ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Νικοπολίδης: "Η πρόκριση είναι τόσο κοντά, όσο και μακριά"

FINAL 4 K17 NEOI / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
FINAL 4 K17 NEOI / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Εθνική Ελλάδας U21 νίκησε 1-2 την αντίστοιχη της Τσεχίας στο Γιάμπλονετς χάρη στα γκολ των Λημνιού και Τσιμίκα κι έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro. Τι δήλωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης και Ζήσης Καραχάλιος.

Η Εθνική Ελλάδας U21 νίκησε 1-2 την αντίστοιχη της Τσεχίας στο Γιάμπλονετς χάρη στα γκολ των Λημνιού και Τσιμίκα κι έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro. Στις 12 Οκτωβρίου διεξάγεται ο "τελικός" με την Κροατία για το απευθείας εισιτήριο. Όποια ομάδα από τις δύο μείνει στη δεύτερη θέση, πιθανότατα θα βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες δεύτερες και θα οδηγηθεί στη διαδικασία των playoffs.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στην κορυφή του πρώτου ομίλου με 22 βαθμούς, σε θέση απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση δηλαδή. Η Κροατία δεν συνάντησε καμία αντίσταση την ίδια από τη Λευκορωσία στο Γκρόντνο και τη συνέτριψε (0-4) στην έδρα της. Έτσι, η αναμέτρηση της 12ης Οκτώβρη στην Πούλα μοιάζει "τελικός" για τη διεκδίκηση του απευθείας εισιτηρίου πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων είχε λήξει ισόπαλο 1-1 στη Θεσσαλονίκη. Για την τελευταία (10η) αγωνιστική η Ελλάδα στις 15 του επόμενου μήνα θα υποδεχθεί τη Λευκορωσία στο Περιστέρι, ενώ η Κροατία θα επισκεφθεί το Σαν Μαρίνο.

ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ: "Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΑ"

Φανερά ικανοποιημένος με τη νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Τσεχίας αλλά κρατώντας χαμηλά τους τόνους ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αντώνης Νικοπολίδης, έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ενός πολύ δύσκολου και δυνατούαγώνα.

"Συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί ανταποκρίθηκαν στις συνθήκες ενός δύσκολου εκτός έδρας αγώνα. Σήμερα (σ.σ. χθες) μπορεί να μην παίξαμε τόσο ωραίο ποδόσφαιρο, αφού το ματς πήγε στη δύναμη, ωστόσο μπορέσαμε και πήραμε μια πολύ σπουδαία νίκη, που μας κάνει βεβαίως χαρούμενους. Ωστόσο, όσο κι αν φανεί οξύμωρο, η πρόκριση είναι τόσο κοντά, όσο και μακριά.Κι αυτό, γιατί τώραέχουμε το παιχνίδι στην Κροατία, το ντέρμπι του ομίλου, το οποίο θα κρίνει πολλά για την πρώτη θέση. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα το αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα, όπως και όλα τα υπόλοιπα".

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ: "ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΠΟΛΥ... ΞΥΛΟ"

Δύσκολη αλλά και σπουδαία χαρακτήρισε την εκτός έδρας νίκη της Εθνικής Ελπίδων ο Ζήσης Καραχάλιος, που φανερά χαρούμενος, τόνισε στο www.epo.gr: "Πετύχαμε μια πολύ σπουδαία νίκη που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και μας φέρνει ακόμη πιο κοντά στο μεγάλο όνειρο της πρόκρισης στην τελική φάση. Ωστόσο, κανείς μας δεν εφησυχάζει, καθώς ακολουθούν δύσκολα ματς και ιδιαίτερα αυτό με την Κροατία, στο οποίο αν πάμε καλά, θα είμαστε πολύ κοντά στον στόχο μας. Σήμερα (σ.σ. χθες) η νίκη δεν ήταν καθόλου εύκολη, το παιχνίδι ήταν πολύ σκληρό με πολύ... ξύλο, ωστόσο παίξαμε όπως έπρεπε για να φύγουμε νικητές από το γήπεδο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ