ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρέτσος: "Ας ελπίσουμε το Βέλγιο να μην ηττηθεί στη Βοσνία"

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΟΜΑΔΑΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο αμυντικός της Λεβερκούζεν, Παναγιώτης Ρέτσος, υποστήριξε ότι η Εθνική Ελλάδας πρέπει να κάνει το χρέος της και να νικήσει τις αντίστοιχες των Κύπρου και Γιβραλτάρ, ωστόσο παραδέχθηκε ότι το μυαλό αναπόφευκτα βρίσκεται και στο ματς της Βοσνίας με το Βέλγιο.

Απόλυτα συγκεντρωμένη στην προσπάθεια κατάκτησης της δεύτερης θέσης είναι η Εθνική Ελλάδας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο 19χρονος Έλληνας διεθνής αμυντικός της Λεβερκούζεν, Παναγιώτης Ρέτσος, στη LiveSport. Ξεκαθάρισε ότι το μυαλό βρίσκεται στο Σαράγεβο και την αναμέτρηση της Βοσνίας με το Βέλγιο, αν και οι διεθνείς πρώτα θέλουν να φέρουν εις πέρας τη δική τους αποστολή απέναντι στην Κύπρο και το Γιβραλτάρ.

"Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά αυτό που κοιτάμε είναι να κάνουμε δύο νίκες και εκεί έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας. Από εκεί και πέρα, είναι όλα στο χέρι του Θεού. Αν είναι περάσουμε, θα περάσουμε. Πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα και θεωρώ ότι αν κάνουμε δύο νίκες, μας βοηθήσει ο Θεός και έχουμε την τύχη μαζί μας, θα καταφέρουμε να πάμε στα μπαράζ, ώστε να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το κακό είναι πλέον ότι δεν εξαρτώνται όλα από εμάς. Ωστόσο, οφείλουμε να κάνουμε τις δύο νίκες και στο τέλος θα δούμε. Ας ελπίσουμε το Βέλγιο να μην ηττηθεί στη Βοσνία. Εμείς πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να κερδίσουμε. Αν έχουμε το μυαλό μας, στο τι έκανε η Βοσνία, δεν θα είμαστε συγκεντρωμένοι, θα μας αποσυντονίσει και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Μακάρι το Βέλγιο να έχει πάρει ένα καλό αποτέλεσμα, γιατί αυτό θα μας βοηθήσει πολύ ψυχολογικά.

Όσον αφορά στο Βέλγιο, μας έκαναν δύο φάσεις, δεχτήκαμε δύο γκολ και μπορώ να πω ότι σταθήκαμε αρκετά άτυχοι, γιατί κάναμε ευκαιρίες και δικαιούμασταν τουλάχιστον την ισοπαλία. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια πολύ ποιοτική ομάδα, με παίκτες υψηλού επιπέδου και ένα ρόστερ με 20-23 παίκτες που είναι εξαιρετικοί. Κάναμε τρομερή εμφάνιση, αλλά σταθήκαμε άτυχοι. Στον αγώνα με την Εσθονία, δεν μας βγήκε τίποτα στο γήπεδο και αυτή η ισοπαλία μας πήγε πίσω. Όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, μπορείς να κερδίσεις την καλύτερη ομάδα και να χάσεις από τη χειρότερη. Πλέον κοιτάμε μπροστά, και αυτό που θέλουμε πολύ όλα τα παιδιά είναι να κερδίσουμε τα δύο παιχνίδια με την Κύπρο και το Γιβραλτάρ.

Ό,τι και να γίνει, εμείς πρέπει να κερδίσουμε τους δύο αγώνες. Δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε ότι μπορεί να τερματίσουμε δεύτεροι και να μην πάει δεύτερη ομάδα από τον όμιλό μας στα παιχνίδια μπαράζ. Πάμε με θετική σκέψη και στόχος μας είναι να τερματίσουμε δεύτεροι", υποστήριξε ο Παναγιώτης Ρέτσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Οριστικά νοκ άουτ ο Δώνης
Χαραλάμπους: "Δεν είναι Eurovision το Κύπρος - Ελλάδα"
Κύπρος - Ελλάδα: Εισιτήρια στα ταμεία του ΓΣΠ
Χαραλαμπίδης: "Νιώθουμε Έλληνες, αλλά θέλουμε να παίξουμε για μας"
"Πάμε να κερδίσουμε τα δυο ματς, ευελπιστούμε να χάσει βαθμούς η Βοσνία"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ