ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκίμπε: "Γι' αυτό δεν έπαιξε ο Λάζαρος στην Κύπρο"

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΒΕΝΤΙΚΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Σκίμπε EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίχαελ Σκίμπε μίλησε για τον αγώνα με το Γιβραλτάρ, υποστήριξε δεν έχει αποφασίσει για την 11άδα, αναφέρθηκε στην παρουσία του στον ελληνικό πάγκο και στους Φορτούνη - Χριστοδουλόπουλο. Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Μίχαελ Σκίμπε, στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με το Γιβραλτάρ (10/10, 21:45), είπε πως δεν έχει αποφασίσει για την 11άδα, αναφέρθηκε στην παρουσία του στον ελληνικό πάγκο και στους Φορτούνη και Χριστοδουλόπουλο. Παράλληλα, έθεσε ως στόχο την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Για τον αυριανό αγώνα, είπε:

«Ελπίζω ότι θα βρούμε καλές λύσεις αύριο και είμαι σίγουρος ότι είμαστε σε καλή θέση τώρα. Η ομάδα είναι έτοιμη και θέλουμε να πάμε στην επόμενη φάση, στα μπαράζ. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι και ξέρουμε ότι το Γιβραλτάρ πρέπει να το νικήσουμε. Είδαμε ότι η Πορτογαλία δυσκολεύτηκε με την Ανδόρα και έπρεπε να μπει ο Ρονάλντο για να ανοίξει το σκορ και το δεύτερο γκολ μπήκε στο 75’».

Για την 11άδα, απάντησε:

«Αυτή την στιγμή, δεν έχω αποφασίσει για την 11άδα. Ο Τοροσίδης είναι λίγο τραυματίας και περιμένουμε να δούμε. Βελτιώνεται όμως. Κάποιοι πρέπει να αντικατασταθούν λόγω των καρτών. Μετά την προπόνηση θα δω και θα αποφασίσω αύριο».

Για το ποιες δυο στιγμές ξεχωρίζει από τα προκριματικά, απάντησε:

«Δύσκολο να ξεχωρίσω δυο στιγμές. Το γκολ με την Βοσνία στο Καραϊσκάκη είναι η μια, αλλά δεν είναι μόνο μια στιγμή σε ένα ματς που ξεχωρίζω. Βλέπω και άλλα πράγματα. Ο τρόπος παιχνιδιού και το να παίζουμε ως ομάδα, να είμαστε ανταγωνιστικοί, αυτό το μετράει. Από την Αυστραλία επιστρέψαμε ως ομάδα και αυτό ήταν το κλειδί. Γυρίσαμε ως ομάδα και όλα ήταν ευκολότερα στη συνέχεια. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και αύριο. Είδαμε ότι το Σουηδία - Λουξεμβούργο έληξε 8-0 και λίγες μέρες πριν η Γαλλία ήταν 0-0 με το Λουξεμβούργο. Το αν θα κρατήσουμε τις καλές ή τις κακές στιγμές στο τέλος, θα εξαρτηθεί από το τελευταίο 90λεπτο».

Για το πώς αισθάνεται στην χώρα μας, δήλωσε:

«Νιώθω χαρούμενος στην Ελλάδα, αλλά πάνω απ’ όλα με τους παίκτες μου και την ομάδα. Τιμή και χαρά να δουλεύω εδώ. Μέχρι τώρα αυτά τα δυο χρόνια είναι πολύ όμορφα για μένα».

Για το αν επηρεάστηκε η ομάδα από το άλλο παιχνίδι, τόνισε:

«Πάντα επηρεάζεσαι απ’ ό,τι συμβαίνει στα άλλα γήπεδα. Οι Έλληνες επηρεάζονται περισσότερο και έχουν τα πάνω τους και τα κάτω τους σε σύγκριση με άλλους λαούς όπως τους Γερμανούς. Καλό για μας που δεχτήκαμε το γκολ, διότι δεν ήμασταν καλά στην αρχή. Το ότι γνωρίζαμε το άλλο σκορ, μας έδινε καλή ψυχολογία, διότι μετά το γκολ αντιδράσαμε. Είχαμε καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Καλή η πίεση, αλλά πρέπει να την επιστρέφεις στον αντίπαλο. Να έχουμε αύριο ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο».

Για τις ανατροπές στο Βοσνία και Βέλγιο και αν τον επηρέαζαν, είπε:

«Προσωπικά, δεν ενδιαφέρομαι για τα άλλα ματς. Διότι δεν θέλω να επηρεάζομαι και θέλω να συγκεντρώνομαι σε αυτά που πρέπει να κάνω. Με ενδιέφερε τι έγινε στο άλλο ματς μετά το παιχνίδι μας. Πριν, δεν με ενδιέφερε. Για τους παίκτες και τοstaffείναι λίγο διαφορετικό και ίσως επηρεάζονται λίγο παραπάνω.

Οι παίκτες παίζουν με την καρδιά τους για την ομάδα και την Ελλάδα. Οι παίκτες έρχονται για να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτοί. Είμαστε καλύτεροι στην άμυνα απ’ ό, τι στην επίθεση, αλλά προσπαθούμε και θα δουλέψουμε για να είμαστε καλοί και στα δυο».

Για τους Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλο και την αγάπη των παικτών, ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τις εμφανίσεις του Φορτούνη. Κάνει αυτά που λέμε και βοηθάει πολύ στο επιθετικό κομμάτι, αλλά δουλεύουμε ομαδικά στην άμυνα και συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του. Ο Λάζαρος είναι πίσω μαζί μας, διότι είναι σε φόρμα.

Ήθελα καλή άμυνα και στα δυο κομμάτια του γηπέδου και ο Μάνταλος βοηθούσε πολύ τον Τοροσίδη και οι Σταφυλίδης - Τζαβέλλας είναι καλό δίδυμο σε άμυνα και επίθεση, γι’ αυτό δεν έπαιξε με την Κύπρο. Ο Λάζαρος είναι σε καλή κατάσταση και ίσως παίξει αύριο ή στα επόμενα ματς. Όσο για την αγάπη των παικτών, εγώ αγαπώ περισσότερο τους παίκτες μου απ’ ό, τι οι ίδιοι εμένα».

Για το αν αισθάνεται επιτυχημένος:

«Από την αρχή λέμε για το Μουντιάλ και θέλουμε να πάμε. Από την αρχή ξέραμε ότι ήταν δύσκολο, διότι είχαμε δυνατούς αντιπάλους και γιατί έπρεπε να γίνουμε ξανά ομάδα. Το Βέλγιο είναι παγκόσμιας κλάσης ομάδα και η Βοσνία έχει εξαιρετικούς παίκτες. Στο χέρι μας είναι η 2η θέση. Κάθε φορά πρέπει να δείχνεις τον καλό σου εαυτό στο γήπεδο. Πρέπει να το δείξουμε και αύριο.

Θα ένιωθα πιο επιτυχημένος αν νικούσαμε όλα τα παιχνίδια. Στο τέλος βλέπεις αν ήσουν τυχερός και επιτυχημένος ή άτυχος και αποτυχημένος. Εδώ και 1,5 χρόνο έχουμε δείξει ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτό με χαροποιεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ