ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στράτος: "Πιστεύω ότι θα προκριθούμε στο Μουντιάλ"

Στράτος: "Πιστεύω ότι θα προκριθούμε στο Μουντιάλ"
Στράτος

Ο βοηθός του Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική ομάδα, Θωμάς Στράτος, μίλησε για τον αγώνα με την Βοσνία, για το αν πιστεύει ότι η Εθνική θα προκριθεί, για το επίπεδο της ομάδας και για την παρουσία του δίπλα στον Γερμανό κόουτς.

Καλεσμένος στην ΕΡΑσπορ και στην εκπομπή του Δημήτρη Μαλισιώβα ήταν ο Θωμάς Στράτος, συνεργάτης του Μίχαελ Σκίμπε. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά το γερμανικό ποδόσφαιρο ως παίκτης, καθώς έχει αγωνιστεί σε Αμβούργο, Μπίλεφεντ και Σααρμπρίκεν, αλλά και ως προπονητής έχει πάρει εμπειρίες στη Γερμανία. Ήταν επίσης και βοηθός του Γιάννη Αμανατίδη για λίγο στον πάγκο του Ηρακλή την περσινή χρονιά. Ο συνεργάτης του Σκίμπε μίλησε για την Εθνική και για το αγώνα της Παρασκευής (9/6, 21:45) με τη Βοσνία.

Για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που αγωνίζεται στο Αμβούργο: "Είναι πολύ καλό παιδί και μεγάλος παίκτης. Δεν ξέρω αν θα μείνει στο Αμβούργο γιατί ήρθε στην ομάδα ως δανεικός από τη Λεβερκούζεν. Σίγουρα στο Αμβούργο τον αγάπησαν, τους έσωσε κιόλας. Αν δεν ήταν ο Κυριάκος δεν θα έμενε η ομάδα στην Μπουντεσλίγκα".

Για την κλήση του στην Εθνική ομάδα ως συνεργάτης του Σκίμπε: "Ο Σκίμπε είναι Γερμανός και έψαχνε έναν Έλληνα μετά την αποχώρηση του Μεταξά.. Δεν πίστευα πως θα με καλέσουν για βοηθό του Σκίμπε και μάλιστα αυτό έγινε ανήμερα των γενεθλίων μου. Κι αυτό για μένα ήταν το καλύτερο δώρο".

Για το επίπεδο της Εθνικής: "Χάρηκα που ήρθα, είναι πολύ καλά παιδιά. Μίλησα με τα παιδιά και ένιωθα σαν να ήμουν χρόνια εκεί. Λειτουργούμε σαν ομάδα, έχουμε καλό κλίμα μεταξύ μας και αυτό είναι που χρειαζόμαστε. Τα παιχνίδια δεν τα κερδίζουν μόνοι οι παίκτες, αλλά η ομάδα".

Για τον αγώνα με το Βέλγιο: "Εγώ πίστευα ότι θα κερδίσουμε 1-0 γιατί έβλεπα το καλό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και ήμουν αισιόδοξος ότι θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες. Αυτό φάνηκε εν τέλει και στο παιχνίδι, όπου πήραμε και την ισοπαλία".

Για τον αγώνα της Παρασκευής με την Βοσνία: "Οι διεθνείς δείχνουν πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Βέβαια δεν είναι σαν το Βέλγιο η Βοσνία παίζει άλλο ποδόσφαιρο, όμως και αυτή είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς βέβαια πρώτα κοιτάμε την ομάδα μας και μετά τι κάνουν οι αντίπαλοι, όποιοι και αν είναι".

Για την πιθανή απουσία του Πιάνιτς: "Θα μάθουμε τι θα γίνει με τον Πιάνιτς, δηλαδή αν θα παίξει ή όχι, ωστόσο εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Η Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια είναι υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη και αυτό θα δείξουμε και με τη Βοσνία, αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια".

Για την πίστη Σκίμπε για την πρόκριση και για το τι έχει πει ο ίδιος: "Ναι το ξέρω, είχα διαβάσει τη δήλωση του κόουτς και συμφωνώ. Τώρα που είμαι στην ομάδα εδώ και έξι μήνες, βλέπω την κατάσταση και βλέπω την ομάδα. Πιστεύω λοιπόν ότι θα προκριθούμε στο Μουντιάλ".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ