ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λιχτενστάιν - Ελλάδα: Η κριτική των παικτών της Εθνικής

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ - ΕΛΛΑΔΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των Ελλήνων διεθνών μετά την εκτός έδρας επικράτηση (0-2) σε βάρος του Λιχτενστάιν, στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2020.

Η Εθνική Ελλάδας έπαιξε με σοβαρότητα, έκανε 30 τελικές και νίκησε 2-0 στη Βαντούζ το Λιχτενστάιν, στο πρώτο παιχνίδι των προκριματικών του Euro 2020. Το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των παικτών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, οι οποίοι ήταν ανώτεροι και έφτασαν δίκαια στην επικράτηση.

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ: Ένα από τα πιο ήσυχα βράδια της καριέρας του πέρασε ο τερματοφύλακας της Εθνικής, στη δεύτερη συμμετοχή του με τη "γαλανόλευκη". Ο κίπερ της Μπενφίκα δεν έκανε ούτε μία άξια αναφοράς απόκρουση, καθώς το ματς παιζόταν διαρκώς στο άλλο μισό του γηπέδου. Το Λιχτενστάιν σπάνια έφτανε στα καρέ του και ο ίδιος... απόλαυσε τις 30 τελικές που έκανε η ομάδα στην αντίπαλη εστία.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Ουσιαστική εμφάνιση από τον δεξιό μπακ της Εθνικής. Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ανέβηκε περισσότερο και μάλιστα επιχείρησε να σκοράρει. Δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του, αλλά απέφυγε τα λάθη και έκανε σοβαρή εμφάνιση, όπως σοβαροί ήταν όλοι οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

ΣΙΟΒΑΣ: Ο στόπερ τη Λεγανές δεν έχασε σχεδόν καμία μονομαχία στο ψηλό παιχνίδι. Στις στατικές φάσεις της Εθνικής προσπάθησε να σκοράρει , ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έκανε αυτός παιχνίδι από πίσω. Το Λιχτενστάιν αδυνατούσε να παράξει τελικές και όταν πήγε να το επιχειρήσει, ο Δραμινός κεντρικός αμυντικός "καθάριζε" χωρίς δυσκολία.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Ελλείψει Μανωλά και Παπασταθόπουλου, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού "επιστρατεύτηκε" για το κέντρο της άμυνας. Δεν ένιωσε καμία ιδιαίτερη δυσκολία να αντιμετωπίσει την αντίπαλη επιθετική γραμμή, ενώ ήταν ο ποδοσφαιριστής που έδωσε την ασίστ στο γκολ με το οποίο έγινε το 0-1. Καλό παιχνίδι και από τον Κουρμπέλη.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική έπαιξε κυρίως από αριστερά. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού ανέβηκε πολλές φορές και προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα του Λιχτενστάιν με τις σέντρες του, οι οποίες βέβαια δεν αξιοποιήθηκαν. Στο δεύτερο μισό περιόρισε τις προωθήσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έπεσε η απόδοσή του.

ΖΕΚΑ: Ακατάπαυστο τρέξιμο στη μεσαία γραμμή, πολλά κλεψίματα. Ένας από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής στην αναμέτρηση. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό δεν σταμάτησε να βοηθάει τόσο στην ανασταλτική λειτουργία, όσο και στην ανάπτυξη. Ο κλασικός Ζέκα, δηλαδή, όπως τον γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Ο χαφ της Μπενφίκα επιχειρούσε να περάσει κάθετες πάσες στη γραμμή κρούσης, ενώ δοκίμαζε το πόδι του με σουτ έξω από την περιοχή. Κυριαρχικό παιχνίδι, κι ας υπέπεσε σε δυο - τρία λάθη, τα οποία ήταν... ανέξοδα. Στην ομάδα του έχει αρχίσει να παίζει πλέον βασικός και η ανεβασμένη του ψυχολογία φάνηκε στον αγώνα της Εθνικής.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ ξεκίνησε στο δεξί "φτερό". Στα πρώτα λεπτά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, αφού παιχνίδι γινόταν κυρίως από αριστερά. Με την πάροδο του χρόνου έψαξε το γκολ με σουτ εκτός περιοχής, δίχως να το πετύχει. Έγινε αλλαγή στο 71ο λεπτό.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Παρότι ξεκίνησε νευρικά, έχοντας υποπέσει σε μερικά λάθη, όσο κυλούσε ο χρόνος έπαιρνε συνεχώς τη μπάλα στα πόδια και ήταν ο παίκτης από τον οποίο περνούσε σχεδόν όλο το παιχνίδι της Ελλάδας. Οι παίκτες του Λιχτενστάιν τον σταματούσαν με φάουλ, αλλά ήταν εκείνος που έδειξε το δρόμο για την τελική επικράτηση με το 0-1 στο 45'+1'. Όταν πια το ματς είχε κριθεί, ο Αναστασιάδης τον έκανε αλλαγή στο 83'.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: Από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ήταν μέσα στις περισσότερες φάσεις που "έχτισε" η Εθνική. Πραγματοποίησε πολλές τελικές, έψαξε με... μανία ένα γκολ, το οποίο τελικά δεν ήρθε. Τουλάχιστον ήταν ο παίκτης που είχε την ασίστ στο δεύτερο γκολ, που πέτυχε ο Δώνης.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Από τη στιγμή που απουσίαζε ο Τοροσίδης και ο Παπασταθόπουλος, φόρεσε αυτός το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ήταν ωστόσο ο πλέον άτυχος του παιχνιδιού, καθώς στο 21' τραυματίστηκε στη γάμπα και έγινε αλλαγή στο 23', έχοντας προλάβει να σημειώσει την πρώτη τελική του αγώνα, με το σουτ στο 8ο λεπτό.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΔΩΝΗΣ: Ο Αναστασιάδης επέλεξε να χρησιμοποιήσει αυτόν στη θέση του τραυματία Μήτρογλου. Ο επιθετικός της Στουτγκάρδης μπήκε άμεσα στο κλίμα του αγώνα, προχώρησε σε μια σειρά από περίτεχνες και όχι περιττές ενέργειες. Στην όγδοη συμμετοχή του με τη "γαλανόλευκη" βρήκε για πρώτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα με " κεραυνό".

ΚΟΛΟΒΟΣ: Επέστρεψε στην Εθνική σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά. Αντικατέστησε τον Μπακασέτα στο 71', παίρνοντας θέση στα αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ζήτησε μπάλες στα περίπου 20 λεπτά που αγωνίστηκε, σε ένα βράδυ που σίγουρα θα θυμάται, με δεδομένο ότι φόρεσε ξανά τη "γαλανόλευκη", για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Μπήκε στο 83' αντί του Φορτούνη. Έχοντας τρομερή ψυχολογία από τα 22 γκολ με τη φανέλα του Ατρόμητου, ο 23χρονος στράικερ πήγε να κλέψει τις εντυπώσεις στο φινάλε με το ψαλιδάκι που πέρασε άουτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λιχτενστάιν - Ελλάδα 0-2: Άνετη και σοβαρή η Εθνική
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ