ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Το φεγγάρι του Καπίνο

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÅËÃÉÏ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BELGIUM - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÅËÃÉÏ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BELGIUM - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αν δεν ήταν οι επεμβάσεις του, το κοντέρ θα "έγραφε" στο αιώνιο ντέρμπι. Με το Βέλγιο κράτησε σε 3-4 περιπτώσεις όρθια την Εθνική μας. Ο Στέφανος Καπίνο κάνει εμφανίσεις που μπορούν να αλλάξουν επίπεδο την καριέρα του.

Ήταν 15 Οκτωβρίου 1980, όταν ο Νίκος Σαργκάνης έκανε μια εμφάνιση που έμελλε να "σφραγίσει" όλη την μετέπειτα καριέρα του και εν πολλοίς να επηρεάσει και το μέλλον της. Όπως 1-2 μεγάλες γκέλες έχουν καταστρέψει καριέρες ικανών τερματοφυλάκων, έχει συμβεί και το αντίθετο, δηλαδή κάποιες σπουδαίες εμφανίσεις να αλλάξουν τη μοίρα και την πορεία τους.

ΟΤΑΝ Ο ΣΑΡΓΚΑΝΗΣ ΕΓΙΝΕ "ΦΑΝΤΟΜ"

Συνέβη στον 26χρονο τότε πορτιέρε, ο οποίος έκανε την εμφάνιση της ζωής του απέναντι στη Δανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ισπανίας, οδηγώντας τη γαλανόλευκη σε μια μεγαλειώδη νίκη με 1-0 στην Κοπεγχάγη, η οποία θεωρείται ως μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της γαλανόλευκης σε προκριματική φάση και όχι άδικα.

Έπιανε τα άπιαστα, έκανε τη μια επέμβαση μετά την άλλη, ήταν ανίκητος. Εκείνο το βράδυ κέρδισε το προσωνύμιο "Φάντομ" και ο Σαργκάνης ως τερματοφύλακας "μεγάλωσε", γιγαντώθηκε, εκτοξεύτηκε. Ήταν το ματς που χαρακτήρισε μια ολόκληρη καριέρα. Βέβαια, δεν θα σήμαινε και τίποτα, αν δεν "έχτιζε" πάνω σε αυτήν. Εντέλει, αποδείχτηκε μια βραδιά-ορόσημο!

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΚΑΠΙΝΟ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΜΑΤΣ

Για να έρθουμε στο σήμερα και στον Στέφανο Καπίνο, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου (25/3) έκανε το ντεμπούτο του σε επίσημο ματς με την Εθνική ανδρών, μπαίνοντας στα "γάντια" του τραυματία, Ορέστη Καρνέζη. Ήξερε πως για τον ίδιο το φορτίο ήταν βαρύ και δύσκολο, ότι θα έπρεπε να παίξει για πρώτη φορά σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Δεν μάσησε και στάθηκε όρθιος, σε συνέχειας της εκπληκτικής του εμφάνισης στο ντέρμπι της Λεωφόρου, που ήταν επίσης το πρώτο του ως βασικός γκολκίπερ της ομάδας του απέναντι στο πρώην κλαμπ του. Ανταποκρίθηκε και εκεί κάτι παραπάνω από άριστα, δείχνοντας πως διαθέτει τσαγανό, τεράστια αυτοπεποίθηση και συνεχώς ωριμάζει ολοένα και περισσότερο.

Στο χθεσινό (25/3) ματς δεν χρειάστηκε παρά να κάνει 3-4 επεμβάσεις, καίριες όμως. Οι δυο στις καθυστερήσεις του ματς, όταν άλλοι θα λύγιζαν από το άγχος και την πίεση. Εκείνος όχι και γι' αυτό έχει μεγάλο μερίδιο στο βαθμό που πήρε η Εθνική μας. Δεν μπόρεσε να βγάλει το σουτ του Λουκακού στο 89', αλλά ποιος μπορεί να του αναζητήσει ευθύνη, βλέποντας τον βαθμό δυσκολίας του τέρματος που πέτυχε ο Βέλγος φορ, αλλά και τις αποκρούσεις που έκανε ο ίδιος; Καμία ευθύνη...

Ο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ "ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ" ΤΟΥ ΣΚΙΜΠΕ

Ο Καπίνο είναι δεδομένο ότι προβλημάτισε ευχάριστα τον Μίχαελ Σκίμπε και του έδειξε ότι δεν είναι απλά μια καλή εναλλακτική λύση για τον Καρνέζη, αλλά ένας τερματοφύλακας που μπορεί να υπολογίζει εξίσου με αυτόν της Ουντινέζε. Ένα ώριμο και σπουδαίο ντεμπούτο σε επίσημο ματς, λίγες ημέρες μετά την φοβερή εμφάνιση στη Λεωφόρο είναι μια απόδειξη ότι βρίσκεται σε καλό φεγγάρι ο Έλληνας γκολκίπερ!

Η γαλανόλευκη δεν κέρδισε απλά έναν πόντο στις Βρυξέλλες. Δεν ανέκτησε απλά κομμάτια της χαμένης αίγλης της. Χθες (25/3) κέρδισε και έναν τερματοφύλακα για το μέλλον της. Αν ο Καρνέζης είναι η ασφάλεια του παρόντος, ο Καπίνο είναι μαζί το μέλλον του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και όχι μόνο.

Στα 23 του χρόνια, ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού δείχνει καλύτερος από ποτέ και έτοιμος για εμφανίσεις που θα τον ανεβάσουν επίπεδο στη συνείδηση όλων, όπως αυτή στο "Κινγκ Μποντουέν" απέναντι στο πανίσχυρο Βέλγιο, που αν δε νίκησε, είναι γιατί έπεσε (και) πάνω στα 196 εκατοστά του κορμιού του. Ένας σύγχρονος "Φάντομ"...

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ