαν ότι είναι αξιόλογοι. Δεν είναι εύκολο σε δέκα με δεκαπέντε μέρες η ομάδα να αποκτήσει την ίδια ομοιογένεια. Χρειάζεται χρόνος".

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ Ο ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ, ΕΧΩ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΕΝΑΛ"

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκανε την έκπληξη στο Βασίλη Τοροσίδη και έπλεξε το εγκώμιό του τόσο για τις επιδόσεις του εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και για το χαρακτήρα του εκτός γηπέδων.

"Ο Βασίλης όλα αυτά τα χρόνια που ήμασταν μαζί, ιδίως στην Εθνική ομάδα, όλα τα θέματα που αντιμετωπίζαμε τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου, τα αντιμετωπίζαμε με συζήτηση. Πάντα ο Βασίλης είχε μια οπτική και μια ματιά που βοηθούσε πάρα πολύ. Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός μαζί του, γιατί έχουμε πολύ καλή σχέση. Για μένα είναι ένας πραγματικός φίλος. Στο ποδόσφαιρο συναναστρέφεσαι με πολύ κόσμο, αλλά δύσκολα δένεσαι τόσο πολύ. Είμαι χαρούμενος που παίξαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Έχω να θυμάμαι τα καλύτερα ποδοσφαιρικά. Μακάρι να έχει περισσότερο χρόνο τώρα για να έρχεται να με βλέπει κι εμένα. Ο Βασίλης ήταν ένα πολυεργαλείο, έπαιζε παντού, όπου είχαμε πρόβλημα. Ήταν ένας παίκτης που μπορούσε να σου δώσει πολλές λύσεις, σε διαφορετικές θέσεις".

Τα μεταγραφικά σενάρια φέρουν τον Καλαματιανό κεντρικό αμυντικό κοντά στη μετακίνησή του από την Άρσεναλ στη Νάπολι. Ο ίδιος ωστόσο ήταν φειδωλός στην απάντησή του: "Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο στην Άρσεναλ, αυτή την περίοδο ήμουν τραυματίας. Σιγά σιγά θα μπω με την ομάδα. Η Άρσεναλ ξέρει τι θέλω, το έχουμε συζητήσει. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα και θέλω να μπω στην προπόνηση".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ