ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κ17 Ελλάδα - Τσεχία 0-2: Αντίο με ήττα στο Euro 2019

Κ17 Ελλάδα - Τσεχία 0-2: Αντίο με ήττα στο Euro 2019

Η Εθνική Ελλάδας Κ17 γνώρισε την ήττα (0-2) από την αντίστοιχη της Τσεχίας, κατέλαβε την τελευταία (4η) θέση του πρώτου ομίλου κι αποκλείστηκε στο Euro 2019. Αστόχησε σε πέναλτι ο Τζόλης.

Χωρίς νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη φάση του πρώτου ομίλου του Euro U-17 2019 η Εθνική Ελλάδας, καθώς ηττήθηκε (0-2) από την Τσεχία στο Δουβλίνο για την τελευταία (3η) αγωνιστική.

Οι πιθανότητες πρόκρισης ήταν μικρές για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς μόνο με νίκες θα είχε ελπίδες. Οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, καθώς ο Σιπ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο.

Η πρώτη ευκαιρία, όμως, ανήκε στην Ελλάδα. Στο 20ό λεπτό ήταν η ωραία προσπάθεια από τον Αρσενίδη, ο οποίος έτρεξε με την μπάλα όλη την αριστερή πλευρά, έκανε και το σουτ. Η μπάλα, όμως, πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της εστίας που υπερασπίζεται ο Χόρνιτσεκ.

Ύστερα από τρία λεπτά (23'), οι Τσέχοι άγγιξαν το γκολ. Ο πιο δραστήριος Τσέχος, Σιπ, ξεκίνησε άλλη μια προσπάθεια από αριστερά, έδωσε στον Σίλχαρτ. Εκείνος έκανε το πλασέ προ του Τζολάκη, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς (30'), ο Λιάτσος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έκανε τη σέντρα, δεν βρέθηκε εκεί κάποιος να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της κενής εστίας. Στο 36ο λεπτό, ο Αρσενίδης βγήκε από δεξιά, συνέκλινε υπέροχα κεντρικά, πατά περιοχή, έκανε και το σουτ η μπάλα λίγο έξω από την εστία του Χόρνιτσεκ.

Στο 44ο λεπτό, η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι. Ο Τζόλης μπήκε στην περιοχή κι αριστερά, ανετράπη από τον Σίλχαρτ. Ο ίδιος εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά η μπάλα σταμάτησε στ' οριζόντιο δοκάρι.

Στο 52' η Τσεχία άνοιξε το σκορ. Ο Σιπ - ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου - έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σέικ πήρε την μπάλα, γύρισε και με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Ο Τζολάκης δεν μπόρεσε να κάνει κάτι.

Μέσα σ' ένα λεπτό (53') η Εθνική έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Αρσενίδης αποφεύγει τον αντίπαλό του με ντρίμπλα στην κίνηση, έκανε το σουτ, ο Χόρνιτσεκ απομάκρυνε. Στο 58', ο Σουρλής βγήκε τετ-α-τετ με τον Χόρνιτσεκ, τον πλάσαρε, η μπάλα πέρασε όμως λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του.

Το γκολ του Πεχ, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έκανε το 2-0. Βγήκε στην πλάτη της ελληνικής άμυνας, περνά και τον Τζολάκη και σκοράρει.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Κεχαγιάς):Τζολάκης, Τσαβός (85' Μανίσογλου), Ασλανίδης, Παυλίδης, Αβεντισιάν, Γρόσδης (85' Καρακούτης), Παναγιώτου, Σουρλής (79' Κοτόπουλος), Λιάτσος (78' Σιατούνης), Αρσενίδης, Τζόλης (66' Μπελεβώνης)

ΤΣΕΧΙΑ:Χόρνιτσεκ, Κόζελουχ, Μάτις, Στάρι, Κούρκα, Χέλεμπραντ, Χάγιεκ (90+1' Σίμεκ), Σίλχαρτ (62' Πεχ), Βογιάτσκε (71' Χόρνικ), Σιπ (71' Ρίτερ), Σέικ (90' Τούλα).

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (3Η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ελλάδα - Τσεχία 0-2 (52' Σέικ, 65' Πεχ)

Βέλγιο - Ιρλανδία 1-1 (65' Καλουλικά / 74' Σόμπγουελ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βέλγιο 5

2. Τσεχία 5

3. Ιρλανδία 3

4. Ελλάδα 1

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ