ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τοπαλίδης: "Δεν περιγράφονται με λόγια οι στιγμές που ζήσαμε"

LEGENDS 2004 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
LEGENDS 2004 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε ραδιοφωνικό σταθμό φιλοξενήθηκε ο βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στο EURO 2004, Γιάννης Τοπαλίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση 14 χρόνων από την κατάκτηση του τροπαίου από την Εθνική Ελλάδας.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό "FAIR PLAY FM 96,1" φιλοξενήθηκε ο βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στο EURO 2004, Γιάννης Τοπαλίδης, με αφορμή τη συμπλήρωση 14 χρόνων από την επική κατάκτηση του τροπαίου από την Εθνική Ελλάδας.

Για την επιτυχία του 2004: "Βλέποντας τώρα και το Παγκόσμιο Κύπελλο, θυμάσαι εκείνες τις στιγμές ακόμα πιο έντονα. Ήταν μία πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, που έκανε το «μπαμ» σε όλο τον κόσμο. Ήταν 16 ομάδες και μας είχαν στη 14η θέση στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Όταν ήμασταν στο αεροδρόμιο ήταν κάποιος άνθρωπος του ποδοσφαίρου και θεωρούσε ότι θα ξεφτιλιστούμε. Όταν το είπα στον Ρεχάγκελ, εκείνος απάντησε ότι οι υπόλοιποι δε γνωρίζουν το γεγονός ότι έχουμε καλή ομάδα".

Για την ψυχραιμία του Ρεχάγκελ και τα πανηγύρια μετά την κατάκτηση του τροπαίου: "Καθ’ όλη τη διάρκεια του EURO ήταν πολύ ψύχραιμος. Οι Γερμανοί ήταν πιο cool σε αυτές τις καταστάσεις. Αλλά κι όταν πήγαμε στον τελικό, είχαμε μεγάλη πίστη για την κατάκτηση του τροπαίου. Όσον αφορά τα πανηγύρια μετά την κατάκτηση, επικράτησε ένα κλίμα που δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Το τι έγινε στα αποδυτήρια και στη συνέχεια κατά την επιστροφή μας στην Ελλάδα μπορεί να αποτυπωθεί μόνο σε εικόνες".

Για τα παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα της ομάδας του 2004: "Είναι στο μυαλό μας να κάνουμε κι άλλα παιχνίδια με την ομάδα του 2004, κυρίως για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Θα δούμε πώς θα οργανώσουμε αυτή την υπόθεση".

Για τον Χαριστέα: "Ήταν ένας παίκτης που δούλευε για την ομάδα, ήταν καλός στο ψηλό παιχνίδι και τον χρησιμοποιούσαμε σε όλες τις θέσεις. Ήταν καθαρά επιτυχία του Χαριστέα το γεγονός ότι, με τα προσόντα που διέθετε, μπορούσε να μας βοηθάει συνέχεια. Σίγουρα ήταν καλό παιδί ο Χαριστέας και τον συμπαθούσαμε, αλλά δεν υπήρχε κάποια ειδική μεταχείριση λόγω φιλίας με τον Ρεχάγκελ".

Για τον Ζαγοράκη: "Ήταν πολύ σημαντικός ο Ζαγοράκης, κάτι που αποδείχθηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο κάθε αρχηγός είναι σημαντικός σε μία ομάδα. Η κάθε ομάδα χρειάζεται έναν leader".

Για την απουσία εξέλιξης στην Εθνική μετά το 2004: "Όχι, δεν είχαμε κάποια εξέλιξη από τότε. Πρέπει να προσέξουμε την κατάσταση από τις μικρές ηλικίες. Δείτε τη δουλειά που έκαναν οι Βέλγοι, οι οποίοι τα… βάλανε κάτω και κοίταξαν τις ακαδημίες. Στην Ελλάδα υπάρχει ταλέντο, πρέπει να προωθήσουμε τα σωστά άτομα. Σίγουρα υπάρχει το πρόβλημα ότι στις ελληνικές ομάδες παίζουν πολλοί ξένοι, όμως πρέπει να αναδιοργανώσουμε την κατάσταση, προκειμένου να δούμε νέες επιτυχίες. Πρέπει να γίνει κάποιο πλάνο από τους ανθρώπους της ΕΠΟ, ώστε να κάνουμε την ομάδα Κ18, Κ19, Κ20, Κ21 και στη συνέχεια να φτιάξουμε την πρώτη ομάδα".

Για το γεγονός ότι δεν κάθισε στον πάγκο κάποιας μεγάλης ελληνικής ομάδας μετά το EURO: "Το έχω πει επανειλημμένως. Στο διάστημα που ήμουν στην Εθνική ομάδα είχαν γίνει κάποιες επαφές, όμως δεν μπορούσα να αφήσω τον Ρεχάγκελ. Στη συνέχεια, όταν σταμάτησα από την Εθνική ομάδα, δεν είχε στο μυαλό μου ότι θα με «ενοχλήσει» κάποιος σύλλογος. Ίσως κάποιοι θεώρησαν ότι ήμουν διερμηνέας ή βοηθός. Το 2011 είχε γίνει κάποια πρόταση από τη Σάλκε στο Ρεχάγκελ, με ήθελε μαζί του, όμως την τελευταία στιγμή ο μάνατζερ της Σάλκε προτίμησε νεαρότερο προπονητή. Με συνάντησε κάποιος στην Τσιμισκή και μου λέει: «Σιγά τι κάνατε… μόνο τη Γαλλία κερδίσατε. Επίσης, στην Ελλάδα υπάρχει μία προτίμηση στους ξένους προπονητές".

Για την ηλικία του Ότο Ρεχάγκελ: "Ο Ρεχάγκελ τον άλλο μήνα κλείνει τα 80 του χρόνια. Τώρα που συναντηθήκαμε στην Πάτρα φαινόταν ότι μεγάλωσε, αλλά για 80άρης στέκεται πολύ καλά".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ