ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδος στο ματς με την Ουγγαρία

Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδος στο ματς με την Ουγγαρία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24 αξιολογεί την απόδοση των Ελλήνων διεθνών στην αναμέτρηση με την Ουγγαρία στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 4-3 της Ουγγαρίας, πήρε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά και το Sport24 αξιολογεί την απόδοση των Ελλήνων διεθνών.

ΚΑΡΝΕΖΗΣ: Δέχτηκε τρία γκολ στα οποία σε αντίθεση με το ματς κόντρα στην Β. Ιρλανδία δεν θα μπορούσε να είχε αντιδράσει καλύτερα. Όλα είναι εκτελέσεις από κοντά με τους αμυντικούς του να τον κρεμάνε και στις τρεις φάσεις. Πλην των γκολ δεν υπήρξαν άλλες φάσεις προς την εστία του γκολκίπερ της Εθνικής για να κάνει κάποιες αποκρούσεις.

ΚΙΤΣΙΟΥ: Αποτέλεσε μια από τις εκπλήξεις του Κώστα Τσάνα καθώς χρησιμοποίησε τον νεαρό μπακ στην θέση του Τοροσίδη. Ο άσος του ΠΑΟΚ είχε καλά και κακά διαστήματα στο παιχνίδι. Από δική του ενέργεια ξεκινάει το πρώτο γκολ με την τελική του πάσα να είναι σωστή άλλο αν κόπηκε και άλλαξε πορεία για να καταλήξει στον Σταφυλίδη. Αντιμετώπισε κάποια προβλήματα αμυντικά καθώς επειδή είχε το μυαλό του στα επιθετικά του καθήκοντα άφηνε χώρους στην άμυνα. Τις περισσότερες φορές είχε καλές συνεργασίες με τον Πέλκα από τα δεξιά καθώς οι δυο τους γνωρίζονται και από τον ΠΑΟΚ. Το πρόσημο στην παρουσία του όμως είναι θετικό.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος έπαιξε ως δεξί στόπερ και κέρδισε αρκετές μονομαχίες. Δεν φέρει ευθύνη για τα γκολ που δέχτηκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καθώς δεν είχε συμμετοχή στις συγκεκριμένες φάσεις. Προσπάθησε να βγάλει την ομάδα μπροστά όσο μπορούσε αλλά και να την ηρεμήσει όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Αντικαταστάθηκε μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα από τον Τζανετόπουλο.

ΜΟΡΑΣ: Ο έτερος στόπερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έπαιξε στα αριστερά της άμυνας και όπως και ο Παπασταθόπουλος έτσι και αυτός δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από τα τρία γκολ που δέχτηκε η Εθνική Ελλάδος. Πάλεψε και αυτός με τους επιθετικούς των Ούγγρων και κυρίως τον Μπόντε άλλοτε κερδίζοντας τις μονομαχίες και άλλοτε χάνοντας κάποιες εξ αυτών. Απέφυγε τα λάθη στην άμυνα και προσπαθούσε όποτε χρειαζόταν να διώχνει με την μία.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: Αγωνίστηκε μόλις για 35 λεπτά καθώς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Χολέμπας. Έπαιξε ως αριστερό μπακ και στο διάστημα που βρέθηκε στην ενδεκάδα κατάφερε να είναι και θετικός πρωταγωνιστής αλλά και αρνητικός. Ήταν πολύ καλός επιθετικά, ανέβαινε συχνά και για αυτό στην δάση του γκολ ήταν στην κατάλληλη θέση και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ. Στην ισοφάριση των Ούγγρων όμως στο 26' είναι αυτός που αργεί να αντιδράσει και ο Λόβρενικς του παίρνει την κεφαλιά και ισοφαρίζει.

ΣΑΜΑΡΗΣ: Ίσως ο πιο αδύναμος κρίκος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Έπαιξε ως αμυντικό χαφ μαζί με τον Ταχτσίδη και παρά το γεγονός ότι ναι μεν έκανε πολλά χιλιόμετρα και πάτησε σε πολλά μέτρα του γηπέδου ήταν αρκετά επιπόλαιος, δεν απέφυγε τα λάθη ενώ πολλές φορές κρατούσε την μπάλα παραπάνω απ' όσο έπρεπε. Επίσης είναι αυτός που χάνει τον Νέμεθ στο δεύτερο γκολ της Ουγγαρίας και στο τρίτο αν και τρέχει να καλύψει το λάθος του Χολέμπας ο Ούγγρος επιθετικός τον περνάει σαν σταματημένο.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Ο καλύτερος της Εθνικής Ελλάδος στο ματς με την Ουγγαρία. Ο Τσάνας τον επανέφερε στο αρχικό σχήμα και αυτός τον δικαίωσε. Αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ μαζί με τον Σάμαρη και βοήθησε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Πέτυχε μια γκολάρα μετά από πολύ ωραία συνεργασία, είχε πολλές ωραίες μεταβιβάσεις προς τους επιθετικούς της ομάδας όπως στο 3-3 του Μήτρογλου και ήταν παντού. Βοήθησε σε άμυνα κόβοντας πολλές μπαλιές μπροστά από τα στόπερ ενώ έκανε και πάρα πολλά κλεψίματα.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Ο Κώστας Τσάνας τον χρησιμοποίησε πίσω από τον φορ στο 4-2-3-1 που παρέταξε αλλά αρκετές φορές άλλαζε θέση με τον Φορτούνη και έβγαινε αριστερά. Ζήτησε πολλές φορές την μπάλα, είχε μερικές ωραίες εμπνεύσεις, έδειξε στοιχεία της ποιότητας του ενώ είναι και ο ποδοσφαιριστής που δίνει την ασίστ στον Ταχτσίδη στο 2-2 μετά την ωραία συνεργασία του με τον Μήτρογλου. Επίσης προσπάθησε και αμυντικά να βοηθήσει με τα τρεξίματα του και κλείνοντας χώρους.

ΠΕΛΚΑΣ: Πρώτη φορά βασικός και ο νεαρός μεσοεπιθετικός ο οποίος αγωνίστηκε κυρίως στο δεξί άκρο. Ήταν πάρα πολύ καλός τακτικά και έδειξε δείγματα της ποιότητας του. Απλός στο παιχνίδι του προσπαθούσε να συνδυαστεί με τους Μάνταλο, Φορτούνη και Μήτρογλου και να βρει τους κενούς χώρους. Θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερο αμυντικά αλλά είναι λογικό στο πρώτο του ματς ως βασικός να έχει και κάποιες ελλείψεις. Έδειξε ότι έχει την ποιότητα και μπορεί να ανταποκριθεί.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Η ποιότητα του ξεχωρίζει και παρότι δεν έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του όλοι περίμεναν μια καλή μεταβίβαση, μια τελική πάσα και αυτό έπαιξε τον ρόλο του. Φυσικά και ο νεαρός άσος βοήθησε επιθετικά την Εθνική Ελλάδος να φτάσει στη νίκη ενώ και τα στημένα του στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν αρκετά καλά παρά το γεγονός ότι η Εθνική δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ απ' αυτά. Ζήτησε πολλές φορές την μπάλα δείχνοντας στους συμπαίκτες του ότι ήταν εκεί για αυτούς και έδειξε ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης της "γαλανόλευκης".

ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ: Βρέθηκε σε έναν άχαρο ρόλο καθώς ήταν μόνος του μπροστά αλλά σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια αυτή τη φορά τροφοδοτήθηκε περισσότερο και καλύτερα. Σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες είτε όντας σε θέση οφσάιντ, είτε έχοντας αργή ή λανθασμένη αντίδραση. Όταν έπρεπε όμως πήρε την μπάλα σωστά και έκανε το 3-3 δείχνοντας ότι και μια στιγμή αν μείνει μόνος του μπορεί να κάνει τη ζημιά.

ΧΟΛΕΜΠΑΣ: Δεν ξεκίνησε βασικός αλλά ο τραυματισμός του Σταφυλίδη ανάγκασε τον Κώστα Τσάνα να τον ρίξει στο ματς στο 35' λεπτό της αναμέτρησης. Με καλές και κακές στιγμές στο παιχνίδι του. Όπως για παράδειγμα η σέντρα στο τέταρτο γκολ του Κονέ αλλά και το πούλημα της μπάλας στο τρίτο γκολ των Ούγγρων. Προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά και να είναι συνεπής αμυντικά αλλά το μεγάλο του μείον ήταν τα επιπόλαια λάθη του.

ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Έκανε το ντεμπούτο του με την "γαλανόλευκη" και δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στα τελευταία 25 λεπτά που αγωνίστηκε. Δεν φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε η Εθνική και δεν έδειξε τρακαρισμένος παρά το γεγονός ότι έκανε την πρώτη του συμμετοχή.

ΚΟΝΕ: Μπήκε αντί του Μάνταλου στο 72' και κατάφερε να είναι αυτός που έβαλε το νικητήριο τέρμα με κεφαλιά στο 87' ενώ είχε και δυο-τρεις ακόμα καλές στιγμές. Βοήθησε στο διάστημα που αγωνίστηκε.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ