ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκίμπε: "Καλοί αμυντικά, δεν δημιουργήσαμε επιθετικά"

Σκίμπε: "Καλοί αμυντικά, δεν δημιουργήσαμε επιθετικά"
INTIME SPORTS

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Μίχαελ Σκίμπε, έμεινε ικανοποιημένος από την ανασταλτική λειτουργία της Εθνικής μας κόντρα στην Τουρκία, όχι όμως και από το επιθετικό της κομμάτι. Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Δίκαιο θεωρεί το 0-0 της Ελλάδας με την Τουρκία ο Μίχαελ Σκίμπε, στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στο γήπεδο "Φατίχ Τερίμ" της Κωνσταντινούπολης. Ο Γερμανός κόουτς έμεινε ικανοποιημένος από την ανασταλτική λειτουργία της γαλανόλευκης, όχι όμως και από το επιθετικό κομμάτι, το οποίο χρήζει βελτίωσης στην συνέχεια.

"Ήταν ένα ενδιαφέρον ματς καθώς υπάρχει έντονη αντιπαλότητα, ήταν καλό αποτέλεσμα η ισοπαλία. Είχαμε λίγες περισσότερες ευκαιρίες, τα πήγαμε πολύ καλά αμυντικά, δεν ήμασταν καλοί στο να δημιουργήσουμε επιθετικά, ειδικά καλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε και θεωρώ πως το 0-0 είναι δίκαιο", είπε αρχικά και συνέχισε για την Τουρκία:

"Πήρε καλά αποτελέσματα στα τελευταία ματς, έφτιαξε καλή άμυνα κι έχει καλές ευκαιρίες για καλές εμφανίσεις στο Euro. Τους εύχομαι καλή τύχη, σήμερα κάποιοι παίκτες έλειπαν αλλά εάν ο Φατίχ Τερίμ έχει όλους τους παίκτες μαζί του, θεωρώ πως έχουν καλές πιθανότητες για να πετύχουν κάτι καλό".

Για το ότι κάποιοι παίκτες παίζουν με τους συλλόγους και αργούν να παίξουν με τις εθνικές τους, απάντησε: "Θεωρώ πως ισχύει το ίδιο για όλες τις εθνικές ομάδες κι από την άλλη υπάρχουν πολλά ματς για τους παίκτες, όπως και στα πρωταθλήματά τους ή στο Champions League με τους συλλόγους. Έχουν πολλά ματς κατά τη διάρκεια της σεζόν, δεν θεωρώ πως αποτελεί πρόβλημα εάν κάποιοι από εαυτούς λείπουν σε κάποια ματς, καθώς πρέπει να δουλέψουν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς".

Για τις αλλαγές που έγιναν σε σχέση με εκείνο με το Λουξεμβούργο και τι κρατάει από το ματς με τους Τούρκους, δήλωσε: "Θέλαμε να αρχίσουμε με τους καλύτερους παίκτες μας. Θεωρώ πως μέσα στο ματς τα πήγαν πολύ καλά, είμαι χαρούμενος με εκείνους για τη “μάχη” και το αποτέλεσμα. Θέλαμε επίσης να παίξουμε στην άμυνα που ήταν πολύ δυνατοί σε εκείνη τη θέση, για αυτό αλλάξαμε από 4-4-2 σε 3-5-2. Τα πήγαν καλά στην άμυνα, κάποιοι ανέβηκαν στις στημένες φάσεις. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής υπήρξε πολύ τρέξιμο, ειδικά ο Σάμαρης από τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είδαμε πως έχουν καλή ποιότητα, καλά στάνταρ και πρέπει να πάμε μπροστά με αυτούς παίκτες και πιθανότατα θα έχουμε πιο δυνατή ομάδα ενόψει των προκριματικών του Μουντιάλ".

Για το γεγονός πως πήγε στην Εθνική Ελλάδας και την διαφορά με ό,τι βίωσε στην Τουρκία, είπε: 'Υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα, παρότι η Τουρκία έχει μεγαλύτερο πληθυσμό".

Τέλος, για το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 24 παίκτες αλλά έγιναν λίγες φάσεις για γκολ στα δυο φιλικά, σχολίασε: "Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Στο πρώτο μέρος απέναντι στο Λουξεμβούργο είχαμε ευκαιρίες, ακόμα και στο δεύτερο μέρος. Σήμερα δεν κάναμε ευκαιρίες για να νικήσουμε το ματς κι έτσι πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ