ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πέτκοβιτς: "Παίκτες υψηλού επιπέδου η Ελλάδα"

Πέτκοβιτς: "Παίκτες υψηλού επιπέδου η Ελλάδα"

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελβετίας, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, στάθηκε στην εικόνα της ομάδας του στο β' μέρος, λέγοντας πάντως η Εθνική μας της δημιούργησε δυσκολίες. Αναλυτικά όσα είπε.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ελβετίας, Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, στάθηκε στην προσπάθεια που έκανε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο στο χορτάρι του ΟΑΚΑ, ενώ είπε πως η γαλανόλευκη τής δημιούργησε δυσκολίες, έστω και αν εντέλει οι Ελβετοί πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Τζεμαϊλί.

"Θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε μια πεινασμένη ομάδα και να κυριαρχήσουμε,. Αυτό είναι πολλές φορές πολύ σημαντικό. Στο πρώτο ημίχρονο ξεκινήσαμε καλά, αλλά στη συνέχεια δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε. Η Ελλάδα, μας δημιούργησε δυσκολίες με την ταχύτητά της και τις καλές της προσπάθειες και νιώσαμε να απειλούμαστε. Στο δεύτερο ημίχρονο καταλάβαμε ότι έπρεπε να βελτιωθούμε και αυτό κάναμε, απέναντι σε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, συμπαγή και με παίκτες υψηλού επιπέδου. Σκοράραμε και καταφέραμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα", ανέφερε αρχικά ο Πέτκοβιτς και συνέχισε για τις δοκιμές του στο ματς:

"Πρέπει πάντα να αλλάζουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήταν σημαντικό ότι μπορέσαμε να δοκιμάσουμε πράγματα σε αυτό το φιλικό. Παίζει πάντα ρόλο ο τρόπος παιχνιδιού του αντιπάλου. Είδαμε τα ρίσκα που πήραμε στο πρώτο ημίχρονο κι αλλάξαμε πράγματα στο δεύτερο μέρος, προσαρμοστήκαμε με τρόπο που μου άρεσε".

Για το κατά πόσο η Ελβετία θα είναι έτοιμη να προσαρμοστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είπε: "Πάντα θα πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να μπορούμε να αλλάζουμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αν χρειαστεί. Σημαντικό είναι να κάνουμε πολλές δοκιμές, ώσπου να βρούμε τον καλύτερο τρόπο παιχνιδιού, να χρησιμοποιούμε το κεφάλι μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, οπότε πρέπει να είμαστε προσαρμοστικοί".

Για την απόδοση του Τζεμαϊλί, ο οποίος πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς, σχολίασε: "Ήταν αυτός που έπρεπε, όπως και όλοι οι παίκτες, που ήταν πειθαρχημένοι και έπαιξαν όπως έπρεπε, ανεξαρτήτως συστήματος".

Για το σύστημα της Ελβετίας, τόνισε: "Θα προσπαθήσουμε να παίζουμε με 5-5. Λογικά θα είναι το πιο πετυχημένο".

Για την υπεροχή της Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο και την απουσία του Σατσίρι, απάντησε: "Ήταν επιλογή μου να μην παίξει. Όσον αφορά στο πρώτο ερώτημα, κάναμε κάποια λάθη, δεν κρατούσαμε τη μπάλα και υστερήσαμε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο αναγκάσαμε εμείς την Ελλάδα σε λάθη και καταφέραμε μάλιστα να σκοράρουμε".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ