ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σπουδαίο τρίποντο για την Εθνική Ελπίδων, 3-0 τη Τσεχία με Λημνιό, Μανθάτη

Σπουδαίο τρίποντο για την Εθνική Ελπίδων, 3-0 τη Τσεχία με Λημνιό, Μανθάτη

Η Εθνική Ελπίδων επικράτησε με 3-0 της Τσεχίας στην Ξάνθη με σπουδαία εμφάνιση, ξέφυγε τρεις βαθμούς από την δεύτερη Κροατία, και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2019. (VIDEO)

Μια σπουδαία νίκη που την διατήρησε στη πρώτη θέση του 1ου ομίλου και μάλιστα την έφερε και σε θέση ισχύος πήρε η Εθνική Ελπίδων το μεσημέρι της Τρίτης επικρατώντας με 3-0 της Τσεχίας.

Με αυτή τη νίκη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που είναι αήττητο μετά από επτά ματς έφτασε τους 19 βαθμούς και είναι τρεις πόντους μπροστά από την δεύτερη Κροατία έχοντας πάρει κεφάλι στην μάχη που δίνει για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2019 στην Ιταλία.

Η Εθνική Ελλάδος έπιασε σπουδαία απόδοση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και με κορυφαίους τους Λημνιό και Μανθάτη που πέτυχαν τα δυο πρώτα γκολ δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην επικράτηση. Μάλιστα σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος η Ελλάδα έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γαλανόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 47'΄ενώ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε, χαμένο πέναλτι με τον Κουλούρη και δοκάρι με τον Μανθάτη.

ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την Ελλάδα καθώς μόλις στο 7' προηγήθηκε με τον Λημνιό. Ο Μανθάτης από τα δεξιά έκανε τη σέντρα και ο επιθετικός του ΠΑΟΚ πετάχτηκε στο ύψος του πέναλτι και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Ελλάδα συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 17' έχασε μια ακόμα καλή στιγμή με τον Σάλιακα να σουτάρει αλλά τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Στο 31' όμως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέτυχε και δεύτερο γκολ. Οι παίκτες του Νικοπολίδη βγήκαν όμορφα στην αντεπίθεση από τα αριστερά με τον Κουλούρη ο οποίος έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο επερχόμενος Μανθάτης με πλασέ έκανε το 2-0.

Η Τσεχία απείλησε στο 38' με το σουτ του Σάτσεκ το οποίο όμως πέρασε πάνω από την εστία του Κότσαρη που δεν ανησύχησε ενώ ο γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδος με σταθερές εξόδους στο 41' και στο 44' μπλόκαρε τη μπάλα.

ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και συγκεκριμένα στο 47' ο Γαλανόπουλος που είχε πάρει μια κίτρινη κάρτα στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου έκανε ένα τάκλιν στο χώρο του κέντρου και είδε την δεύτερη κίτρινη που έφερε και την αποβολή. Ο μέσος της ΑΕΚ άφησε από νωρίς την ελληνική ομάδα με δέκα παίκτες.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα όμως δεν κλείσθηκε και στο 49' ο Λημνιός από τα αριστερά έκανε μια όμορφη ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι.

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΑΣΗ

Την εσχάτη των ποινών ανάλαβε να εκτελέσει ο Κουλούρης ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δεξιά με τον Στάνεκ να πέφτει και να αποκρούει. Η μπάλα έφτασε στον Μανθάτη που έκανε την κεφαλιά που βγήκε στο οριζόντιο δοκάρι της Τσεχίας και εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στον Σάλιακα.

Ο αμυντικός του Κισσαμικού με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 3-0 στο 50' και ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη για την ομάδα του Νικοπολίδη.

Η Τσεχία παίζοντας με παίκτη παραπάνω πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η Ελλάδα προσπάθησε στις αντεπιθέσεις να πετύχει και άλλα γκολ. Θα μπορούσε μάλιστα να το καταφέρει σε αρκετές περιπτώσεις.

Αρχικά στο 65' ο Ανδρούτσος έδωσε στον Λημνιό ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά έκανε και το σουτ αλλά και πάλι ο Στάνεκ απομάκρυνε. Δυο λεπτά αργότερα και πάλι ο Λημνιός από τα αριστερά αυτή τη φορά έκανε την προσπάθεια και το σουτ με τον Στάνεκ να διώχνει.

Στο 69' ήταν η σειρά του Κουλούρη να βγει στην αντεπίθεση από τα δεξιά αλλά το σουτ που επιχείρησε ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έφυγε και αυτό έξω.

Οι φιλοξενούμενοι που δεν είχαν κάνει ούτε μια φάση στο δεύτερο μέρος απείλησαν στο 88' όταν ο Κούλχανεκ εκτός περιοχής έκανε ένα σουτ με τον Κότσαρη να διώχνει εντυπωσιακά σε πρώτο χρόνο και στην επαναφορά ο Πούλκραμπ από κοντά σούταρε έξω.

Η Ελλάδα απάντησε στο επόμενο λεπτό με τον Βέργο να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και να επιχειρεί το σουτ αλλά ο Στάνεκ και πάλι απομάκρυνε.

Ελλάδα: Κότσαρης, Σάλιακας, Πασαλίδης, Νικολάου, Τσιμίκας, Καραχάλιος, Μανθάτης (75' Χατζηδιάκος), Κουλούρης (82' Βέργος), Ανδρούτσος, Γαλανόπουλος, Λημνιός (85' Χατζηγιοβάνης).

Τσεχία: Στάνεκ, Βίσνερ (46' Ζάζιτς), Σάτσεκ, Κούλχανεκ, Κνέζλικ, Πούλκραμπ, Τρούμπακ, Μάσεκ (77' Λάντρα), Χάσεκ (46' Κράτοτσιβ) Κραλ, Λίτσκα.

Δείτε τη βαθμολογία του ομίλου:

Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Ελλάδα 7 19
2. Κροατία 7 16
3. Λευκορωσία 6 10
4. Τσεχία 6 10
5. Μολδαβία 7 3
6. Σαν Μαρίνο 7 0
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ