ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Όταν η Ελλάδα άγγιξε πρώτη φορά το θαύμα

Όταν η Ελλάδα άγγιξε πρώτη φορά το θαύμα
Καραγκούνης

Σαν σήμερα (31/5) η Εθνική Ελλάδας U21 έχασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από την Ισπανία με 1-0 σε ένα ανεπανάληπτο παιχνίδι.

Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από εκείνον τον τελικό. Ένας τελικός που στιγμάτισε την καριέρα πολλών διεθνών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι, ωστόσο, πήραν το αίμα τους πίσω έξι χρόνια αργότερα.

Στις 31-5 του 1998 η Εθνική Ελλάδας κάτω των 21 ετών έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εκεί βρήκε απέναντι της την Ισπανία των Βαλερόν, Γκούτι, Ανγκούλο.

Η γαλανόλευκη ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έχασε πολλές ευκαιρίες για να ανοίξει πρώτη το σκορ. Μάλιστα στο 59ο λεπτό ο ο Τραϊανός Δέλλας είχε στείλει τη μπάλα δοκάρι.

Οι Ισπανοί όμως άνοιξαν το σκορ στο 64ο λεπτό με τον Ιβάν Πέρεθ, όταν ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε άστοχη έξοδο και έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Λίγο ήθελε...

Ο Γιάννης Κόλλιας ζήτησε από τους παίκτες του να μην το βάλουν κάτω και η Εθνική μας πίεσε για την ισοφάριση. Οι διεθνείς μας έχασαν πολλές ευκαιρίες με τον Βασίλη Λάκη να είναι ο μοιραίος ποδοσφαιριστής όταν και δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά στο 83ο λεπτό.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής το 1998: Ελευθερόπουλος, Σωτήρης Λυμπερόπουλος, Αλεξόπουλος, Δέλλας, Άντζας, Κουλακιώτης, Μαυρογενίδης, Γκούμας, Λάκης, Καραγκούνης, Μπασινάς, Κόλτζος, Στολτίδης, Σφακιανάκης, Παντελής Κωνσταντινίδης, Δερμιτζάκης, Λαμπριάκος, Σωτήρης Κωνσταντινίδης, Νίκος Λυμπερόπουλος.

Πήραν το αίμα τους πίσω

Έξι χρόνια αργότερα αρκετοί από τους παίκτες που βρέθηκαν στον τελικό με την Ισπανία κατάφεραν και σήκωσαν τελικά το Ευρωπαϊκό με την Εθνική Ανδρών στην Πορτογαλία το 2004.

Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι: Καραγκούνης, Δέλλας, Μπασινάς, Γκούμας και Βασίλης Λάκης.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ