ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κανένα Βέλγιο, μόνο νίκη με Εσθονία!

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική μας υποδέχεται την Εσθονία στο γήπεδο Καραϊσκάκη (21:45) για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ. Μόνο νίκη για την γαλανόλευκη αν θέλει να ελπίζει τουλάχιστον για την 2η θέση, τα ερωτηματικά για την 11άδα.

Η επόμενη δυάδα παιχνιδιών για την Εθνική μας ομάδα, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και το μέλλον της σε αυτή την προκριματική φάση και το τι μπορεί να περιμένει στην συνέχεια. Αυτή την στιγμή, βρίσκεται στο -4 από το Βέλγιο και στο +1 από την Βοσνία, επομένως το αποψινό (21:45) παιχνίδι με την Εσθονία για την 7η αγωνιστική είναι το πλέον κομβικό, όσο και αν φαντάζει θεωρητικά εύκολο.

Θα γίνει μόνο αν η γαλανόλευκη παρουσιαστεί σοβαρή στο χορτάρι, όπως έκανε και στον πρώτο γύρο στο Τάλιν, που νίκησε 2-0 παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε. Πολλά θέματα αντιμετωπίζει και τώρα ο Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος θα στερηθεί βασικά του "όπλα", εντούτοις έχει αποφασίσει να καλύψει εκ των έσω τα κενά που έχουν προκύψει.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

Αναφορικά με το αρχικό σχήμα, ο Γερμανός ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας στην χθεσινή (30/8) συνέντευξη Τύπου είπε πως σήμερα (31/8) το πρωί θα έπαιρνε τις οριστικές του αποφάσεις. Και η αλήθεια είναι πως ο Σκίμπε είχε διλήμματα τόσο για το δεξί άκρο της άμυνας, όσο και τη μεσοεπιθετική γραμμή.

Ειδικά η θέση του δεξιού οπισθοφύλακα επηρεάζει και τις υπόλοιπες θέσεις, αφού δημιουργεί... ντόμινο. Και εξηγούμαστε. Ο ίδιος ο Σκίμπε είχε πει πως θα αποφάσιζε μεταξύ των Μανιάτη, Ρέτσου, Σταφυλίδη και Σιώπη, ενώ ας μην αποκλείουμε ούτε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος λόγω αναγκών είχε παίξει και την θέση αυτή στο Τάλιν.

Αν πάει ο Μανιάτης στα δεξιά, τότε ο Σταφυλίδης θα είναι αριστερά και ο Μανωλάς θα έχει παρτενέρ έναν εκ των Τζαβέλλα και Κυριάκου Παπαδόπουλου. Στον άξονα, οι Ζέκα και Σάμαρης έχουν τον πρώτο λόγο, με τον Τζιόλη να διεκδικεί μια θέση, ενώ ο Φορτούνης θα είναι δεκάρι, δεξιά ο Μάνταλος, αριστερά ένας από τους Δώνη ή Μπακασέτα και στην επίθεση ο Βέλλιος.

Αν δοκιμάσει δεξιά τον Σταφυλίδη, θα πάει αριστερά ο Τζαβέλλας και στο πλάι του Μανωλά ο Κυριάκος Παπαδόπουλο. Μπορεί να δούμε στα δεξιά τον Ρέτσο και αριστερά τον Σταφυλίδη, ενώ στα δεξιά έχει δοκιμάσει και τον Σιώπη και τον Παπαδόπουλο. Είπαμε, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για το δεξί άκρο της άμυνας που επηρεάζουν και τις υπόλοιπες θέσεις της 4άδας, με μοναδική σταθερά τον Μανωλά. Και ο Σταφυλίδης είναι σίγουρος σε όλα τα σενάρια, απλά δεν ξέρουμε σε ποια θέση θα τον δούμε.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΕΣΘΟΝΙΑ

Στον αντίποδα, η Εσθονία θα παίξει χωρίς άγχος για το αποτέλεσμα στο Φάληρο και αυτό την κάνει ιδιαιτέρως επικίνδυνη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μια ομάδα που θα παλέψει για να κάνει την ζημιά στην Εθνική μας, αφού δεν έχει τίποτα να χάσει και θέλει μεγάλη προσοχή.

Στο 5-4-1, τερματοφύλακας θα είναι ο ο Ακσάλου, στην άμυνα οι Τενίστε, Γιάαγκερ, Μπαράνοβ, Κλάβαν και Κρούγκλοβ, στη μεσοεπιθετική γραμμή οι Ζενιόφ, Κάιτ, Ντιμιτρίεφ και Καλάστε και μπροστά ο Άνιερ.

Αν πάει σε 4-2-3-1, ο Ακσάλου θα είναι στο τέρμα, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Τενίστε, Γιάαγκερ, Κλάβαν, Καλάστε, αμυντικοί μέσοι οι Ντιμιτρίεφ και Αντόνοφ, δεκάρι ο Κάτι, δεξιά ο Ζενιόφ, αριστερά ο Καλάστε και μπροστά ο Άνιερ.

Η βαθμολογία μετά την 6η αγωνιστική

1. Βέλγιο 16 (24-2)

2. Ελλάδα 12 (10-3)

3. Βοσνία 11 (13-5)

4. Κύπρος 7 (5-9)

5. Εσθονία 4 (5-17)

6. Γιβραλτάρ 0 (3-24)

- οι πρώτοι των ομίλων προκρίνονται στα τελικά του Μουντιάλ 2018, οι 8 καλύτεροι δεύτεροι μετά από κλήρωση θα παίξουν μπαράζ (4 ζευγάρια σε ματς μέσα-έξω) και οι 4 νικητές θα προκριθούν στα τελικά της Ρωσίας

- σε ισοβαθμία μετρά η διαφορά τερμάτων, μετά η καλύτερη επίθεση και μετά τα μεταξύ τους ματς

Το πρόγραμμα των τριών "μονομάχων"

31 Αυγούστου 3 Σεπτεμβρίου 7 Οκτωβρίου 10 Οκτωβρίου
Βέλγιο 16 (+22) Γιβραλτάρ ΕΛΛΑΔΑ ΒΟΣΝΙΑ Κύπρος
Ελλάδα 12 (+7) Εσθονία Βέλγιο ΚΥΠΡΟΣ Γιβραλτάρ
Βοσνία 11 (+8) ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ Βέλγιο Εσθονία

* με κεφαλαία γράμματα τα εκτός έδρας παιχνίδια

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ