ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Εθνική Ελλάδας EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας δεν έκανε καλή εμφάνιση και ηττήθηκε 0-1 από την Ελβετία στο ΟΑΚΑ σε φιλικό παιχνίδι. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των 17 διεθνών που χρησιμοποίησε ο Μίχαελ Σκίμπε.

Δεν έπαιξε καλά απέναντι στην Ελβετία η Εθνική Ελλάδας. Χάρη στο εξαιρετικό γκολ του Τζεμαϊλί, ηττήθηκε 0-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο, σε διεθνές φιλικό ματς. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των διεθνών μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων κινήθηκαν σε... ρηχά νερά.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Η πρώτη φορά που ανησύχησε ήταν στο 27', όταν το σουτ του Τζεμαϊλί πέρασε πάνω από το δοκάρι και η δεύτερη στο 41', όταν είδε τον Εμπολό να εκτελεί από κοντά, στέλνοντας τη μπάλα στο αριστερό του δοκάρι. Στο πρώτο μέρος δεν χρειάστηκε να κάνει καμία επέμβαση. Στο γκολ που δέχτηκε από τον Τζεμαϊλί δεν φέρει ευθύνη, αφού ο Ελβετός ήταν αφύλαχτος και το ψαλιδάκι του ήταν εξαιρετικό.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Ο αρχηγός της Εθνικής είχε δύσκολο έργο καθώς είχε να αναχαιτίσει τον μπακ-χαφ της Μίλαν, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, από τα πόδια του οποίου περνούσαν πολλές επιθετικές ενέργειες. Είχε σταθερή απόδοση και προσπάθησε εκτός από την άμυνα να δώσει βοήθειες και επιθετικά. Ο Σκίμπε αποφάσισε να τον περάσει εκτός αγώνα στο 63'.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Στο πρώτο μέρος δεν είχε προβλήματα και ήταν σωστός στα αμυντικά του καθήκοντα. Μάλιστα με ωραίες ντρίμπλες προσπάθησε να "αδειάσει" τους επιθετικούς που τον πίεζαν. Στη φάση του 0-1, δεν πρόλαβε με το τάκλιν του να βάλει την κόντρα και να ανακόψει τη σέντρα του Σεφέροβιτς, από την οποία προήλθε το γκολ του Τζεμαϊλί. Συγκριτικά με τον παρτενέρ του, Παπασταθόπουλο, έκανε καλύτερο παιχνίδι, δίχως όμως και αυτός να εντυπωσιάσει. Έγινε αλλαγή στο 79'.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Ο στόπερ της Εθνικής έκανε το σοβαρό λάθος του 41', όταν νικήθηκε στην μονομαχία από τον Εμπολό, αλλά για καλή του τύχη η μπάλα πήγε στο δοκάρι. Υπήρξαν φορές που προσπάθησε να κάνει και παιχνίδι κουβαλώντας τη μπάλα, δίχως ιδιαίτερη επιτυχία στο πρώτο μέρος. Και στο δεύτερο μισό θα μπορούσε να ενεργήσει πολύ καλύτερα σε καίριες στιγμές του ματς, όπως στο γκολ της Ελβετίας, όταν ο Τζεμαϊλί ήταν αμαρκάριστος. Δεν έκανε καλό παιχνίδι ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ.

ΡΕΤΣΟΣ: Όπως με την Κροατία στο Φάληρο, έτσι με τους Ελβετούς ξεκίνησε ως αριστερός μπακ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που προωθήθηκε, αλλά από τη στιγμή που δεν είναι αυτή η φυσική του θέση, του ήταν δύσκολο να προκαλέσει προβλήματα. Στο δεύτερο μέρος από την πλευρά του οι Ελβετοί βρήκαν τρόπο να προκαλέσουν ουκ ολίγα ρήγματα, ακόμα και όταν εκεί πέρασε ο Σταφυλίδης.

ΖΕΚΑ: Ήταν κινητικός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και κύριο μέλημά του ήταν να ανακόψει τους Ελβετούς από τον άξονα. Επιχειρούσε με τάκλιν να σταματήσει τους αντιπάλους, ενώ όταν χρειαζόταν έκανε και αντικανονικά μαρκαρίσματα. Και στο δεύτερο μέρος ήταν από τους παίκτες της Εθνικής που δεν σταμάτησε να... καταπίνει χιλιόμετρα κόντρα στους επικίνδυνους μεσοεπιθετικά Ελβετούς.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Έπαιξε πλάι στον Ζέκα και ήταν επιφορτισμένος με την εξουδετέρωση των επιθετικών προσπαθειών των Ελβετών από τη μεσαία γραμμή. Υπήρξαν 1-2 στιγμές που υπέπεσε σε λανθασμένες μεταβιβάσεις, αλλά κυρίως επέλεγε τις σίγουρες μεταβιβάσεις. Ο Σκίμπε τον έκανε αλλαγή στο 73' με τον Κουρμπέλη, καθώς έμεινε από δυνάμεις.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Όταν έπαιρνε τη μπάλα επιχειρούσε να επιτεθεί κάτω μέτωπο ή με κάθετη πάσα να διασπάσει την άμυνα των Ελβετών, κάτι που δεν κατάφερε στο πρώτο μέρος. Με την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου, άφησε το δεξί φτερό και πέρασε αριστερά, όπου ωστόσο δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Το "δεκάρι" της Εθνικής έχασε την πρώτη ευκαιρία του ματς, όταν έκλεψε πανέξυπνα τη μπάλα, αλλά πλάσαρε άστοχα στο 12'. Ήταν ορεξάτος στο πρώτο μέρος και προσπάθησε να τροφοδοτήσει τον Μήτρογλου, όπως στο 20' και στο 39'. Στο δεύτερο μέρος δεν έκανε αισθητή την παρουσία του, παρά μόνο στο 76', όταν το σουτ από κοντά πέρασε πάνω από το δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία του ενέργεια, καθώς αμέσως μετά έγινε αλλαγή.

ΔΩΝΗΣ: Ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της επιθετικής γραμμής, δίχως να τροφοδοτηθεί με σωστό τρόπο. Έτσι, επιχειρούσε ο ίδιος να πάρει την κατάσταση στα... χέρια του και στο 39' έκανε εξαιρετική ενέργεια, η οποία βέβαια δεν απέδωσε καρπούς. Η μοναδική άξια αναφοράς ενέργεια που έκανε στο δεύτερο μέρος, μέχρι να γίνει αλλαγή, ήταν το γύρισμα από αριστερά στο 50', το οποίο δεν έφερε αποτέλεσμα, καθώς έδιωξε η ελβετική άμυνα.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Ήταν καλά κλεισμένος ο στράικερ της Εθνικής, γι' αυτό και τραβιόταν εκτός περιοχής για να πάρει μπάλα. Η πρώτη φορά που έκανε αισθητή την παρουσία του ήταν στο 20', όταν ντρίμπλαρε τον Ακάντζι, πρόλαβε και τον Ζόμερ, αλλά ο Λιχτστάινερ πρόλαβε και έδιωξε. Στο 39' το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη. Στο δεύτερο μέρος δεν πήρε μπάλες, ήταν απομονωμένος και σωστά έγινε αλλαγή στο 73'.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μπήκε στο 63' αντί του Δώνη. Έτσι, ο Μπακασέτας πήγε στο δεξί φτερό και στο αριστερό ο νεοεισελθών. Ο έμπειρος εξτρέμ έδειξε διάθεση να προκαλέσει ρήγματα στο αριστερό άκρο της άμυνας της Ελβετίας, αλλά η μοναδική φορά που το έπραξε σωστά ήταν στο γύρισμα προς τον Φορτούνη στο 76'. Όσο αγωνίστηκε, πάντως, φρόντισε να πιστοποιήσει για μια ακόμη φορά ότι κάνει πολύ καλή χρονιά.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Μπήκε στο 63' αντί τουν Τοροσίδη. Λίγο μετά την είσοδό του δεν μπόρεσε να ανακόψει τον Γκαβράνοβιτς, ο οποίος βέβαια σούταρε άστοχα εκτός εστίας. Προσπάθησε να συνεργαστεί με τον συμπαίκτη του στην ΑΕΚ από δεξιά, τον Χριστοδουλόπουλο, δίχως κάποια από τις προσπάθειές του να αποδώσει καρπούς.

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Μπήκε στο 73' αντί του Μήτρογλου. Στο ντεμπούτο του στην Εθνική ανδρών μπήκε με πάθος και θέληση να πιέσει για να αναγκάσει σε λάθος το κέντρο άμυνας των Ελβετών, δίχως να το επιτύχει.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Αντικατέστησε στο 73' τον Σάμαρη. Όσο χρησιμοποιήθηκε, ήταν λίγες οι φορές που ακούμπησε μπάλα, με τον Ζέκα να εξακολουθεί είναι πιο... ζωηρός στον αγωνιστικό χώρο.

ΠΕΛΚΑΣ: Στο 76ο λεπτό πέρασε στη θέση του Φορτούνη. Έπαιξε και αυτός πίσω από τον επιθετικό, βγάζοντας ενέργεια και τσαμπουκά, αλλά το διάστημα που αγωνίστηκε δεν μπόρεσε με κάποια από τις ενέργειές του να διασπάσει τα μετόπισθεν των αντιπάλων.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Στο 79' αντικατέστησε τον Μανωλά. Πέρασε στο αριστερό άκρο της άμυνας και ο Ρέτσος πήγε στο κέντρο της άμυνας. Στα λεπτά που αγωνίστηκε προσπάθησε να πάρει μέτρα, δίχως όμως να απειλήσει.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ