ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κότσαρης: "Έχουμε την τύχη στα χέρια μας"

ΝΕΟΙ Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM / EUROKINISSI)
ΝΕΟΙ Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο βασικός γκολκίπερ της Εθνικής Ελπίδων, Κωνσταντίνος Κότσαρης, μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη επί της Τσεχίας, την πρωτιά στον όμιλο, το αήττητο της ομάδας του Αντώνη Νικοπολίδη αλλά και τα μόλις δυο γκολ παθητικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Δυο ακόμη νίκες που την διατήρησαν στην κορυφή του 1ου ομίλου πήρε η Εθνική Ελπίδων κόντρα σε Σαν Μαρίνο (4-0) και Τσεχία (3-0). Μάλιστα μ ετά απ' αυτές τις νίκες η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη πήρε και διαφορά τριών βαθμών από την δεύτερη Κροατία.

Και πλέον η πρόκριση είναι στα χέρια των Ελλήνων διεθνών, όπως δηλώνει στο Sport24.gr, και ο βασικός γκολκίπερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος Κωνσταντίνος Κότσαρης.

Ο γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδος και του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στο αήττητο ρεκόρ της Εθνικής ελπίδων που σε επτά παιχνίδια μετράει έξι νίκες και μια ισοπαλία αλλά και στα δυο μόλις γκολ παθητικό που έχει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Δυο ματς κόντρα σε Σαν Μαρίνο και Τσεχία και δυο επιπλέον τρίποντα που πλέον σας φέρνουν μόνους πρώτους στην κορυφή του ομίλου;
"Ήταν δυο πολύ σημαντικές νίκες για εμάς, γιατί είμαστε πλέον στην πρώτη θέση πλέον και με απόσταση τριών βαθμών από την Κροατία. Επίσης πήραμε και το ματς κόντρα στην Τσεχία που ήταν σημαντικό να τους αφήσουμε πίσω μας. Δυο νίκες μάλιστα που ήρθαν μέσα από καλές εμφανίσεις μάλιστα και τις οποίες της κρατάμε για τη συνέχεια".

Μετά από επτά παιχνίδια, είστε στην κορυφή του ομίλους σας, τρεις βαθμούς μπροστά από την Κροατία, είστε πλέον το φαβορί;
"Φαβορί δεν είμαστε αλλά έχουμε σίγουρα το πλεονέκτημα. Έχουμε να πάμε στην Κροατία και να αγωνιστούμε εκτός έδρας με τους Κροάτες που επίσης διεκδικούν την πρόκριση οπότε δεν έχει τελειώσει κάτι. Αλλά θεωρώ ότι πλέον έχουμε την τύχη στα χέρια μας".

Το γεγονός ότι η Τσεχία λίγες μέρες νωρίτερα είχε νικήσει την Κροατία σας έκανε να αντιμετωπίσετε με μεγαλύτερη σοβαρότητα το παιχνίδι της Τρίτης. Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε καλά αλλά εν συνεχεία πήγε να στραβώσει όταν μείνατε με δέκα παίκτες;
"Επειδή ξέραμε ότι οι Τσέχοι κέρδισαν τους Κροάτες αντιμετωπίσαμε πιο σοβαρά την αναμέτρηση επειδή θέλαμε να ξεφύγουμε από τους Κροάτες. Το παιχνίδι ξεκίνησα πολύ καλά για εμάς με το γρήγορο γκολ που πετύχαμε αλλά εν συνεχεία στο δεύτερο μέρος ήρθε η αποβολή και πήγε να χαλάσει το παιχνίδι για εμάς. Ήμασταν όμως σοβαροί και ακόμα και με δέκα παίκτες είχαμε την ευκαιρία να διευρύνουμε και άλλο το σκορ".

Στα επτά ματς που έχετε δώσει έως τώρα είστε αήττητοι με έξι νίκες και μια ισοπαλία ενώ έχετε πετύχει 22 γκολ και έχετε δεχτεί μόλις δυο, πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι δύσκολα δέχεστε γκολ;
"Είναι πολύ σημαντικό. Σε τέτοιες διοργανώσεις παίζει ρόλο και η διαφορά των τερμάτων και μέσω της καλής αμυντικής λειτουργίας που έχουμε παίρνουμε σημαντικούς βαθμούς. Είναι μια συνολική προσπάθεια. Όλοι μαζί κάνουμε άμυνα και όλοι μαζί επίθεση και μέσα από την ομαδική δουλειά έχουμε καταφέρει αυτό το αποτέλεσμα".

Σίγουρα ρόλο σε αυτό το ρεκόρ παίζει και ο γκολκίπερ και εσύ είσαι ο βασικός πορτιέρο αυτή της ομάδας; "Εγώ ίσως έχω και το μικρότερο μερίδιο. Είναι γενικότερα καλή δουλειά όλη της άμυνας. Αν παρατηρήσει κανείς τα παιχνίδια μας θα δει ότι εκτός του ότι έχουμε δεχθεί μόλις δυο γκολ πολύ δύσκολα δεχόμαστε και φάσεις. Τα εύσημα πάνε σε όλη την ομάδα".

Η συνέχεια περιλαμβάνει για εσάς τρία δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Τσεχία, Κροατία και Λευκορωσία πως τα περιμένεις;
"Έχουμε καιρό μέχρι το επόμενο παιχνίδι για να προετοιμαστούμε για το επόμενο ματς που είναι τον Σεπτέμβριο. Είναι η τελική ευθεία, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε τη πρώτη θέση και να προκριθούμε".

Πως είναι να έχετε προπονητή τον Αντώνη Νικοπολίδη και ιδιαίτερα για σένα που παίζεις στην ίδια θέση; "Είναι πολύ σημαντικό για μένα ένας άνθρωπος που έχει διαπρέψει σε αυτή τη θέση που παίζω και εγώ να είναι προπονητής μου. Μου εμπνέει ακόμα μεγαλύτερο σεβασμό και εμπιστοσύνη".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ