ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νικοπολίδης: "Θέλαμε να χτυπήσουμε με κίνηση και ποιότητα"

Νικοπολίδης: "Θέλαμε να χτυπήσουμε με κίνηση και ποιότητα"
EUROKINISSI

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Αυστρία ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων μίλησε για την επιλογή του να ξεκινήσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα χωρίς καθαρόαιμο φορ.

Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε την ήττα από την Αυστρία με 1-0 και η υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση έχει γίνει πλέον δυσκολότερη. Κάτι που αναγνώρισε ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης.

Ο Έλληνας τεχνικός ρωτήθηκε και για το γιατί έπαιξε χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ η Εθνική Ελλάδος για να απαντήσει πως ήθελε να χτυπήσει στη κίνηση και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που διαθέτει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Χαρακτηριστικά ο Νικοπολίδς υποστήριξε:

«Εκτός από το πρώτο ημίωρο, όπου η Αυστρία μας δυσκόλεψε, ελέγξαμε το παιχνίδι και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να σκοράρουμε. Ο αντίπαλος όμως κατάφερε να προηγηθεί από μια στημένη φάση.

Η πρόκριση έχει γίνει πιο δύσκολη. Δεν έχει τελειώσει κάτι, μπορούμε να το ανατρέψουμε αλλά σίγουρα ο αντίπαλος έχει προβάδισμα

Ο αντίπαλος ήταν αρκετά καλά διαβασμένος, ήξερε τα πλεονεκτήματά μας ως ομάδα, προσπάθησε να μας κλείσει. Θέλαμε με γρήγορη κυκλοφορία να περάσουμε την μπάλα στα πλάγια, δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες αλλά δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό και αρκετά βίαιο κάποιες στιγμές από τον αντίπαλο. Ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει κάποιες κάρτες πιο νωρίς. Πήγε στη δύναμη το ματς, η Αυστρία είναι μια ομάδα που παίζει με δύναμη.

Η στρατηγική μας ήταν να μην ξεκινήσουμε με καθαρόαιμο στράικερ παρά το ότι είχαμε δύο στον πάγκο. Ήταν να δοκιμάσουμε κάτι στην κίνηση, με την ταχύτητα, με την ποιότητά μας, να δημιουργήσουμε καταστάσεις.

Εκεί που κερδίσαμε έδαφος και μπήκαμε στην περιοχή, βάλαμε κατά σειρά και τους δύο επιθετικούς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ