ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πεντάρα με καλή μπάλα για την Ελπίδων επί του Λιχτενστάιν

Πεντάρα με καλή μπάλα για την Ελπίδων επί του Λιχτενστάιν

Η Εθνική Ελπίδων κέρδισε με 5-0 το Λιχτενστάιν με τον Χάρη Μαυρία να πετυχαίνει δυο γκολ και να έχει μια ασίστ. Σκόρερ για την ομάδα του Νικοπολίδη και οι Φούντας, Ιωαννίδης, Βέργος.

Επιστροφή στις νίκες για την Εθνική Ελπίδων με τους παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη να συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο στην άνετη επικράτηση επί του Λιχτενστάιν με 5-0.

Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κόντρα σε έναν αδύναμο αντίπαλο δυσκολεύτηκαν μόνο στα πρώτα είκοσι λεπτά και μέχρι να ανοίξουν το σκορ στο 19'. Από εκεί και πέρα δεν είχαν απολύτως κανένα πρόβλημα να σκοράρουν τέσσερα ακόμη τέρματα και κυρίως να μην απειληθούν σε καμία στιγμή του αγώνα.

Η Αντώνης Νικοπολίδης παρέταξε την Εθνική Ελπίδων με ένα 4-4-2 έχοντας τον Μπάρκα στο κέντρο, στο δεξί άκρο της άμυνας έπαιξε ο Κωνσταντινίδης και αριστερά ο Χουχούμης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Ρισβάνη, Βούρο.

Μπροστά τους βρέθηκε ο Τζανετόπουλος, ο οποίος είχε δίπλα του τον Σιώπη. Στα δεξιά της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκε ο Μαυρίας και αριστερά ο Φούντας ενώ το επιθετικό δίδυμο ήταν οι Ιωαννίδης, Βέργος.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε από την αρχή του αγώνα τα ηνία και έκλεισε στα καρέ του το Λιχτενστάιν ψάχνοντας το γκολ που θα άνοιγε το δρόμο για την άνετη επικράτηση.

Τρία γκολ σε είκοσι λεπτά

Αυτό ήρθε στο 19' όταν ο Ιωαννίδης απο τα δεξιά έκανε ωραία ενέργεια και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα στον Μαυρία ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει εύκολα για το 1-0.

Στο 21' και το 23' ο Φούντας προσπάθησε να πλασάρει εύστοχα αλλά το πρώτο σουτ ήταν άστοχο και στο δεύτερο υπήρξε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ από τον Μάγερ.

Η μοναδική στιγμή που απείλησαν οι φιλοξενούμενοι ήταν στο 31' όταν ο Σαλάνοβιτς προσπάθησε να απειλήσει την εστία με τον Μπάρκα να αποκρούει χωρίς πρόβλημα.

Στο επόμενο λεπτό η Ελλάδα έκανε δυο τα τέρματα της όταν ο Μαυρίας κατέβασε με άψογο κοντρόλ μια μπαλιά από τα αριστερά, την έδωσε στον Κωνσταντινίδη ο οποίος έκανε την σέντρα και ο Φούντας με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Η Ελπίδων έκανε τρία τα τέρματα της στο 37' μετά από υπέροχη κάθετη πάσα του Σιώπη και τρομερή ενέργεια του Μαυρία ο οποίος πέρασε και τον γκολκίπερ του Λιχτενστάιν και πλάσαρε σε κενή εστία για το 3-0 το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς

Οι παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο μέρος. Ο νεαρός τεχνικός πέρασε ως αλλαγή τον Χαρίση αντί του Κωνσταντινίδη με τον μέσο του ΠΑΟΚ να αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, τον Τζανετόπουλο να παίζει ως στόπερ και τον Βούρο να περνάει στο δεξί άκρο.

Στο 59' ήρθε και το τέταρτο γκολ για την Εθνική Ελλάδος μετά από σέντρα του Μαυρία από τα δεξιά και κεφαλιά του Βέργου από το ύψος του πέναλτι.

Εν συνεχεία ο Νικοπολίδης έκανε μια ακόμα αλλαγή με τον Μασούρα αντί του Βέργου με τους παίκτες της Εθνικής Ελπίδων να ψάχνουν και άλλα γκολ.

Το 5-0 έγινε στο 70' μετά από ωραίο γύρισμα του Χουχούμη στον Ιωαννίδη και άψογο πλασέ του τελευταίου που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η τελευταία καλή στιγμή για την Εθνική Ελπίδων χάθηκε στο 90' με τον Φούντα με κεφαλιά από τα δυο μέτρα να μην μπορεί να κάνει το 6-0.

Όλοι οι παίκτες της Εθνικής είχαν πολύ καλή απόδοση αλλά κορυφαίοι σε απόδοση ήταν οι Μαυρίας, Ιωαννίδης, Ρισβάνης και Φούντας.

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Κωνσταντινίδης (55' Χαρίσης), Βούρος, Ρισβάνης, Χουχούμης, Σιώπης, Τζανετόπουλος, Μαυρίας (72' Τσιλιανίδης), Φούντας, Ιωαννίδης, Βέργος (65' Μασούρας).

ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ: Μάγερ, Κάισερ, Μαλίν, Γκόπελ, Χόφερ, Ζαν (87' Κουάρντενερ), Φλατζ, Σαλάνοβιτς, Φρικ (74' Μαρξέρ), Σπίριγκ, Γολφίνγκερ (40' Μέιερ).

4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πορτογαλία 12
2. Ισραήλ 7
3. Ελλάδα 6
4. Αλβανία 5
5. Ουγγαρία 4
6. Λιχτενστάιν 0

Η Πορτογαλία και η Ουγγαρία έχουν από τέσσερα παιχνίδια, η Αλβανία και το Λιχτενστάιν από πέντε ματς και το Ισραήλ με την Ελλάδα από τρία παιχνίδια.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ