ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδος

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδος
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr κάνει την κριτική του αγώνα στην Εθνική Ελλάδος για τον αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" με αντίπαλο την Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2012.

Το Sport24.gr κάνει την κριτική του αγώνα στην Εθνική Ελλάδος για τον νικηφόρο αγώνα στο "Γ. Καραϊσκάκης" με αντίπαλο την Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2012.

Σαμαράς και Γκέκας οδήγησαν με τα γκολ τους το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην κορυφή του ομίλου και την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Τζόρβας: Θετικός όσο χρειάστηκε να επέμβει και με πολύ καλή ψυχολογία από την αρχή της αναμέτρησης. Σταμάτησε τα σουτ των αντιπάλων του ενώ είχε και καλές τοποθετήσεις σε στημένες φάσεις της Κροατίας. Λανθασμένη η αντιδρασή του μόνο στο 60' όταν νευριασμένος από μαρκάρισμα του αντιπάλου του πήγε να τον ωθήση κίνηση που εκτός από κίτρινη κάρτα θα μπορούσε να είχε δοθεί και παράβαση.

Τοροσίδης: Σχεδόν ένα ημίχρονο αγωνίστηκε ο αμυντικός του Ολυμπιακού καθώς στο 44' αποχώρησε με πόνους στα πλευρά μετά από μια δυνατή σύγκρουση με τον Στρίνιτς λίγα λεπτά νωρίτερα. Πλέον, ένα από τα δυνατά όπλα του Σάντος για την βοήθεια από τα άκρα έμεινε εκτός μάχης. Την θέση του πήρε ο Βύντρα με σκοπό να δώσει λύσεις αμυντικά και βοήθεια στον Σαλπιγγίδη στην δεξιά πτέρυγα.

Ζαραδούκας: Ο νεοαποκτηθέντας άσος του Ολυμπιακού έκανε ντεμπούτο στο "σπίτι" του και όπως στην Ρίγα έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο και κόντρα στην Κροατία. Σημαντική παράμετρος ότι δεν έχει και πολλά παιχνίδια στα πόδια του ωστόσο έτρεξε πολλή στο αριστερό άκρο και βοήθησε περισσότερο στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Ο υψηλόσωμος άσος του Ολυμπιακού βοήθησε σημαντικά με την εμπειρεία του την άμυνα της Εθνικής Ελλάδος και με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο είχαν εξαιρετική συνεργασία. Δέχθηκε μια κάρτα στην επανάληψη και θα απουσιάσει από το τελευταίο ματς την προσεχή Τρίτη κόντρα στην Γεωργία του παλίου του προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια.

Παπασταθόπουλος: Από τους διακριθέντες της ελληνικής ομάδας παρόλο που δεν χρειάστηκε να επέμβει σημαντικά. Με σωστές τοποθετήσεις και συνήθως πρώτος στις παρέμβασεις του σε σχέση με τον αντίπαλό του, δεν άφηνε τους επιθετικούς της Κροατίας να απειλήσουν τον Αλέξανδρο Τζόρβα.

Κατσουράνης: Από τους διακριθέντες της Εθνικής Ελλάδος παρόλο που έδειξε τα καλά του στοιχεία κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Κουβάλησε την μπάλα και "άνοιξε" την ομάδα γνωρίζοντας στο δεύτερο μέρος πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την νίκη και τους πολύτιμους τρεις βαθμούς. Αυτό και έκανε δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό.

Τζιόλης: Αγωνίστηκε σχεδόν μια ώρα (61') και κυμάνθηκε σε ρηχά νερά. Ο άσος της ισπανικής Ράσινγκ Σανταντέρ μπορεί να έτρεξε αρκετά και να είχε πολλή δουλειά στην μεσαία γραμμή αλλά δεν έδωσε βοήθειες στην επίθεση και δεν είχε καλή συνεργασία με τους Κατσουράνη και Καραγκούνη.

Καραγκούνης: Αποθεώθηκε ο άσος του Παναθηναϊκού και αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος στο 87' που αποχώρησε και την θέση του πήρε ο Μάκος. Ο "τυπάρας" που τιμήθηκε πριν το ματς για τις 111 συμμετοχές του φορώντας την γαλανόλευκη ήταν και πάλι η ψυχή της αφού βοήθησε σημαντικά στην μεσαία γραμμή ενώ είχε προσφορά στα δύο γκολ Στο πρώτο ξεκίνησε την προσπάθεια με σέντρα για να φτάσει η μπάλα στον Σαμαρά ενώ στο δεύτερο εκτέλεσε το κόρνερ σημαδεύοντας τον Γκέκα.

Σαλπιγγίδης: Εξαιρετικός και αθόρυβος. Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, δεν αποκλείεται να έτρεξε στο παιχνίδι περισσότερο από οποιονδήποτε αντίπαλο του. Βοήθησε εκτός από την επίθεση και στην αμυντική λειτουργία της δεξιάς πτέρυγας, δίνοντας βοήθεια τόσο στον Τοροσίδη στο πρώτο 45λεπτο όσο και στον Βύντρα στο δεύτερο μέρος.

Σαμαράς: Ο παίκτης που με μια ενέργεια άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Μπορεί να ήταν σε μέτρια μέρα και πολλοί να έλεγαν γιατί ο Σάντος τον κρατάει στο παιχνίδι ωστόσο στο 71' με ένα φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Πλετίκοσα και έβαλε φωτιά στο "Γ. Καραϊσκάκης" και τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος.

Γκέκας: Επέστρεψε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και μάλιστα με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Με ένα γκολ, με τον επιθετικό της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης να "κλειδώνει" με την κεφαλιά του στο 79' την νίκη-ορόσημο για την Εθνική Ελλάδος. Σημαντική παράμετρος η εικόνα πανηγυρισμού του στο γκολ που αγκαλιά με τον Κατσουράνη πήγαιναν προς τον πάγκο (παρά τα όσα έχουν ακουστεί για την μεταξύ τους κόντρα).

Βύντρα: Πέρασε στο παιχνίδι στο 44' στην θέση του τραυματία Τοροσίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε να δίνει πολύτιμες βοήθειες στον ανασταλτικό τομέα και το δεξί άκρο αλλά δεν είχε πολλές επελάσεις προς την αντίπαλη άμυνα (σε αντίθεση με τον Τοροσίδη) με συνέπεια ο Σαλπιγγίδης μπροστά του να είναι απελπιστικά μόνος.

Φωτάκης: Μπήκε στην αναμέτρηση στο 62' αντί του Τζιόλη με σκοπό να δώσει περισσότερη ώθηση στην ομάδα και να την ανεβάσει ψηλά. Παράλληλα είχε εντολές από τον Σάντος να βοηθήσει με τις κάθετες πάσες του τους Γκέκα, Σαλπιγγίδη και Σαμαρά.

Μάκος: Πέρασε στο ματς στο 87' αντί του αρχηγού Καραγκούνη και δεν μπορεί να κριθεί για την προσφορά του.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ