ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ 2018 / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ / WORLD CUP 2018 / PRELIMINARY / GREECE - GIBRALTAR (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Ελλάδα EUROKINISSI SPORTS

Η Ελλάδα πέρασε στα μπαράζ του Μουντιάλ με τεσσάρα απέναντι στο Γιβραλτάρ. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των Ελλήνων διεθνών.

Το Γιβραλτάρ δυσκόλεψε την Ελλάδα για 32 λεπτά. Αφού έγινε το 1-0, όλα ήταν πιο εύκολα. Τελικό 4-0 και πρόκριση στα μπαράζ του Μουντιάλ της Ρωσίας. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των διεθνών απέναντι στην τελευταία ομάδα του 8ου ομίλου των προκριματικών.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Θεατής σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο γκολκίπερ της Εθνικής Ελλάδας σπάνια έπιασε τη μπάλα στην αναμέτρηση, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν δέχτηκε πίεση από το Γιβραλτάρ. Ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια της καριέρας του είχε ο κίπερ της Γουότφορντ.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Προερχόταν από τραυματισμό στον αγώνα με την Κύπρο, αλλά ο αρχηγός δεν είχε καμία διάθεση να χάσει το ματς. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Ελλάδας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με καρφωτή κεφαλιά στο 32' και έβγαλε από το άγχος την "γαλανόλευκη". Μεστό ματς από τον ακραίο μπακ της Μπολόνια, αρκετά ανεβάσματα, έγινε αλλαγή στο 68' και πέρασε στη θέση του ο Μανιάτης.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Αγωνίστηκε για 68 λεπτά, όσο ήταν απαραίτητο. Στο πρώτο μέρος επιδίωξε όχι μόνο να "καθαρίσει" τους κινδύνους που πήγαν να προκληθούν στα μετόπισθεν, αλλά και να προκαλέσει ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα με βαθιές μπαλιές, όπως στο 29', όταν προσπάθησε να βρει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο αμυντικός του Αμβούργου αγωνίστηκε δίπλα στον Παπασταθόπουλο, μια και ο Μανωλάς ήταν τιμωρημένος. Δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στην επιθετική γραμμή του Γιβραλτάρ, αν εξαιρέσουμε 1-2 περιπτώσεις στο πρώτο μέρος.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Αυτός έκανε την πρώτη ευκαιρία για την Ελλάδα στο 15'. Αυτή τη φορά που δεν έπαιξε στα χαφ, αλλά αριστερός μπακ. Μόνο μπακ όμως δεν ήταν, αφού δεν σταμάτησε να προωθείται από την πτέρυγά του. Είχε και την ασίστ στο 4ο γκολ, το οποίο σημείωσε ο Γιαννιώτας.

ΖΕΚΑ: Ακόμη ένα θετικό παιχνίδι. Σταθερά καλές εμφανίσεις από τον χαφ της Κοπεγχάγης. Παίκτη με τα χαρακτηριστικά του δεν έχει η Εθνική και είναι σημαντικό που βρίσκεται στις τάξεις της. Για μια ακόμη φορά είχε τρεξίματα και προσπάθησε να φτάξει και παιχνίδι, όταν αυτό κρίθηκε απαραίτητο. Ήταν ο παίκτης που έβγαλε την εξαιρετική μπαλιά στο γκολ του "Τόρο".

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Τον προτίμησε στο αρχικό σχήμα ο Μίχαελ Σκίμπε σε σχέση με τον Αλέξανδρο Τζιόλη, καθώς είναι καλύτερος στο δημιουργικό παιχνίδι. Δικαιώθηκε για την επιλογή του, αφού ο μέσος του Ολυμπιακού έδωσε λύσεις μεσοεπιθετικά.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Χρησιμοποιείται διαρκώς στα άκρα και μπορεί πολλές στιγμές να μην τα πηγαίνει καλά, αλλά σε αυτό το ματς τα κατάφερε υπέροχα. Συνεργάστηκε άψογα με τον Φορτούνη και έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Μήτρογλου.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Συμμετείχε σε ό,τι καλό επιχείρησε να κάνει η Εθνική. Ορεξάτος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, από τους παίκτες που διακρίθηκαν. Η εξαιρετική του συνεργασία του με τον Μάνταλο ήταν αυτό που επιδίωκε σε όλα τα προκριματικά ο Σκίμπε και σήμερα αυτό το είδαμε...

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επέστρεψε στην Εθνική ύστερα από περισσότερο από ένα χρόνο. Ο διεθνής εξτρέμ πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, ήταν διεισδυτικός, προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει και απέδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Δικαίως κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, παίκτης που τον χρειάζεται η "γαλανόλευκη".

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Μέχρι και πριν να σημειώσει το πρώτο γκολ, στο 61', δεν έκανε καλό ματς. Δεν του έβγαιναν οι φάσεις, ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Ώσπου με ένα ψύχραιμο πλασέ έπειτα από φοβερή συνεργασία Ζέκα, Μάνταλου και Φορτούνη, σκόραρε και πήρε τα πάνω του. Έβαλε και δεύτερο τέρμα στο 63' και έφτασε τα 16 γκολ με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

ΤΖΙΟΛΗΣ: Αντικατέστησε στο 68' τον Παπασταθόπουλο και έπαιξε πλάι στον Παπαδόπουλο. Όσο αγωνίστηκε, δεν ένιωσε την παραμικρή πίεση.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Μπήκε στο 68' αντί του Τοροσίδη. Δίνει λύσεις και στο δεξί άκρο τη άμυνας ο ποδοσφαιριστής της Αλάνιασπορ, εκεί είχε παίξει και με το Βέλγιο. Πήρε τα λεπτά του και έκανε τα... βασικά σε ένα σημείο που αμυντικά δεν υπήρχε καμία πίεση.

ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ: Πέρασε στον αγώνα στο 74' αντί του Λάζαρου. Παθιασμένος, με όρεξη να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Πρόλαβε να σημειώσει ένα όμορφο γκολ, με κοντινή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σταφυλίδη.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ