ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κ21 Κροατία - Ελλάδα 2-0: Άτυχη και τσάμπα ήττα για την Ελπίδων

ΝΕΟΙ Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM / EUROKINISSI)
ΝΕΟΙ Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε με 2-0 από την Κροατία, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 65', σε μια αναμέτρηση που άξιζε κάτι καλύτερο και έπεσε από την πρώτη θέση. Με ισοπαλία κόντρα στην Λευκορωσία την Δευτέρα θα είναι 100% στα play off για την πρόκριση στο EURO 2019.

Την ήττα με 2-0 από την Κροατία γνώρισε η Εθνική Ελπίδων. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που παρατάχθηκε χωρίς τους Τσιμίκα, Κουλούρη λόγω των επιλογών του Σκίμπε στάθηκε άτυχο και γνώρισε μια τσάμπα ήττα καθώς άξιζε κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση στην Κροατία.

Με αυτή την ήττα η Ελπίδων έπεσε στην δεύτερη θέση του ομίλου της με τους Κροάτες να είναι πλέον το ακλόνητο φαβορί για να προκριθούν ως πρώτοι αλλά η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη ακόμα και με ισοπαλία στο ματς της Δευτέρας με την Λευκορωσία θα εξασφαλίσει μια από τις καλύτερες τέσσερις δεύτερες θέσεις και θα παίξει στα play off για την πρόκριση στα τελικά της Ιταλίας.

Η Εθνική Ελλάδος έπαιζε με δέκα παίκτες από το 65' της αναμέτρησης λόγω αποβολής του Νικολάου με δεύτερη κίτρινη ενώ είχε δοκάρι στο 4' μετά από κεφαλιά του Πασαλίδη και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Μάλιστα οι Κροάτες προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Πασαλίδη στο 41'.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης:

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Η Ελλάδα μπήκε στο ματς αρκετά δυνατά και μόλις στο 3' θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά στο σκορ αλλά η τύχη της γύρισε την πλάτη. Σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Βέργος έκανε την προβολή με τον Πόσαβετς να διώχνει και εν συνεχεία ο Πασαλίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 9' ο Λημνιός γύρισε στον Ανδρούτσο ο οποίος από καλή θέση δεν πρόλαβε να σουτάρει και να απειλήσει τους Κροάτες.

Η Ελπίδων απείλησε και πάλι στο 23' όταν ο Λάμπρου έφυγε από τα αριστερά, έδωσε στον Ανδρούτσο ο οποίος μπήκε στην περιοχή και αυτός πάσαρε στα δεξιά του στον Βέργο που έκανε το σουτ με τον Πόσαβετς να διώχνει σε κόρνερ. Ο γκολκίπερ των Κροατών είπε όχι και στο σουτ του Λημνιού στο 26'.

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΣΚΟΡ

Οι Κροάτες από την πλευρά τους απείλησαν για πρώτη φορά στο 29' με τον Κότσαρη να πιάνει εύκολα το σουτ του Γιάκολις. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 41' όταν ο Βλάσιτς μέσα από την περιοχή επιχείρησε το σουτ η μπάλα κόντραρε στον Πασαλίδη, άλλαξε πορεία, και κατέληξε στα δίχτυα του Έλληνα γκολκίπερ.

Ο Κότσαρης στο 45', στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με σωτήρια επέμβαση είπε όχι στον Χαλίλολιβιτς ο οποίος προσπάθησε να τον νικήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες με την Ελλάδα να απειλεί και πάλι πρώτη στο 55' όταν ο Λάμπρου μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ το οποίο απέκρουσε σωτήρια ο Πόσαβετς. Ενώ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είπε όχι στον Λάμπρου και στο 59'.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΒΟΛΗ

Ο Αντώνης Νικοπολίδης στο 64' έριξε στο ματς τους Χατζηγιοβάνη και Κωτσόπουλο αντί των Ανδρούτσου και Βέργου σε μια προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Στο επόμενο λεπτό όμως ο Νικολάου αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Η Ελλάδα με παίκτη λιγότερο προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία μέχρι το τέλος ενώ ούτε η Κροατία που βολευόταν με το σκορ μπόρεσε να απειλήσει. Οι γηπεδούχοι έφτασαν όμως και σε δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις όταν ο Μπρεκάλο βγήκε στα αριστερά, πέρασε μέσα στην περιοχή και έκανε και το σουτ με το οποίο νίκησε τον Κότσαρη για το τελικό 2-0.

Γκολ: 41' Πασαλίδης (αυτογκόλ), 90' Μπρεκάλο

Κίτρινες: 58' Γιάκολις, 80' Μπένκοβιτς, 84' Φιόλιτς/45' Γαλανόπουλος, 51' Καραχάλιος, 86' Κυριακόπουλος

Κόκκινες: 65' Νικολάου

ΚΡΟΑΤΙΑ:Πόσαβετς, Ουρέμοβιτς, Τσαλέτα-Τσαρ, Μπένκοβιτς, Σόσα, Σούνιτς, Βλάσιτς, Ιβάνουσετς, Μπρεκάλο (94' Μπάμπιτς), Χαλίλοβιτς (74' Φιόλιτς), Γιακόλις.

ΕΛΛΑΔΑ:Κότσαρης, Σάλιακας, Νικολάου, Πασαλίδης, Κυριακόπουλος, Γαλανόπουλος, Ανδρούτσος (64' Χατζηγιοβάνης), Καραχάλιος, Λάμπρου (68' Χατζηδιάκος), Λημνιός, Βέργος (64' Κωτσόπουλος).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΜΑΤΣ ΓΚΟΛ
1. Κροατία 22 9 27-5
2. Ελλάδα 22 9 24-5
3. Λευκορωσία 14 9 11-12
4. Τσεχία 13 9 13-15
5. Μολδοβία 7 9 8-22
6. Σαν Μαρίνο 0 9 1-25

Τα επόμενα ματς:

15/10 Ελλάδα-Λευκορωσία (19:30)
15/10 Σαν Μαρίνο-Κροατία (19:30)
15/10 Τσεχία-Μολδαβία (18:00)

* Ο πρώτος του κάθε ομίλου (εννιά συνολικά) προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση, ενώ οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι πηγαίνουν στα playoffs.

** Η τελική φάση διεξάγεται σε Ιταλία και Σαν Μαρίνο 16-30 Ιουνίου 2019 (έχουν προκριθεί ήδη Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ