ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κότσαρης: "Πολλά παιδιά μπορούν να παίξουν στην Ανδρών"

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΙΛΜΠΟΥΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΣΤΟ ΤΙΛΜΠΟΥΡΓΚ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ / ΦΙΛΙΚΟ / ΝΤΕΝ ΧΑΑΓΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο "κέρβερος" της Εθνικής Ελπίδων, Κωνσταντίνος Κότσαρης, μίλησε στο Sport24.gr μετά την πρόκριση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στα play off του EURO 2019, ενώ αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό.

Στο τελευταίο παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Κωνσταντίνος Κότσαρης είχε την τιμή να είναι αρχηγός της Εθνικής Ελπίδων και να δει την ομάδα του μετά το 2-0 επί της Λευκορωσίας να εξασφαλίζει την πρόκριση στα play off για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Ο "κέρβερος" της Εθνικής Ελπίδων και πρώτος σε χρόνο συμμετοχής σε αυτή την προκριματική φάση μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Sport24.gr τόσο για την πετυχημένη πορεία του αντιπροσωπευτικού πρωταθλήματος, όσο και για το ταλέντο που διαθέτει η Εθνική Ελπίδων με πολλά παιχνίδια να μπορούν να παίξουν στην Εθνική ομαδα των Ανδρών.

Επίσης αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό και στο γεγονός ότι οι πράσινοι μπορούν όπως και στο παρελθόν να αποτελέσουν και πάλι τη ραχοκοκαλιά των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων.

Επιστροφή στις νίκες σε ένα ματς που δεν εξελίχθηκε τόσο καλά για εσάς, λόγω της αποβολής του Πασαλίδη από το 31' λεπτό;
"Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να το κερδίσουμε για να κλείσουμε όμορφα την παρουσία μας στον όμιλο και να σιγουρέψουμε την πρόκριση μας. Προηγηθήκαμε αλλά μετά δεχθήκαμε νωρίς την κόκκινη κάρτα και μείναμε με δέκα παίκτες. Αυτό μας δυσκόλεψε αρκετά αλλά καταφέραμε να αντεπεξέλθουμε αν και λιγότεροι και δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι και πήραμε τη νίκη".

Τι σκέφτεται ένας γκολκίπερ όταν βλέπει για δεύτερο σερί παιχνίδι ένα στόπερ να παίρνει κόκκινη κάρτα και να μένει η ομάδα με δέκα παίκτες;
"Είναι κάτι που δεν θες να βλέπεις γιατί ξέρεις ότι θα έχει πίεση. Το καλό για εμάς είναι ότι είχαμε προηγηθεί πριν την αποβολή. Οπότε μετά το διαχειριστήκαμε καλά. Αυτό που είπα αμέσως μέσα μου είναι ότι πρέπει να τρέξουν τα υπόλοιπα παιδιά παραπάνω για να καλύψουν το αριθμητικό μειονέκτημα".

Από τη στιγμή που η Λευκορωσία έπαιξε με παίκτη παραπάνω, απείλησε και χρειάστηκε να κάνεις κάποιες δύσκολες επεμβάσεις για να κρατήσεις το μηδέν στην άμυνα;
"Δεν στέκομαι στις καλές επεμβάσεις ή στις δύσκολες. Έπρεπε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω καθώς αυτό χρειαζόμασταν για να πάρουμε τη νίκη".

Είχες και την τιμή να είσαι αρχηγός στο ματς με την Λευκορωσία;
"Είναι μεγάλη τιμή να είσαι αρχηγός της ομάδας σου. Πόσο μάλλον στην Εθνική ομάδα όπου η τιμή είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ένοιωθα λίγο την ευθύνη ότι πρέπει να καθοδηγήσω την ομάδα γιατί στο αρχικό σχήμα ήταν αρκετοί παίκτες που δεν είχαν παίξει σε τόσα παιχνίδια".

Πως κρίνεις συνολικά την πορεία της Εθνικής Ελπίδων σε αυτή την προκριματική φάση;
"Έχουμε κάνει μια πολύ καλή πορεία, νομίζω προκριθήκαμε ως καλύτεροι δεύτεροι. Θεωρώ ότι στο παιχνίδι με την Κροατία ήμασταν άτυχοι και θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει ένα βαθμό για να πάμε απευθείας στην τελική φάση. Πιστεύω την αξίζουμε την πρόκριση και θα την διεκδικήσουμε με αξιώσεις στα μπαράζ".

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ / Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η πρώτη θέση του ομίλου που θεωρείς ότι χάθηκε, στην Κροατία ή στο ματς με τους Κροάτες στη Θεσσαλονίκη;
"Δεν θεωρώ ότι χάθηκε σε κάποιο από τα δυο παιχνίδια. Θεωρώ ότι και στα δυο παίξαμε καλύτερα και θα μπορούσαμε να τα είχαμε κερδίσει. Για διαφορετικούς λόγους όμως δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι μια ποιοτική ομάδα με παίκτες που παίζουν σε μεγάλους συλλόγους αλλά θεωρώ ότι αξίζαμε μια νίκη εις βάρος τους και σε καμία περίπτωση να χάσουμε ένα από τα δυο παιχνίδια".

Βλέπουμε μια ομάδα με αρκετά μεγάλο ταλέντο καθώς αρκετοί παίκτες που θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής όπως οι Ρέτσος, Δώνης και τώρα τελευταία οι Κολούρης, Τσιμίκας δεν έχουν αγωνιστεί. Που μπορείτε να φτάσετε;
"Αυτό είναι το πιο σημαντικό και το πιο ευχάριστο. Ότι πολλά παιδιά που κάλλιστα θα μπορούσαν να παίξουν στη δική μας Εθνική ομάδα να είναι στην Ανδρών και μάλιστα να είναι και διακριθέντες. Όντως υπάρχει αρκετό ταλέντο και θα πρέπει να το βγάζουμε στο γήπεδο και από εκεί και πέρα εύχομαι και άλλα παιδιά να να παίξουν στην Ανδρών".

Είσαι ο παίκτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στην προκριματική φάση παρά την ατυχία που είχες στο ματς της Θεσσαλονίκης με την Κροατία και σου είχε στοιχίσει το απόλυτο;
"Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι σε αυτή την καλή πορεία έχω καταφέρει να βοηθήσω τόσο πολύ. Βέβαια όλα τα παιδιά έχουν προσπαθήσει και όλοι έχουμε δώσει ότι μπορούμε, είτε έχουμε παίξει ένα λεπτό, είτε σε όλα τα ματς".

"Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ"

Σε κάποια στιγμή βρεθήκατε να είστε πέντε παίκτες από τον Παναθηναϊκό από τους δέκα που ήταν στον αγωνιστικό χώρο. Τι σημαίνει αυτό για το τριφύλλι;
"Είναι ενδεικτικό της δουλειάς που γίνεται τη φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα στηρίζει τα νέα παιδιά, τους δίνει χρόνο συμμετοχής, εξελίσσονται, γίνονται καλύτεροι και δικαίως κατά την άποψη μου είναι μέλη της Εθνικής Ελπίδων".

Παλιότερα ο Παναθηναϊκός αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά των Εθνικών τμημάτων, μπορεί να συμβεί και στο μέλλον κάτι ανάλογο;
"Θεωρώ ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτή η παράδοση γιατί πολλά νέα παιδιά και κυρίως Έλληνες αγωνίζονται φέτος στην ομάδα με αξιώσεις. Είδατε για παράδειγμα ότι στο ματς με τον Παναιτωλικό παίξαμε μια ενδεκάδα Έλληνες. Οπότε σίγουρα θα μπορούσαμε όπως και στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον να αποτελέσουμε τη ραχοκοκαλιά των Εθνικών ομάδων".

Είσαι και εσύ ένας από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και έχεις ήδη πάρει μια ευκαιρία στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό. Πως περιμένεις τη συνέχεια της χρονιάς;
"Είναι ευκαιρία για μένα όπως και για όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστών λόγω των συνθηκών που υπάρχουν. Προσπαθώ σε κάθε προπόνηση και σε κάθε ευκαιρία που μου δίνει ο προπονητής μου να δείξω τις δυνατότητες μου και να μπορέσει η ομάδα να με εμπιστευτεί για το μέλλον".

Έχεις δουλέψει αρκετά χρόνια στον Παναθηναϊκό και με αρκετούς προπονητές τεραμτοφυλάκων. Υπάρχουν φέτος διαφορές στην εκγύμναση;
"Ναι υπάρχουν διαφορές στον τρόπο που δουλεύουμε αλλά κυρίως τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και είναι γεγονός ότι και πέρυσι ο Οδυσσέας έκανε μια καλή σεζόν και βοήθησε την ομάδα και φέτος βλέπουμε ότι είμαστε σε καλό κρίνουμε εκ του αποτελέσματος και πέρυσι ο Οδυσσέας έκανε μια καλή σεζόν και βοήθησε την ομάδα ενώ και ο ίδιος έκανε μια μεγάλη μεταγραφή. Και φέτος βλέπουμε ότι εμείς οι τερματοφύλακες είμαστε σε αρκετά καλό επίπεδο και έχουμε βοηθήσει την ομάδα μας".

Φέτος στην ιεραρχία λογίζεσαι ως δεύτερος γκολκίπερ, πόσο σε βοηθάει ο συναγωνισμός με τον Διούδη; "Το σημαντικό είναι πως ο Σωκράτης είναι επίσης ένας καλός τερματοφύλακας και υπάρχεις καλός συναγωνισμός, υγιείς και βοηθάει και τους μας να ανεβάσουμε την απόδοση μας και να βελτιωνόμαστε. Βέβαια και οι Ξενόπουλος, Χριστογεώργος δουλεύουν εξαιρετικά και έχουμε κάνει μια καλή τετράδα".

Πριν λίγους μήνες ανανέωσες το συμβόλαιο σου για τρία ακόμα χρόνια, τι σημαίνει αυτό για σένα;
"Είναι μια κίνηση που δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει η ομάδα στο πρόσωπο μου. Όπως επίσης και την πίστη στις ικανότητες μου. Πιστεύω ότι με τον καιρό θα δικαιώσω τους ανθρώπους της ομάδας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ