ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ / WORLD CUP PRELIMINARY / GREECE - ESTONIA  (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΕΝΤΕΚΑΔΑ
Εθνική ICON

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των Ελλήνων διεθνών στο 0-0 εναντίον της Εσθονίας στο “Γ. Καραϊσκάκης” για την 7η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018.

Η Εθνική Ελλάδας, παρότι κυριάρχησε με 65% κατοχή μπάλας, δεν κατάφερε να επικρατήσει επί της Εσθονίας, έχασε σπουδαία ευκαιρία για το +4 από τους Βόσνιους, αλλά είναι ζωντανή στο κυνήγι της δεύτερης θέσης στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Το Sport24.gr σχολιάζει την απόδοση των διεθνών...

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Ενα λάθος σε έξοδό του στο 12' προκάλεσε μίνι αναστάτωση στην άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν δέχθηκε πίεση, δεν χρειάστηκε να αντιδράσει σε κάποια προσπάθεια των Εσθονών. Το ίδιο και στο β΄ μέρος. Την Κυριακή εναντίον του Βελγίου θα έχει περισσότερη δουλειά...

ΡΕΤΣΟΣ: Δεν πιέστηκε αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο. Έπαιρνε μέτρα ψηλά, βοήθησε τον Μάνταλο με τις κινήσεις του χωρίς τη μπάλα, χωρίς να παίρνει ρίσκα όμως. Δεν είχε το τρέξιμο της μπάλας του Τοροσίδη. Ηταν σε δύο φάσεις υπέρμετρα δυναμικός, πήρε σωστά κίτρινη κάρτα στο 49'. Στο β΄ μέρος ήταν από εκείνους που είχε τις μεγαλύτερες αντοχές. Εκανε 1-2 λάθη και φανερά δεν μπορούσε να παίξει στο 1 Vs 1 επιθετικά, παρότι είχε σωστές κινήσεις χωρίς τη μπάλα.

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ: Πολύ δραστήριος στο α΄ μέρος, από τους κινητήριους μοχλούς επιθετικά, συνεργάστηκε αποδοτικά με τον Δώνη και έκανε τρεις καλές σέντρες. Τολμηρός στις πρωτοβουλίες του, με αυτοπεποίθηση και αγωνιστικό εγωισμό. Από το 66' πέρασε σε θέση στόπερ, με την αλλαγή Κυριάκου Παπαδόπουλου – Σταφυλίδη. Ήταν και πάλι από τους καλύτερους. Μόνο αυτός και ο Φορτούνης προσπάθησαν να παίξουν κάθετα. Σωστά τα “ανοίγματά” του στις πτέρυγες στο β΄ μέρος, έφτασε να παίζει και... φορ στα τελευταία πέντε λεπτά.

ΚΥΡ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Σταθερός στο πρώτο ημίχρονο, σε κάποιες “γιόμες” των Εσθονών, έπαιζε “ψηλά” μαζί με τον Μανωλά μετά το 20', έχοντας αυτοπεποίθηση για την ταχύτητά του (κάλυψη σε περίπτωση βαθιάς πάσας στην “πλάτη” του). Το ίδιο και στα 20 λεπτά του β' μέρους, στο οποίο... πρόλαβε για μια άστοχη κεφαλιά από κόρνερ του Φορτούνη στο 52'. Αντικαταστάθηκε στο 66'.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Καλός στο πρώτο ημίχρονο, σχεδόν ανίκητος στον αέρα. Πρωταγωνιστής στην καλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας στο α' μέρος, με την κεφαλιά του από φάουλ του Φορτούνη, την οποία εξουδετέρωσε ο κίπερ Αξάλου. Δοκίμασε 2-3 μεγάλες πάσες προς Δώνη και Τζαβέλλα, πήρε μέτρα μαζί με τον Παπαδόπουλο. Σταθερός και στο β' μέρος, χωρίς πολλή δουλειά αμυντικά.

ΖΕΚΑ: Θα μπορούσε να παίξει κάθετα περισσότερες φορές στο πρώτο ημίχρονο, με αποδέκτη είτε τον Βέλλιο, είτε τον Μάνταλο. Βοηθούσε περισσότερο στην κυκλοφορία της μπάλας και ως... οπισθοφύλακας κοντά σε Μανωλά – Παπαδόπουλο στο πρώτο μέρος. Δεν βοήθησε καθόλου επιθετικά στο β΄ μέρος, ήταν αποτελεσματικός μόνο αμυντικά σε τρεις προσπάθειες αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων.

ΤΖΙΟΛΗΣ: Δεν πέρασε κάθετες πάσες, ούτε βοήθησε με το ύψος του στις στατικές φάσεις επιθετικά. Ικανός στο passing game, αλλά η εθνική χρειαζόταν περισσότερα από το “οκτάρι” της επιθετικά, αφού ο Ζέκα δεν τολμούσε να παίξει κάθετα. Ισως να ήταν πιο χρήσιμος εναντίον του Βελγίου και όχι σήμερα...

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Ανέβηκε μετά το 20' στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο συνολικά η εθνική “έγερνε” προς την αριστερή πτέρυγα με Τζαβέλλα – Δώνη – Φορτούνη. Είχε δυο καλές σέντρες, αλλά φάνηκε σε 3-4 φάσεις (που ανέβαινε ο Ρέτσος) ότι δεν ξέρει τις κινήσεις που πρέπει να κάνει χωρίς τη μπάλα ένας αυθεντικός εξτρέμ. Δεν φάνηκε στο β΄ μέρος, συνολικά μπορεί πολύ περισσότερα...

ΒΕΛΛΙΟΣ: Πρώτη φορά βασικός σέντερ φορ της εθνικής, στην 7η συμμετοχή του. Βασικός, λόγω της απουσίας του τραυματία Μήτρογλου. Θαυμάσια η κεφαλιά του στο 4' (από αμφισβητούμενη θέση οφσάιντ) που αποκρούστηκε από τον Άξαλου. Πέραν τούτου ουδέν, παρότι είχε φιλότιμο και μαχητικότητα. Αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού από τον Διαμαντάκο στο 70'.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Από τους καλύτερους της εθνικής, αν και θα μπορούσε να πατήσει περισσότερες φορές στην αντίπαλη περιοχή. Έπαιξε καλά χωρίς τη μπάλα για τις υποδοχές, είχε σωστές σκέψεις στο passing game (κυρίως προς τον Δώνη) και αυτή τη φορά οι εκτελέσεις κόρνερ ήταν επικίνδυνες , αλλά εξανεμίζονταν στα ψηλά και δυνατά κορμιά των Εσθονών. Μυαλωμένο παιχνίδι, συγκεντρωμένος στο ρόλο του, όχι αποτελεσματικός.

ΔΩΝΗΣ: Πρώτη φορά βασικός στην εθνική Ελλάδας ο επιθετικός της Στουτγάρδης. Ήταν αριστερός εξτρέμ στο αρχικό σχήμα και ο MVP της Εθνικής στο πρώτο μέρος. Πρωταγωνιστής στις 4 εκ των 5 καλών στιγμών στο α' μέρος, έπαιζε πολύ με τον Τζαβέλλα και τον Φορτούνη. Ικανός στο 1 Vs 1, δεισδυτικός, καλό σουτ στο 30' (άουτ), αποδέκτης της κάθετης του Φορτούνη στο 37' όταν δεν μπόρεσε να φέρει τη μπάλα μπροστά του. Δραστήριος και στο β' μέρος, πήρε πρωτοβουλίες. Κακές επιλογές με τις δοκιμές σουτ εκτός περιοχής στο δεύτερο ημίχρονο.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Μπήκε στο 66' αντί του Κυριάκου Παπαδόπουλου και βοήθησε την εθνική ως αριστερός μπακ με τα ανεβάσματά του και τη στήριξη του Δώνη. Δεν έδωσε το κάτι παραπάνω.

ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ: Μπήκε στο 70', στη θέση του Βέλλιου. Έδωσε μάχες μέσα στο “κουτί”, όπου οι Εσθονοί αμυντικοί ήταν ανίκητοι στον αέρα. Δεν του δόθηκε ούτε μία φορά η δυνατότητα να σουτάρει ή να ξεφύγει στο... ξέφωτο.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Μπήκε στο 80' στη θέση του Μάνταλου. Πρώτη εφετινή εμφάνισή του, δεν έχει παίξει ακόμη με την ΑΕΚ, λόγω τραυματισμού. Είχε σωστές κινήσεις χωρίς τη μπάλα και δυο σωστά ανοίγματα στις πτέρυγες.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ