ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πεντάρα στο Γιβραλτάρ, θέλει μόνο νίκη με Ρωσία η Εθνική Νέων

Πεντάρα στο Γιβραλτάρ, θέλει μόνο νίκη με Ρωσία η Εθνική Νέων

Η Εθνική Νέων επικράτησε του Γιβραλτάρ με 5-0 στο δεύτερο παιχνίδι της για προκριματική φάση αλλά για να περάσει στην Elite Round θέλει οπωσδήποτε τη νίκη επί της Ρωσίας. (VIDEO)

Όπως αναμενόταν η Εθνική Νέων επικράτησε του Γιβραλτάρ το Σάββατο το απόγευμα με 5-0 αλλά γνωρίζοντας πως η Ρωσία λίγη ώρα νωρίτερα είχε χάσει με 2-1 στο άλλο ματς του ομίλου ήθελε ακόμα μεγαλύτερο σκορ το οποίο κυνήγησε μέχρι τέλους αλλά αυτό δεν ήρθε.

Οι παίκτες του Γιάννη Γκούμα ήθελαν να κερδίσουν με επτά γκολ διαφορά τους αντίπαλους τους ώστε στο τρίτο ματς της προκριματικής φάσης που θα δώσουν με τους Ρώσους την Τρίτη (14/11) στο "Γεντί Κουλέ" να τους έκανε και η ισοπαλία. Αυτό δεν έγινε και τώρα η Εθνική Ελλάδας θέλει μόνο νίκη στην αναμέτρηση με τη Ρωσία.

Στο παιχνίδι με το Γιβραλτάρ ο Έλληνας τεχνικός παρέταξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με άκρως επιθετικούς προσανατολισμούς και ζητώντας από τους παίκτες του να επιτίθενται συνεχώς.

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ στο 15' με τον Δουβίκα και διπλασίασε τα τέρματα της με μακρινό σουτ του Νταλακούρα στο 37'. Το 3-0 για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε ο Εμμανουηλίδης στο 41' με προβολή από κοντά.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και προσπάθησε να βάλει και άλλα τέρματα αλλά στάθηκε άτυχη καθώς είχε δοκάρι και έχασε σωρεία χαμένων ευκαιριών. Στο 65' η ομάδα του Γιβραλτάρ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Εσπινόσα.

Η Ελλάδα πέτυχε το 4-0 στο 77' με τον Γιούση ενώ το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 90+ ο Δουβίκας.

ΕΛΛΑΔΑ: Στεργιάκης, Πετράκης (46' Τάμπας), Μπαξεβάνος (84' Χατζιδίμπας), Νταλακούρας, Μελιόπουλος, Γιούσης, Δημήτρουλας, Εμμανουηλίδης (69' Κωστανάσιος), Καμπετσής, Δουβίκας, Λυρατζής.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Χάνκινς, Κρισπ, Παράλ, Λαμπλάς, Ασκέζ, Βαλαρίνο (66' Πίκοκ), Ερντάντεζ, Εσπινόσα, Ρονάν (75' Αβελάνο), Πρέσκοτ, Πέντερσον.

*Στο άλλο χθεσινό παιχνίδι η Ρουμανία κέρδισε με 2-1 τη Ρωσία και η βαθμολογία του ομίλου έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Πεντάρα στο Γιβραλτάρ, θέλει μόνο νίκη με Ρωσία η Εθνική Νέων

Τα κριτήρια πρόκρισης στην προκριματική φάση

1. Οι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους μεταξύ τους αγώνες

2. Η διαφορά τερμάτων από τους μεταξύ τους αγώνες

3. Τα περισσότερα γκολ που έχουν πετύχει στους μεταξύ τους αγώνες

4. Η διαφορά τερμάτων που έχουν μετά το σύνολο των αγώνων του ομίλου

5. Τα περισσότερα γκολ που έχουν πετύχει μετά το σύνολο των αγώνων του ομίλου

6. Η χαμηλότερη βαθμολογία που έχουν στην επιβολή ποινών (απευθείας κόκκινη κάρτα = 3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα = 1 βαθμός, 2 κίτρινες κάρτες/κόκκινη = 3 βαθμοί)

7. Η βαθμολογική θέση των ομάδων στο ranking της UEFA

8. Κλήρωση

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ