ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παραμένει 42η η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ/ ΕΘΝΙΚΗ  ΕΛΛΑΣ-ΒΟΣΝΙΑ .(EUROKINISSI)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ/ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΣ-ΒΟΣΝΙΑ .(EUROKINISSI) EUROKINISSI

H FIFA ανακοίνωσε την παγκόσμια κατάταξη για τον Δεκέμβριο, με την Εθνική Ελλάδας να βρίσκεται γι' ακόμα ένα μήνα στην 42η θέση. Αμετάβλητη η πρώτη 10άδα, με την Αργεντινή να παραμένει στην κορυφή.

Στη 42η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIFA παρέμεινε η Εθνική Ελλάδας και τον Δεκέμβριο. Απόλυτα λογικό, αφού δεν υπήρξαν αγωνιστικές υποχρεώσεις για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αυτός είναι ο 3ος σερί μήνας που η Εθνική βρίσκεται σ' αυτή τη θέση.

Σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, η "κυανόλευκη" έπεσε μία θέση, αφού τον Ιανουάριο του 2016 βρισκόταν στην 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Βέβαια, στη συνέχεια υπήρξε μία τεράστια... κατρακύλα, με αποτέλεσμα τον Αύγουστο να βρεθεί στην 52η θέση. Όμως, οι νίκες στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, αλλά και στις φιλικές αναμετρήσεις, έδωσαν εκ νέου ώθηση στη χώρα μας.

Όσον αφορά στην πρώτη 5άδα, η βαθμολογία παρέμεινε αμετάβλητη, με την Αργεντινή να ολοκληρώνει τη χρονιά στην κορυφή, τη Βραζιλία να κατακτά τη 2η, τη Γερμανία να είναι 3η, τη Χιλή 4η και το Βέλγιο, που είναι αντίπαλός μας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ, να είναι 5ο.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στις αντιπάλους μας, η Βοσνία & Ερζεγοβίνη είναι 27η, η Κύπρος 115η (ανέβηκε μία θέση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), η Εσθονία 116η (άνοδος έξι θέσεων) και το Γιβραλτάρ 205ο.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα:

Παραμένει 42η η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ