ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα λέει με Σούστερ ο Γκιρτζίκης

Τα λέει με Σούστερ ο Γκιρτζίκης

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης αναμένεται να έχει συνάντηση αρχές της εβδομάδας με τον Μπερντ Σούστερ για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας.

Και η Εθνική ομάδα θέλει τον... Γερμανό της. Ο Γιώργος Γκιρτζίκης φαίνεται πως έχει αποφασίσει να προχωρήσει για Γερμανό προπονητή στον πάγκο της γαλανόλευκης και αυτή την στιγμή έχει προκριθεί η περίπτωση του Μπερντ Σούστερ, ο οποίος έχει πει πως μιλάει με την Ομοσπονδία και ενδιαφέρεται για την προοπτική του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Την ερχόμενη Τετάρτη (30/9) είναι προγραμματισμένο το Δ.Σ. της ΕΠΟ και νωρίτερα (Δευτέρα ή Τρίτη) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου της Ομοσπονδίας με τον Σούστερ, ώστε να συζητήσουν και να δώσουν τα χέρια, αν προκύψει συμφωνία.

Άλλωστε, ο Γιώργος Γκιρτζίκης έχει τονίσει κατ' επανάληψη πως μέχρι το τέλος του μήνα το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί και η Εθνική θα πάει με νέο προπονητή στα παιχνίδια με Βόρεια Ιρλανδία (8/10) και Ουγγαρία (11/10) για τα προκριματικά του EURO 2016. Ο νέος κόουτς θα οδηγήσει την ομάδα και στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα ήθελε να τα βρει με τον Σούστερ, ώστε να πάει στο διοικητικό συμβούλιο και να έχει στα χέρια του μια συμφωνία. Ο ίδιος θεωρεί πως ένας Γερμανός προπονητής θα μπορούσε να βάλει και πάλι την γαλανόλευκη στον σωστό δρόμο.

Αναφορικά με τα χρήματα, το ποσό φτάνει τις 600.000 ευρώ τον χρόνο (μαζί με τους βοηθούς του) και δεν είναι μακριά από τις απαιτήσεις του Σούστερ. Φυσικά, υπάρχει και το δέλεαρ του γενναίου μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα μπουν στα ταμεία της ΕΠΟ κοντά στα 10.000.000 ευρώ. Να πούμε ακόμα πως ο Κώστας Τσάνας θα είναι εκ των βοηθών του νέου προπονητή, ενώ ο ίδιος θα κάνει τις κλήσεις για τα δυο τελευταία ματς των προκριματικών του EURO.

Από 'κει και πέρα, υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές επιλογές στο μυαλό του Γιώργου Γκιρτζίκη, αν δεν τελεσφορήσει του Σούστερ. Η περίπτωση Μάγκατ δεν παίζει, καθώς ο Γερμανός δεν θέλει να φύγει πλέον από το Μόναχο, όπου ζει με την γυναίκα του και τα πέντε παιδιά του (είναι και πανάκριβος), ενώ ο Σαμπέλα κρίθηκε ακριβός και το θέμα του δεν προχώρησε. Όπως και να 'χει, το θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία και αναμένονται οι οριστικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ