ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των Ελλήνων διεθνών στο 0-0 εναντίον της Βοσνίας στη Ζένιτσα για την 6η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018. MVP οι Καρνέζης, Ζέκα, πολύ καλοί οι Τοροσίδης, Τζιόλης, Δώνης, ελάχιστοι είχαν κακή απόδοση.

Η Εθνική Ελλάδας πήρε αυτό που ήθελε (0-0) στη Βοσνία η οποία δεν σκόραρε μετά από εννέα διαδοχικά ματς στη Ζένιτσα και εδραιώθηκε πλέον στη δεύτερη θέση του ομίλου της.

Το Sport 24.gr αξιολογεί την απόδοση των διεθνών.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: O κίπερ της Ουντινέζε επέστρεψε στα γκολπόστ μετά την απουσία του από το ματς εναντίον του Βελγίου λόγω τραυματισμού (είχε διαπρέψει ο Στέφανος Καπίνο). Στο 12' αποσόβησε το 1-0 σε τετ α τετ με τον Βίτσκα, στο 25΄ ήταν σωστά τοποθετημένος για να αποκρούσει το κοντινό σουτ του Κόντρο. Δυο ευκαιρίες των Βόσνιων “σβησμένες” από τον “Όρε” στο πρώτο ημίχρονο. Κι άλλες δύο στο β΄ μέρος: στο 84' το σουτ του Τζέκο και στο 85' η κα-τα-πλη-κτι-κή απόκρουση του στην κεφαλιά του Μπίτσακτσιτς, για highlight σε DVD για επίδοξους κίπερς Σχεδόν αλάνθαστος και στις εξόδους του, ίσως ο MVP μαζί με τον Κάρλος Ζέκα.

ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: Ηταν ο καλύτερος της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο. “Εξαφάνισε” τον Λούλιτς που αντικαταστάθηκε γρήγορα λόγω τραυματισμού, είχε κάποια προβλήματα με τον Κόντρο, αλλά συνήθως έβγαινε πρώτος στην μπάλα και συμμετείχε πολύ ενεργά στην ανάπτυξη της ομάδας. Στο 37', άλλωστε, είχε και το... καλύτερο σουτ της Εθνικής, άουτ με το αριστερό. Στο β' μέρος κράτησε αναπνοές, είχε κουραστεί, αλλά σε γενικές γραμμές έκανε πάρα πολύ καλό παιχνίδι!

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Eπαιξε ως αριστερός μπακ και όχι ως αριστερός χαφ. Μικροπροβλήματα αντιμετώπισε με αντίπαλο τον Βίτσκα. Πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες, συγκεντρωμένος και... τούρμπο στις επεμβάσεις του. Δεν πήρε, όμως, επιθετικές πρωτοβουλίες, τόλμησε να περάσει ελάχιστες φορές τη σέντρα, σίγουρα θα μπορούσε να συνδράμει περισσότερο επιθετικά, αλλά προφανώς είχε άλλες εντολές, για να μην ρισκάρει.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Κλήθηκε να αναλάβει το γενικό κοντρόλ της αμυντικής γραμμής, καθώς τις περισσότερες φορές πήγαινε ο Μανωλάς στις εναέριες μονομαχίες με τον Τζέκο. Σωστές οι καλύψεις του με εξαίρεση τη φάση του 12' (τετ α τετ Βίτσκε με Καρνέζη από ασίστ - “τρύπα” του Τζέκο). Πήρε άδικη κίτρινη στο 37' για μαρκάρισμα στον Τζέκο, “ανέβαζε” σωστά όταν έκρινε εκείνος την τετράδα της άμυνας, είχε στιγμές αδράνειας στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΜΑΝΩΛΑΣ: Νικητής στην πλειονότητα των μαχών του με τον Τζέκο, σχεδόν ακαταμάχητος στον αέρα. Εχασε δύο φορές τον Ιμπίσεβιτς, ο οποίος κινήθηκε περιφερειακά του φορ της Ρόμα, χωρίς όμως να προκληθούν κίνδυνοι για την ελληνική εστία. Γενικά σταθερός, πλην των του τελευταίου δεκάλεπτου, όταν “μιλούσε” και η κούραση.

ΤΖΙΟΛΗΣ: Πήρε τη θέση του τιμωρημένου Σάμαρη ο μέσος της Χαρτς και ανέλαβε το ρόλο του κυματοθραύστη μπροστά από Μανωλά – Παπασταθόπουλο. Έκανε μόνο ένα σημαντικό λάθος στο α' ημίχρονο. Ηταν ψύχραιμος, σωστός στις πάσες του, ψυχωμένος. Βοήθησε στις στατικές φάσεις, αξιοποίησε την πείρα του, κουράστηκε στα τελευταία 15 λεπτά. Πολύ καλή εμφάνιση.

ΖΕΚΑ: Αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός και ο ρόλος του ήταν βασικά να περιορίσει και να “σκάσει” στο τρέξιμο τον Μίραλεμ Πιάνιτς. Τα κατάφερε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο και καταπληκτικά στο δεύτερο μέρος! Ηταν μαζί με τον Καρνέζη ο MVP της Ελλάδας, έκανε πολλά κλεψίματα, απέφυγε τα σφάλματα στις πάσες, πρέσαρε παντού, ήταν σαν να παίζει με παίκτη παραπάνω η Εθνική στη μεσαία γραμμή!

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Λίγα πράγματα επιθετικά. Θα θυμάται... μια ζωή την απίστευτη χαμένη ευκαιρία στο τετ α τετ με τον Μπέγκοβιτς στο 82' Μακάρι να μην κοστίσει μια πρόκριση στο Μουντιάλ αυτό το χαμένο γκολ. Φιλότιμος, παθιασμένος, αλλά του έλειψε η δημιουργικότητα και είχε πολλές κακές επαφές με τη μπάλα.

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Πήρε ελάχιστες πάσες, σχεδόν “εξαφανίστηκε” από τον Βράνιες στο πρώτο μέρος, χάνοντας σχεδόν όλες τις εναέριες μάχες. Στο β' μέρος έπαιξε πολύ πιο έξυπνα και βοηθήθηκε από τον Δώνη, βρήκε επιτέλους ένα στήριγμα, ήταν από τους κορυφαίους! Συμμετείχε στην τεράστια ευκαιρία του Μάνταλου στο 82' και είχε συνολικά θετική παρουσία (χωρίς τροφοδοσία) στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν έκανε ούτε μία τελική προσπάθεια.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Στο δεύτερο ημίχρονο “μπήκε” πολύ περισσότερο στο ματς συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Κέρδισε αρκετά φάουλ, έμεινε πολύ πιο “ψηλά”, συμμετείχε στο ξεδίπλωμα των αντεπιθέσεων της Εθνικής. Πολύ κακές οι εκτελέσεις κόρνερ. Καλός στην κυκλοφορία της μπάλας, θα μπορούσε περισσότερα.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Προτιμήθηκε από τον Σκίμπε για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, μπροστά από τον Σταφυλίδη. Δεν “μπήκε” ποτέ στο παιχνίδι, παρότι τακτικά (ιδιαιτέρως αμυντικά) ήταν σωστός. Κάλυπτε την πλευρά του, ήταν μαχητικός, αλλά μέχρι εκεί. Δεν πήρε προσωπικές πρωτοβουλίες, ούτε κράτησε τη μπάλα όπως θα μπορούσε σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεν είναι, όμως, ούτε θα γίνει ποτέ εξτρέμ. Η αξιολόγησή του θα ήταν πιο δίκαιη αν αγωνιζόταν πίσω από τον Μήτρογλου, στην αυθεντική θέση του. Τραυματίστηκε στο 48' (αστράγαλος) και αποχώρησε.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΔΩΝΗΣ: Πρώτη κλήση και ταυτόχρονα πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας για τον επιθετικό της Νις (δανεικός από τη Γιουβέντους), ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ την εθνική Ελλάδας! Μπήκε στο 50' αντί του άτυχου Τάσου Μπακασέτα, τιμωρήθηκε με κίτρινη στο 58', πήρε κίτρινη από τον Μπίτσακτσιτς στο 61', δημιούργησε κινδύνους με τρία – τέσσερα σπριντ και έδωσε την “πάρε – βάλε” ασίστ στον Πέτρο Μάνταλο στο 82'! Τι άλλο να κάνει στο ντεμπούτο του;

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Μπήκε στο 90' + 1', στη θέση του Μάνταλου, για καθυστερήσεις. Καθυστέρησε σ' αυτή την αλλαγή ο Σκίμπε.

ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Μπήκε στη θέση του Φορτούνη στο 90' +3' για αχρείαστες καθυστερήσεις.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ