ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κ21 Αυστρία - Ελλάδα 1-0: Ήττα και αποκλεισμός για τις Ελπίδες

Κ21 Αυστρία - Ελλάδα 1-0: Ήττα και αποκλεισμός για τις Ελπίδες
MOTIONTEAM

Η Εθνική Ελπίδων γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Αυστρία και στο δεύτερο παιχνίδι και αποκλείστηκε από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στο πρώτο ματς χάθηκε σε μεγάλο ποσοστό η πρόκριση. (VIDEO)

Την ήττα με 1-0 που οδήγησε και στον αποκλεισμό της από την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γνώρισε η Εθνική Ελπίδων από την αντίστοιχη ομάδα της Αυστρίας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που ήταν καλύτερο στο πρώτο μέρος και έφτιαξε τις ευκαιρίες με τις οποίες θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ και να φέρει τις δυο αναμετρήσεις στα ίσια δέχτηκε ένα γκολ στο 51' από τον Γκρμπιτς και μετά έπεσε κατακόρυφα.

Βέβαια σε μεγάλο ποσοστό η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα εκεί όπου η Ελλάδα είχε παραταχθεί χωρίς φορ λόγω της απουσίας του Κουλούρη και του γεγονότος ότι ο Αντώνης Νικοπολίδης παρά το γεγονός ότι είχε τρεις επιθετικούς στη διάθεση του προτίμησε να τους αφήσει στον πάγκο.

Η Αυστρία είχε κάποιες αλλαγές στο αρχικό της σχήμα σε σχέση με το ματς της Τούμπας καθώς ενισχύθηκε με παίκτες όπως οι Βέμπερ και Λάιμερ που δεν είχαν παίξει στο πρώτο παιχνίδι ενώ ο Ντάνσον έμεινε στον πάγκο.

Κ21 Αυστρία - Ελλάδα 1-0: Ήττα και αποκλεισμός για τις Ελπίδες

Και η Ελλάδα από την πλευρά της παρατάχθηκε με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Οι Κουλούρης, Πασαλίδης, Λάμπρου και Κυριακόπουλος βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα αντί των Ανδρούτσου, Νικολάου, Χατζηγιοβάνη και Τσιμίκα.

Κ21 Αυστρία - Ελλάδα 1-0: Ήττα και αποκλεισμός για τις Ελπίδες

ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μπήκε αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε την Αυστρία με σκοπό να βάλει ένα γκολ που θα έφερνε την υπόθεση πρόκριση στα ίσια. Το πρώτο δεκάλεπτο άνηκε στην Ελλάδα που απείλησε στο 8' με τον Πασαλίδη που δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 11' αλλά ο Κότσαρης μπλόκαρε το σουτ του Λίνχαρτ.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Νικοπολίδη χάθηκε στο 26'. Ο Λάμπρου εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά με τον Καραχάλιο να πιάνει την κεφαλιά την οποία έστειλε πάνω στον Σλάγκερ. Στο επόμενο λεπτό ο Λάμπρου πήγε να βάλει ένα πανέμορφο γκολ με λόμπα από πλάγια αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και αυτοί λίγο πριν το φινάλε του πρώτου 45λεπτου αλλά ο Κότσαρης με τρομερή επέμβαση με το αριστερό είπε όχι στο σουτ του Βέμπερ μέσα από την περιοχή.

ΔΕΧΤΗΚΕ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ

Με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από μια στατική φάση. Ο Γαλανόπουλος έκανε το φάουλ σε καλό σημείο και ο Γκρμπιτς ανέλαβε την εκτέλεση του. Ο Κότσαρης έδειχνε να καθυστερεί για ένα δευτερόλεπτο και παρά την προσπάθεια που έκανε είδε τη μπάλα να πηγαίνει στην αριστερή του γωνία.

Έξι λεπτά αργότερα ο Αντώνης Νικοπολίδης προχώρησε στην πρώτη κίνηση στην αναμέτρηση. Έβγαλε τον καλύτερο έως εκείνη την ώρα παίκτη της Ελλάδας, Λάζαρο Λάμπρου και πέρασε στη θέση τον Χατζηγιοβάνη.

Η Ελλάδα που έπεσε αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε δεν μπόρεσε εν συνεχεία να απειλήσει ουσιαστικά και οι Αυστριακοί κράτησαν με ευκολία το αποτέλεσμα.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έριξε στο ματς τους Ανδρούτσο, Κωτσόπουλο αντί των Μπουζούκη, Γαλανόπουλου ρισκάροντας στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά και πάλι η Ελλάδα δεν είχε κάποια καλή στιγμή για να ισοφαρίσει και να μπει και πάλι στην υπόθεση πρόκριση.

ΑΥΣΤΡΙΑ: Σλάγκερ, Ίνγκολιτς, Πος, Βέμπερ, Ούλμαν, Λιούμπιτς, Λίνχαρτ, Κ. Μπάουμγκάρντερ (71' Χόρβαρντ), Λάιμερ, Βολφ (90' Ντάνσον), Γκρμπιτς (60' Κβάσινα)

ΕΛΛΑΔΑ: Κότσαρης, Σάλιακας, Πασαλίδης, Χατζηδιάκος, Κυριακόπουλος, Καραχάλιος, Γαλανόπουλος (80' Κωτσόπουλος), Λημνιός, Λάμπρου (57' Χατζηγιοβάνης), Μπουζούκης (65' Ανδρούτσος), Κουλούρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ