ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ποιοι να μείνουν στην Εθνική του Ρανιέρι

RECIFE, BRAZIL - JUNE 29:  Greece pose for a team photo prior to the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Costa Rica and Greece at Arena Pernambuco on June 29, 2014 in Recife, Brazil.  (Photo by Paul Gilham/Getty Images)
Η ενδεκάδα της Ελλάδας με την Κόστα Ρίκα GETTY IMAGES

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι θα είναι ο νέος ομοσπονδιακός εκλέκτορας και το Sport24.gr ζητάει από τους αναγνώστες του να επιλέξουν ποιους θέλουν στη νέα Εθνική.

Η εποχή Σάντος ολοκληρώθηκε και ήταν επιτυχημένη, με τον Κλάουντιο Ρανιέρι να αποτελεί τον διάδοχο του Πορτογάλου κόουτς και να καλείται να πάει ένα βήμα παραπέρα την Εθνική ομάδα, αφήνοντας το δικό του... στίγμα.

Οι προσδοκίες είναι μεγάλες από τον πολύπειρο Ιταλό προπονητή, ο οποίος έχει τις παραστάσεις και το βιογραφικό για να μπορέσει να σταθεί επάξια και να έχει μια επιτυχημένη θητεία στον "γαλανόλευκο" πάγκο. Γι' αυτό άλλωστε και η περίπτωσή του προκρίθηκε τελικά από την ΕΠΟ, η οποία έψαξε αρκετά για να βρει τον κατάλληλο διάδοχο.

Η ομάδα την τελευταία δεκαετία, από το έπος της Πορτογαλία και έπειτα, επιδεικνύει μια αξιοπρόσεκτη σταθερότητα, είναι παρούσα στα μεγάλα ποδοσφαιρικά "ραντεβού" και έχει χτίσει τον δικό της χαρακτήρα και μέταλλο, αποτελώντας μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη.

Πλέον, ο Ρανιέρι καλείται να μάθει τους Έλληνες παίκτες, να αποκτήσει την δική του γνώμη για όλους και να λάβει τις αποφάσεις του για το μέλλον της ομάδας. Αυτός θα έχει τα "κλειδιά", σε αυτόν θα ανήκουν οι επιλογές και θα πρέπει να φτιάξει την Εθνική όπως την φαντάζεται και την ονειρεύεται, ώστε να παίρνει αποτελέσματα και να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερη μπάλα.

Το Sport24.gr, δίνει βήμα στους αναγνώστες του και ζητάει την δική σας γνώμη για το ποιους θα θέλατε στη νέα Εθνική ομάδα, η οποία θα μπει σε μερικούς μήνες στη μάχη των προκριματικών του EURO 2016, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας. Οι επιλογές αφορούν τους 30(+1) που αποτέλεσαν την προεπιλογή για το Μουντιάλ, με εξαίρεση τον Γιώργο Καραγκούνη, ο οποίος δεν συμπεριλαμβάνεται, μιας και αποχωρεί από την Εθνική, ενώ προσθέσαμε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος θα ήταν σίγουρα στην προεπιλογή, αν δεν τραυματιζόταν και για τον ίδιο λόγο και τον Δημήτρη Σιόβα.

Αν υποθέσουμε ότι όσοι αποτέλεσαν την αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι μια "βάση" πάνω στην οποία εν πολλοίς θα στηριχθεί ο Ρανιέρι (οι περισσότεροι, όχι όλοι), προσθέτουμε και τους επτά που ήταν στις αρχικές κλήσεις και έμειναν εκτός. Ναι, υπάρχουν πολλοί ακόμη Έλληνες παίκτες που μπορούν και αξίζουν να φορέσουν την φανέλα με το εθνόσημο. Επειδή όμως οι επιλογές είναι πολλές και ο καθένας θα μπορούσε να αναφέρει αρκετά διαφορετικά παραδείγματα και το poll θα... άνοιγε πολύ, ρωτάμε για το ποιους θα θέλατε να δείτε και στη νέα Εθνική, απ' όσους βρέθηκαν στο Μουντιάλ ή κόπηκαν προηγουμένως.

Ποιοι αξίζουν να είναι και ποιοι όχι, με βάση τα δικά σας κριτήρια. Να μας πείτε ποιοι θέλετε να συνεχίσουν και ποιοι θέλετε να σταματήσουν. Δεδομένα θα κληθούν και άλλοι παίκτες από το νέο ομοσπονδιακό προπονητή (υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις!), αλλά θέλουμε την άποψή σας γι' αυτούς διεθνείς, που αρκετοί εξ αυτών έχουν ακόμα πολύ μέλλον στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η... μπάλα στα πόδια σας

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ