ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΟΜΑΔΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / CYPRUS - GREECE / ΟΜΑΔΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των Ελλήνων παικτών στη μεγάλη νίκη με την Κύπρο στο "ΓΣΠ" της Λευκωσίας για την 9η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ.

Η Εθνική μας πέρασε νικηφόρα από τη Λευκωσία απέναντι στην Κύπρο (2-1) και πλέον είναι 2η και παλεύει για να μπει στα μπαράζ. Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Μίχαελ Σκίμπε, που έκαναν το χρέος τους στο "ΓΣΠ" με ανατροπή.

Καρνέζης: Ο Έλληνας γκολκίπερ δεν φέρει ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε, αφού απέκρουσε πρώτα το σουτ του Σωτηρίου, πριν εκείνος σκοράρει με δεύτερο πλασέ. Σταθερός σε όλες τις υπόλοιπες επεμβάσεις του.

Τζαβέλλας: Στη φάση του γκολ αφήνει καλυπτόμενο τον Σωτηρίου, ενώ έκανε ένα τσαφ στο β' μέρος που εξελίχθηκε σε φάση για την Κύπρο με τον Κυριάκου, αλλά ο Καρνέζης απέκρουσε. Yπάρχει και ένα χέρι στο 31' που ζήτησαν πέναλτι οι γηπεδούχοι. Έχει κάνει και καλύτερες εμφανίσεις με την γαλανόλευκη, διότι πρόκειται για παίκτη σημαντικό.

Τοροσίδης: Είχε λείψει στα προηγούμενα ματς και φάνηκε η απουσία του. Δίνει άλλη σταθερότητα στα δεξιά ο αρχηγός, ο οποίος κατέβαινε κιόλας όποτε είχε την δυνατότητα. Μια μεστή εμφάνιση από τον πολύπειρο άσο, ο οποίος δεν δέχτηκε φάσεις από την πλευρά του. Θα μπορούσε να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά στο ξεκίνημα του β' μέρους. Βγήκε αλλαγή λόγω τραυματισμού στο 69' και μπήκε ο Ρέτσος.

Παπασταθόπουλος: Εξαιρετικός ο "Πάπα", καθάρισε όλες τις φάσεις, δεν νικήθηκε ποτέ, ενώ στο γκολ έκανε αυτό που έπρεπε, αλλά ο Τζαβέλλας άργησε να βγει, ώστε να αφήσει εκτεθειμένο τον Πιέρο. Παγκόσμιας κλάσης στόπερ ο αμυντικός της Ντόρτμουντ.

Μανωλάς: Όπως και ο Παπασταθόπουλος, έτσι και ο Μανωλάς ήταν πολύ καλός στο παιχνίδι, πήρε τις περισσότερες μονομαχίες τόσο στο ψηλό παιχνίδι όσο και χαμηλά. Ο στόπερ της Ρόμα ήταν από τους διακριθέντες της γαλανόλευκης. Στη φάση του γκολ, θα μπορούσε να κυνηγήσει τον Σωτηρίου μετά το πρώτο πλασέ και να μην μείνει απλά με σηκωμένο το χέρι, ζητώντας οφσάιντ. Πήρε κάρτα για καθυστέρηση και χάνει το Γιβραλτάρ.

Ζέκα: Βιονικός ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, με πολλά τρεξίματα, μάχες στη μεσαία γραμμή, έκοψε επιθέσεις, έπεφτε για τάκλιν και γενικά μόχθησε και πάλι για το εθνόσημο. Απέδειξε γιατί ο Σκίμπε ήθελε να τον κάνει Έλληνα και να τον φέρει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Τζιόλης: Πέτυχε γκολ με υπέροχη κεφαλιά, ήταν και εκείνος πολύ καλός στη μεσαία γραμμή, με το ήρεμο και αρχοντικό του στυλ. Η Εθνική κέρδισε τη μάχη στο κέντρο και ο Τζιόλης έκανε αυτό που ξέρει καλά, δικαιώνοντας τον προπονητή του που τον έβαλε στο ματς.

Σταφυλίδης: Πολύ καλός ο άσος της Άουγκσμπουργκ, βγήκαν επιθέσεις από την πλευρά του, βοηθούσε ανασταλτικά και έκανε αυτό που έπρεπε. Η ταχύτητά του, η εκρηκτικότητά του και η τεχνική του είναι στοιχεία που έχει ανάγκη η Εθνική ομάδα και έδωσε πράγματα στο αποψινό ματς.

Μάνταλος: Εξαιρετική εμφάνιση από τον Μάνταλο. Κάνει το κλέψιμο και την πάσα στο γκολ της ισοφάρισης, πίεζε συνέχεια ψηλά την άμυνα της Κύπρου, είχε δοκάρι, άλλες δυο καλές φάσεις για να σκοράρει, όπου στη μια θα μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα και να σουτάρει αντί να πασάρει στον Φορτούνη και έδωσε τα πάντα. Πολύ καλή εμφάνιση από τον ηγέτη της ΑΕΚ.

Φορτούνης: Από δικό του κόρνερ ήρθε το γκολ του Τζιόλη και θα μπορούσε πάλι από δικό του κόρνερ να σκοράρει και ο Τοροσίδης στα πρώτα λεπτά του β' μέρους. Ερχόταν από μια περίοδο που δεν παίζει πολύ στον Ολυμπιακό, όμως πέρασαν μπάλες από τα πόδια του, ηρέμησε το παιχνίδι εκεί που έπρεπε και ήταν από τους καλύτερους της Εθνικής.

Μήτρογλου: Η κίνηση του στο γκολ της ισοφάρισης δείχνει και την κλάση του. Ξέφυγε υπέροχα από τον αντίπαλό του και πλάσαρε ιδανικά για το 1-1. Από 'κει και πέρα, έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, αλλά φάνηκε η έλλειψη αγώνων που έχει. Ο έτοιμος Μήτρογλου θα ενεργούσε καλύτερα, ειδικά στο τετ α τετ στα πρώτα λεπτά του β' μέρους. Έκανε όμως και πάλι το χρέος του.

Ρέτσος: Πέρασε στο 69' αντί του Τοροσίδη και κάλυψε τα νώτα του. Καίριες τοποθετήσεις, έκανε αυτό που έπρεπε για το διάστημα που αγωνίστηκε. Στο μέλλον θα τον δούμε σε ρόλο πρωταγωνιστή στην Εθνική ομάδα, είναι το μόνο σίγουρο.

Δώνης: Νίκησε τη μάχη με το χρόνο, ξεπέρασε τον τραυματισμό του, μπήκε στο 76' και έδωσε μάχες, έτρεξε, προσπάθησε και δεν θέλησε να περάσει απαρατήρητος. Ο 20χρονος έχει πείσει τον Σκίμπε ότι αξίζει τις ευκαιρίες που παίρνει.

Σάμαρης: Μπήκε στο 89' αντί του Μήτρογλου και δεν μπορεί να κριθεί. Πήρε βέβαια μια κάρτα για τράβηγμα αντιπάλου. Δεν παίζει με το Γιβραλτάρ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ