ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούτρης στο Sport24.gr: "Πείσμωνα κάθε φορά που δεν με καλούσε ο Σκίμπε"

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεονάρντο Κούτρης μιλά στο Sport24.gr για το ντεμπούτο του με την Εθνική Ελλάδας στη νίκη (1-0) επί της Φινλανδίας και ξεκαθαρίζει ότι πείσμωνε κάθε φορά που δεν έβλεπε το όνομά του στις κλήσεις του Μίχαελ Σκίμπε.

Η Εθνική Ελλάδας νίκησε 1-0 τη Φινλανδία στο ΟΑΚΑ στο ντεμπούτο του Άγγελου Αναστασιάδη στον πάγκο, αλλά δεν της έφτανε για να διεκδικήσει την πρώτη θέση λόγω της ήττας της στο Τάμπερε με 2-0.

Ντεμπούτο έκαναν με το εθνόσημο και οι Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Λεονάρντο Κούτρης. Ο 23χρονος αριστερός μπακ του Ολυμπιακού μίλησε στη μεικτή ζώνη του ΟΑΚΑ για την πρώτη του συμμετοχή στα "κυανόλευκα", εξέφρασε το παράπονό του για το γεγονός ότι η κλήση δεν ήλθε ποτέ επί της προηγούμενης τεχνικής ηγεσίας και ξεκαθάρισε ότι η βαθμολογική κατάσταση του ομίλου δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική δυναμική των ομάδων του ομίλου.

- Ντεμπούτο με νίκη. Νίκη, η οποία όμως δεν είχε αντίκτυπο...

"Είναι πολύ σημαντική ημέρα στην καριέρα μου. Θεωρώ τιμή να φοράς το εθνόσημο και είναι μία ημέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Συνδύασα το ντεμπούτο μου με νίκη, η οποία όμως μας άφησε γλυκόπικρη γεύση. Κάναμε πολύ καλή προσπάθεια. Ήταν κρίμα, γιατί είχαμε ευκαιρία να πετύχουμε και δεύτερο και τρίτο γκολ. Ωστόσο κάναμε καλό ματς, γιατί ήταν μικρό το χρονικό διάστημα που είχαμε για να δουλέψουμε με τον νέο προπονητή".

- Έχεις παίξει σε ντέρμπι. Αλλά διαφορετικό το ντεμπούτο με την ομάδα, διαφορετικό με την εθνική. Πώς έζησες τις ημέρες από την κλήση μέχρι το ματς;

"Μόλις έμαθα ότι κλήθηκα στην Εθνική ομάδα, έμεινα με το στόμα ανοικτό. Το περίμενα πολύ καιρό. Ένα μικρό άγχος το είχα. Έτσι είναι όταν κάνεις ντεμπούτο με την εθνική ομάδα της χώρας σου. Αλλά, τα παιδιά με βοήθησαν ώστε να το αφήσω στην άκρη και να κάνω το παιχνίδι μου χαλαρός".

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Η Φινλανδία είναι πρώτη στον όμιλο. Στη βαθμολογική κατάσταση του ομίλου αποτυπώνεται η δυναμικότητα των ομάδων;

"Δεν θα έλεγα με τίποτα ότι η Ελλάδα είναι κατώτερη από τη Φινλανδία. Άσχετα με τι έγινε στον όμιλο, η Εθνική έχει μεγαλύτερη ποιότητα από όλους όσους αντιμετώπισε στον όμιλο. Δεν το δείξαμε αυτό, αλλά θεωρώ ότι με την προσπάθεια και με το ελληνικό πάθος, δεν φοβόμαστε κανέναν".

- Ο νέος ομοσπονδιακός, Άγγελος Αναστασιάδης, είχε λίγες ημέρες στη διάθεσή του. Ποιες ήταν οι οδηγίες που σας έδωσε;

"Μας είπε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δεν μας έδωσε οδηγίες, απλά μας είπε να κάνουμε τα απλά πράγματα που γνωρίζουμε. Να παίξουμε με πάθος".

Κούτρης στο Sport24.gr: "Πείσμωνα κάθε φορά που δεν με καλούσε ο Σκίμπε"

- Εσύ περίμενες καιρό την κλήση. Αλήθεια πώς ένιωσες όλο αυτό το διάστημα που ο τέως τεχνικός, Μίχαελ Σκίμπε, δεν σε καλούσε;

"Πάντα υπάρχει η ελπίδα να κληθείς. Από τη στιγμή που πήγα από τον ΠΑΣ στον Ολυμπιακό θεώρησα ότι αυτό θα ήταν πιο εφικτό. Δεν ήλθε όμως. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Πείσμωσα. Πείσμωνα σε κάθε κλήση του Σκίμπε που δεν έβλεπα το όνομά μου".

- Μπορεί η Εθνική να πάρει την πρόκριση από την προκριματική σειρά στο Euro 2020;

"Το πρώτο είναι να γίνουμε μια ομάδα, μια γροθιά. Εάν έχουμε αυτά τα στοιχεία, όλα είναι εφικτά. Είμαστε αισιόδοξοι".

- Το ΟΑΚΑ πάλι άδειο. Ήδη υπάρχουν συζητήσεις για την ενδεχόμενη αλλαγή έδρας. Εσύ ως μέλος της εθνικής, τι πιστεύεις;

"Ήτανδύσκολη ημέρα. Βράδυ Πέμπτης, με κρύο... είναι στο χέρι μας να επιστρέψει ο κόσμος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ