ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκίμπε: "Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ψηλά"

Σκίμπε: "Θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ψηλά"
Σκίμπε, Τσάνας

Οι Μίχαελ Σκίμπε, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ευθύμης Κουλούρης και Δημήτρης Λημνιός μίλησαν στο Epsilon TV ενόψει των φιλικών αγώνων της Εθνικής μας και του νέου ξεκινήματος που κάνει.

Η νέα εποχή της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και μαζί το δεύτερο μέρος του Μίχαελ Σκίμπε στον Ελληνικό πάγκο ξεκινά με δυο δύσκολα φιλικά παιχνίδια, κόντρα σε Ελβετία και Αίγυπτο. Αμφότερες οι ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Μιλώντας στο Epsilon TV, ο Μίχαελ Σκίμπε είπε αρχικά: "Καταρχάς είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε δυο πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια απέναντι σε ομάδες που έχουν προκριθεί στο παγκόσμιο κύπελλο. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε την καλύτερη απόδοση και να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί να ανταγωνιστούμε ομάδες παγκόσμιου κυπέλλου, γι αυτό θα βάλουμε τα δυνατά μας.

Έχουμε καλέσει ορισμένους παίκτες και σε ένα από αυτά τα παιχνίδια θα τους δούμε στο γήπεδο. Ειδικά για τους νέους παίκτες που έρχονται στην πρώτη ομάδα από την Εθνική Ελπίδων κάποιοι παίκτες από τον ΠΑΟΚ, που για εμένα είναι πολύ σημαντικό να τους δω και στην προπόνηση και να πάνε καλά μέχρι τώρα.

Η Ελβετία έχει πολλούς καλούς παίκτες και παρουσίασε πολύ καλή ομάδα στα προκριματικά. Έκανε μόλις μια ήττα από την Πορτογαλία και από την άλλη έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, την Αίγυπτο, που θα την αντιμετωπίσουμε στη Ζυρίχη, έχουν πολύ γρήγορους και επιθετικούς παίκτες, ειδικά ο Σαλάχ που είναι σε πολύ καλή φόρμα αυτή την περίοδο και θα είναι ένα επίσης δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα δείξουμε ότι είμαστε ικανοί να κοντράρουμε το παιχνίδι και να τους κερδίσουμε".

Νέα εποχή και στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την είσοδο του Nations League, ποια η γνώμη του ομοσπονδιακού μας προπονητή για το νέο καλεντάρι;

"Νομίζω είναι πολύ σημαντικό για μια χώρα όπως η Ελλάδα και μια Εθνική ομάδα σαν την δική μας. Είναι πολύ καλή ευκαιρία να δείξουμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση για τα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έτσι πιστεύω πως το Nations League είναι μια πολύ καλή αρχή στην επόμενη σεζόν για εμάς και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε ψηλά και να διεκδικήσουμε την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία του Nations League".

ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Είχες τονίσει ότι θα είναι πολύ μεγάλη αποτυχία αν δεν καταφέρουμε να βρεθούμε στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου. Από τη στιγμή που δεν τα καταφέραμε , από εδώ και πέρα πως πορευόμαστε;

"Ξεκινά μια καινούργια προσπάθεια, βέβαια γι ’αυτό το λόγο έρχονται και τα φιλικά, έρχονται και κάποιοι καινούργιοι παίκτες, κάποια νέα παιδιά τα όποια κι εμείς οι πιο παλιοί πρέπει να τα βοηθήσουμε, ώστε να μπορέσουν να αισθανθούν πάρα πολύ γρήγορα ότι βρίσκονται σε μια πολύ ωραία οικογένεια και θα πρέπει σιγά σιγά να ξεκινήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι να δούμε τι πήγε στραβά, τι μπορούμε να βελτιώσουμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη φάση".

Θεωρείς ότι μπορεί να αποτελέσει ένα από τα όπλα τα δικά μας ως Εθνική ομάδα το γεγονός ότι έχουμε τον ίδιο προπονητή και ότι θα πάμε να στοχεύσουμε σε μια επόμενη μεγάλη διοργάνωση;

"Το ότι έχουμε τον ίδιο προπονητή σίγουρα βοηθά γιατί ο προπονητής ξέρει και τους παίκτες και γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα. Σίγουρα εμείς οι παίκτες ήμασταν ευχαριστημένοι, αλλά από εκεί και πέρα ήταν μια απόφαση της διοίκησης , ο προπονητής ο ίδιος ήθελε να παραμείνει, είναι ευχάριστο που συνεχίζουμε… στην ουσία μετά από δυο χρόνια συνεχίζουμε πάλι μαζί ώστε να κατορθώσουμε να πάρουμε μια πρόκριση".

Σε τι κατάσταση βλέπεις την ομάδα; Και πως βλέπεις και τα νέα παιδιά, γιατί έχουμε και δυο νέες κλήσεις τον Κουλούρη και τον Λημνιο.

"Είναι παίκτες που τους δίνετε μια ευκαιρία να έρθουν στη Εθνική, είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή, ακόμη και εγώ μετά από τόσες συμμετοχές μόλις με καλούν στην Εθνική αισθάνομαι το ίδιο όπως αισθανόμουν την πρώτη φορά. Πρέπει να κοιτάνε μπροστά τα παιχνίδια που έρχονται, είναι σημαντικά τα παιχνίδια και θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το επόμενο παιχνίδι να δείξουμε ότι φτιάχνουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ένα πάρα πολύ καλό σύνολο ώστε να πάμε να πάρουμε την πρόκριση".

Γι’ αυτές τις δυο αναμετρήσεις θες να μας κάνεις ένα σχόλιο για τους αντιπάλους που θα έχουμε: για την Ελβετία και για την Αίγυπτο.

"Είναι και οι δυο πάρα πολύ καλές ομάδες, εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε να κερδίσουμε και τα δυο παιχνίδια, να αρχίσουμε να βελτιωνόμαστε σε τομείς που δεν είχαμε στα παιχνίδια στην προηγούμενη διοργάνωση, όπως ήταν για παράδειγμα το επιθετικό μας παιχνίδι, το πόσο μπορούμε καλύτερα να παίξουμε από πίσω ώστε να βοηθήσουμε πιο πολύ τους επιθετικούς και θα πρέπει να κρατήσουμε και το παλιό οικογενειακό κλίμα που είχαμε".

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΛΗΜΝΙΟΣ - ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

Το "βάπτισμα του πυρός" στην Εθνική μας ομάδα παίρνουν οι Δημήτρης Λημνιός και Ευθύμης Κουλούρης του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μίλησαν στο Epsilon TV ενόψει του αποψινού φιλικού αγώνα με την Ελβετία στο ΟΑΚΑ (20:00).

Λημνιός:" Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών. Ήταν ένα παιδικό όνειρο, παρακολουθούσα από μικρός την Εθνική και ήλπιζα κάποια μέρα να βρεθώ εδώ. Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Σκίμπε που μου έδωσε την ευκαιρία να βρεθώ σε αυτό το γκρουπ με αυτούς τους μεγάλους παίκτες και τις μεγάλες προσωπικότητες και να αγωνιστώ έστω και λίγα λεπτά. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα".

Κουλούρης: "Κάθε παιδί που ξεκινά το ποδόσφαιρο σκέφτεται μια τέτοια στιγμή. Βλέπουμε από μικροί την Εθνική ομάδα, την έχουμε δει να κατακτά το Euro, έχουμε δει πολλούς παίκτες, είμαστε πολύ περήφανοι που φοράμε τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και πόσο μάλλον των Ανδρών. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τη δουλειά, να τη δείξουμε στον κύριο Σκίμπε και τον ευχαριστούμε πολύ ότι μπορούμε να ανήκουμε σε αυτή την ομάδα και σιγά σιγά να ανεβαίνουμε ατομικά και να μπαίνουμε στην ομάδα".

Η Εθνική Ελλάδος, το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε κάποια προβλήματα μέσο - επιθετικά. Είστε σε θέσεις στις οποίες θα μπορέσετε να πάρετε παραπάνω ευκαιρίες και να βοηθήσετε και ουσιαστικά την ομάδα;

Κουλούρης: " Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να προχωρήσουμε, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, ώστε κάποια στιγμή να καθιερωθούμε στην Εθνική ομάδα. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Να βγάλουμε το ταλέντο μας και να βγάλουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο, για να δείξουμε στον προπονητή μας ότι αξίζουμε να είμαστε εδώ".

Θέλετε να μας πείτε λίγο πως σας έχουν υποδεχτεί οι παλαιότεροι;

Κουλούρης: "Έχουμε μπει στο κλίμα της πρώτης ομάδας, σιγά σιγά θα είμαστε καλύτερα όσο μας γνωρίζουν περισσότερο οι παλαιότεροι παίκτες και αυτοί που δεν μας ξέρουν. Είμαστε πολύ καλά, προπονούμαστε καλά και νομίζω ότι μας έχουν υποδεχτεί πάρα πολύ καλά. Η Εθνική είναι σαν μια οικογένεια τώρα, υπάρχουν πλάκες, υπάρχει η σωστή δουλειά και από εκεί και πέρα νομίζω θα βγει στο γήπεδο και το επόμενο διάστημα".

Λημνιός: "Υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην Εθνική Ανδρών, είμαστε με παίκτες στην ομάδα οι οποίοι έχουν παίξει και παίζουν στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και ότι συμβουλή μας δώσουν, θα την έχουμε στο μυαλό μας, σίγουρα θα είναι καλή για την συνέχεια της καριέρας μας".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ