ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκίμπε: "Πρώτος τελικός στη Φινλανδία, δεύτερος στην Αθήνα"

UEFA NATIONS LEAGUE / ÅËËÁÄÁ - ÏÕÃÃÁÑÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÅËËÁÄÁ - ÏÕÃÃÁÑÉÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μίκαελ Σκίμπε χαρακτήρισε ως τελικό το ματς της Δευτέρας στη Φινλανδία τονίζοντας πως η Ελλάδα πρέπει να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό, αν όχι τη νίκη.

Η Ελλάδα κέρδισε με 1-0 την Ουγγαρία και πλέον πάει στη Φινλανδία για να τα δώσει όλα στον πρώτο εκ των δυο "τελικών" που θα ακολουθήσουν σύμφωνα με τον Μίκαελ Σκίμπε.

Ο Γερμανός τεχνικός μίλησε και για την απόδοση του Μήτρογλου και απέδωσε τα εύσημα στους Τσιμίκα, Μπακάκη για την απόδοση τους.

Το ποδόσφαιρο πολλές φορές δημιουργεί περίεργες ιστορίες. Είχατε σηκώσει τον Κουλουρή για να μπει στη θέση του Μήτρογλου αλλά εκείνη την ώρα σκόραρε ο Κώστας το γκολ με το οποίο η ομάδα πήρε τη νίκη;
"Είμαι χαρούμενος που ο Μήτρογλου σκόραρε πάλι για εμάς, το χρειαζόταν και ο ίδιος και η ομάδα δεν ήταν εύκολο για αυτόν, γιατί είχαν δυο εξαιρετικούς στόπερ. Οπότε δεν είχε αρκετό χώρο και δεν του έδιναν και αρκετές δυνατότητες και οι δικοί μας μέσοι. Και είμαι χαρούμενος που στο 65' σκόραρε. Μετά τον αφήσαμε στο παιχνίδι γιατί θέλαμε να δούμε πως θα λειτουργήσει η άμυνα της Ουγγαρίας".

Σας δικαίωσε και ο Τσιμίκας;
"Επίσης είμαι χαρούμενος και για τον Τσιμίκα αλλά και για τον Μπακάκη. Έκαναν εξαιρετικοί δουλειά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση με αρκετές σέντρες. Είναι καλό για έναν ποδοσφαιριστή όταν κάνει το ντεμπούτο του να έχει καλή απόδοση".

Είναι τελικός το ματς της Δευτέρας με τη Φινλανδία;
"Έτσι φαίνεται, θα είναι ο πρώτος τελικός, θα έχουμε έναν ακόμη όταν θα τους αντιμετωπίσουμε στην Αθήνα. Φυσικά μετά από τρία παιχνίδια έχουν εννιά βαθμούς και εμείς πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να πάρουμε τουλάχιστον έναν βαθμό και αν καταφέρουμε να κερδίσουμε ακόμα καλύτερα".

Θα γίνεται και ο πρώτος προπονητής που πρέπει να σταματήσετε τον Πούκι που έχει σκοράρει και στα τρία ματς, έχετε σκεφτεί κάτι;
"Ναι σίγουρα. Θα δουλέψουμε με τους παίκτες για το τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μην έχει τόσες ευκαιρίες. Τον ξέρω, τον είχα δει και στην Μπουντεσλίγκα. Είναι καλός στράικερ αλλά θεωρώ ότι έχουμε καλή αμυντική γραμμή με τους Μανωλά και Παπασταθόπουλο".

Μιλώντας στην κάμερα του "EPSILON" o Γερμανός τεχνικός τόνισε:

«Ήμασταν πολύ καλύτεροι στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τους Ούγγρους. Όλα τα παιδιά πάλεψαν στον αγωνιστικό χώρο, καταφέραμε και φτιάξαμε κάποιες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο και πετύχαμε ένα όμορφο γκολ.

Γενικά η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά στο γήπεδο. Να μην ξεχνάμε ότι η Ουγγαρία είναι μια ομάδα με γρήγορους και δυνατούς παίκτες. Εμείς τα πήγαμε καλύτερα όταν μπήκε και ο Τζιόλης στο γήπεδο που είναι ένα δυνατό παιδί και βοήθησε στο κομμάτι αυτό. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση όλων των παιδιών σήμερα, τα πήγαμε καλά και είχαμε συνολικά ικανοποιητική απόδοση.

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το ματς της Δευτέρας με τη Φιλανδία. Πρέπει πρώτα να αναλύσουμε το παιχνίδι μας και μετά να δούμε το παιχνίδι του αντιπάλου. Προς το παρόν η ομάδα πρέπει να απολαύσει τη σημερινή νίκη της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ