ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το σκέφτεται για αντί - Μανωλά ο Σκίμπε

Το σκέφτεται για αντί - Μανωλά ο Σκίμπε
Σκίμπε ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το σκεπτικό του Μίχαελ Σκίμπε μετά την απόφαση της FIFA να τιμωρήσει τον Κώστα Μανωλά και να του στερήσει τη συμμετοχή από το πρώτο ματς με την Κροατία και η στάση της Ομοσπονδίας απέναντι στο ζήτημα που προέκυψε.

Η απόφαση της FIFA να τιμωρήσει τον Κώστα Μανωλά και να του στερήσει τη συμμετοχή στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Μουντιάλ με την Κροατία στο Ζάγκρεμπ, προκάλεσε απογοήτευση και δυσαρέσκεια στην ΕΠΟ, αλλά φυσικά και στον Μίχαελ Σκίμπε που χάνει ένα ακόμη σημαντικό του στέλεχος για το ένα έστω από τα δύο κρίσιμα παιχνίδια, μετά τους Δώνη και Μάνταλο.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία επέβαλε ποινή μιας αγωνιστικής στον στόπερ της Ρόμα, επειδή δέχτηκε εσκεμμένα κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι με την Κύπρο, ώστε να εκτίσει την τιμωρία του με το αδύναμο Γιβραλτάρ, προκειμένου να είναι διαθέσιμος για τα δύο ματς με τους Κροάτες.

Στην ΕΠΟ είναι έξαλλοι όχι μόνο με την απόφαση της FIFA, αλλά και λόγω του timing της ενημέρωσης (ο αγώνας με την Κύπρο έγινε στις 7 Οκτωβρίου, πέρασε δηλαδή σχεδόν ένας μήνας), αλλά και διότι υποστηρίζουν πως δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε ασφαλώς θα είναι η... τελευταία που θα συμβεί κάτι ανάλογο με αυτό που έκανε ο Μανωλάς στην Κύπρο.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής και οι συνεργάτες του προβληματίζονται έντονα που χάνουν τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον ο Γερμανός δεν δείχνει πρόθεση να καλέσει αντικαταστάτη του. Πριν από τον αγώνα του Ζάγκρεμπ (9/11) πρέπει να δηλωθεί 23άδα και στις κλήσεις της Παρασκευής (3/11) ο Σκίμπε ανακοίνωσε 25άδα.

Έτσι κι αλλιώς δηλαδή θα έπρεπε να "κοπούν" δύο παίκτες. Το πιθανότερο είναι λοιπόν να μην κληθεί άλλος παίκτης στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Δίχως, όμως, να αποκλείεται οριστικά και αμετάκλητα το αντίθετο ενδεχόμενο. Έχει ακόμη χρονικό περιθώριο ο Σκίμπε...

Από εκεί και πέρα, τα χέρια των ανθρώπων της Ομοσπονδίας είναι δεμένα, από τη στιγμή που δεν είναι εφικτό να αλλάξει η απόφαση της FIFΑ, διότι δεν υπάρχει άλλωστε το δικαίωμα έφεσης. Αν θα αντιδράσει ή θα διαμαρτυρηθεί και με ποιον τρόπο θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για τα μπαράζ με Κροατία
Χωρίς Μανωλά η Εθνική, τιμωρήθηκε από τη FIFA

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ