ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκίμπε: "Έχουμε καλές πιθανότητες για το Μουντιάλ"

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Σκίμπε EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρήκε στην Εθνική ομάδα και στην πίστη πως η γαλανόλευκη θα καταφέρει να περάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με το Γιβραλτάρ, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μίχαελ Σκίμπε, αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρήκε στην Εθνική ομάδα και στην πίστη πως η γαλανόλευκη θα καταφέρει να περάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση για τα μπαράζ και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ανυπομονούμε για την άλλη βδομάδα θα μάθουμε τον αντίπαλό μας, είμαστε ευχαριστημένοι που δεν δεχθήκαμε κάποια κίτρινη κάρτα, ούτε μας προέκυψε κάποιος τραυματισμός ενόψει των παιχνιδιών μπαράζ", είπε αρχικά ο Σκίμπε.

Για το αν θα ήθελε αντίπαλο την Εθνική, αν ήταν στον πάγκο της Ιταλίας, της Δανίας, της Ελβετίας ή της Κροατίας, απάντησε: "Δεν ξέρω, θα πρέπει να τους ρωτήσετε για να σας πουν εκείνοι!".

Για το ποιά αντίπαλος της Εθνικής ταιριάζει περισσότερο στο στυλ της, είπε: "Δεν μπορώ να μιλήσω για ομάδες που ίσως αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Δεν θέλω να το σκέφτομαι, ας γίνει πρώτα η κλήρωση και μετά θα τα πούμε αυτά. Είμαι ευχαριστημένος που θα παίξουμε στα μπαράζ".

Για το αν είναι ευχαριστημένος με όσα κατάφερε η Εθνική, σχολίασε: "Είχαμε δυο εξαιρετικά παιχνίδια απέναντι στο Βέλγιο, όμως εκείνοι έχουν μερικούς υπέροχους παίκτες, οπότε είναι λογικό που κατέκτησαν την πρώτη θέση κι εμείς τη δεύτερη".

Για την κακή κατάσταση στην οποία βρήκε την Εθνική, είπε: "Όλοι οι ποδοσφαιριστές μίλαγαν γι' αυτό τους τελευταίους μήνες, τις τελευταίες μέρες. Κανείς δεν θέλει να επιστρέψουμε σε εκείνη την κατάσταση, στην οποία ήμασταν πριν από αυτή την προσπάθεια. Αποδείξαμε πως μπορούσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στις ομάδες της Ευρώπης και θα θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες".

Για την αισιοδοξία του πως θα καταφέρουμε να προκριθούμε, ανέφερε: "Οι Έλληνες είναι εξαιρετικοί παίκτες, παίζουν στις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας και σε μερικές από τις κορυφαίες της Ευρώπης. Το πρώτο κομμάτι ήταν να φτιάξουμε μια δυνατή άμυνα και στη συνέχεια να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις γραμμές του αγωνιστικού χώρου. Όλοι στην ομάδα ήθελαν να τα καταφέρουμε. Έχουμε πολύ ποιοτικούς παίκτες και γι' αυτό πίστευα πως θα τα καταφέρουμε".

Για όσα επιχείρησε για να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα, τόνισε: "Έπρεπε οι παίκτες να δείξουν πως μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί σε ένα τουρνουά σαν αυτό. Όταν βρίσκεσαι στην τελευταία θέση μόνο προς τα πάνω μπορείς να πας, όχι κάτω. Μίλησα με τους παίκτες, άκουσα τις ιδέες του και όλα αυτά συντέλεσαν στην επιτυχία της δεύτερης θέσης".

Σε ερώτηση για το αν αλλάζει σε κάποια σημεία η προετοιμασία για τα παιχνίδια του ομίλου σε σχέση με τα παιχνίδια μπαράζ, δήλωσε: "Δεν θα αλλάξουμε κάτι στην προετοιμασία μας. Θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προεργασία, θα αναλύσουμε την ομάδα που θα την αντιμετωπίσουμε και θα πάμε να αγωνιστούμε, προσπαθώντας να παίξουμε όσο πιο ανταγωνιστικά μπορούμε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ