ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η κριτική των Ελλήνων παικτών

Η κριτική των Ελλήνων παικτών
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr περνάει από... ακτινογραφία την απόδοση των παικτών της Εθνικής Ελλάδας στην διεθνή φιλική αναμέτρηση με την Αυστρία στο "Ερνστ Χάπελ".

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε πολύ λιγότερες τελικές προσπάθειες σε σχέση με τους Αυστριακούς, παρολά αυτά ευτύχησε να έχει εξαιρετικά ποσοστά... ευστοχίας και έτσι πήρε τη νίκη με 2-1 έχοντας για σκόρερς το δίδυμο Σαμαράς-Φωτάκη.

Αναλυτικά η κριτική των Ελλήνων διεθνών:

Τζόρβας: Καλύτερα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η αναμέτρηση για τον Τζόρβα, καθώς "μάντεψε" τη σωστή γωνία και απέκρουσε το πέναλτι του Κλάιν. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογα εντυπωσιακή για τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ο οποίος δεν είχε σταθερότητα στις επεμβάσεις του. Στο 36' νικήθηκε κατά κράτος στον αέρα από τον Μάιερχοφερ αλλά αυτό δεν του στοίχισε καθώς ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ στην ελάχιστη επαφή με το σώμα των δύο παικτών, ενώ στο 67' αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας στο σουτ του Φουκς και δεν έκανε κάτι για να τη σταματήσει. Έσωσε κάπως την παρτίδα με 2-3 καλές επεμβάσεις προς το τέλος.

Τοροσίδης: Αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο και έγινε αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου από τον Βύντρα. Αρκετά καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, δεν άφησε τον αντίπαλο αριστερό εξτρέμ να απειλήσει από την πλευρά του. Είχε γενικά καλή συνεργασία με τον Παναγιώτη Κονέ που ήταν μπροστά του, προωθούνταν όταν του δινόταν η ευκαιρία, ενώ είχε στο ενεργητικό του δύο πολύ καλά γυρίσματα από το ύψος της τελικής γραμμής.

Α.Παπαδόπουλος: Έδειξε νεύρο και μαχητικότητα για ένα ακόμα παιχνίδι. Στα θετικά του είναι πως έχει εξαιρετική συνεργασία με τον Παπασταθόπουλο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σωστή αλληλοκάλυψη μεταξύ τους όταν η ομάδα "υπέφερε" (σε αρκετά σημεία) από την πίεση του αντιπάλου. Έκανε κακή εκτίμηση στη φάση του 36' όταν ο Μάιερχοφερ πήδησε ανενόχλητος και πήρε την κεφαλιά από τον Τζόρβα, στο δεύτερο αντιμετώπισε προβλήματα καθώς οι Αυστριακοί έφταναν με ευκολία στην περιοχή.

Παπασταθόπουλος: Πολύ καλός για ένα ακόμα παιχνίδι με τη γαλανόλευκη φανέλα. Με... αέρα από Μιλάνο, ο "Socratis" κέρδισε τις περισσότερες από τις προσωπικές μονομαχίες στις οποίες πήρε μέρος κατά τη διάρκεια του ματς, εκμεταλλευόμενος το προτέρημα που έχει να "διαβάζει" το που θα πάει η μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν μερικές φορές που η ελληνική άμυνα βρέθηκε εκτεθειμένη ακόμα και στην καρδιά της, αλλά σε γενικές γραμμές ολοκλήρωσε το ματς με θετικό πρόσημο.

Τζαβέλλας: Αρέσκεται να ανεβαίνει μπροστά και να συμμετέχει στο παιχνίδι της ομάδας του, όμως με την Εθνική να ακουμπάει λίγο τη μπάλα στο πρώτο και να παίζει ουσιαστικά με αντεπιθέσεις στο μεγαλύτερο διάστημα, περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα. Αντιμετώπισε πάντως προβλήματα, με τους Αυστριακούς να "χτυπούν" τα άκρα της Εθνικής.

Καραγκούνης: Ο αρχηγός δεν μπόρεσε να κάνει καθόλου παιχνίδι και αναλώθηκε άσκοπα στο να τρέχει στο πρώτο ημίχρονο. Πιο ουσιαστικός και δραστήριος στην επανάληψη, είχε δύο φιλόδοξα σουτ προς την αντίπαλη εστία και γύρισε πολλές φορές πίσω για να βοηθήσει στο κλείσιμο χώρων.

Κατσουράνης: Μέτρια εμφάνιση από τον "Κατσούρ", ο οποίος δεν είχε την απαιτούμενη φρεσκάδα στο χώρο του άξονα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει ώστε να επιβάλλει η Εθνική ομάδα τον δικό της ρυθμό στο ματς. Υστέρησε σημαντικά στη δημιουργία και παρότι είχε μερικά σωστά τάκλιν, βρέθηκε αρκετές φορές να χάνει αντίπαλό του στη μεσαία γραμμή και να μην έχει τις απαιτούμενες επιστροφές στα μετώπισθεν.

Χριστοδουλόπουλος: Δεν βρήκε τον ελεύθερο χώρο που ήθελε για να κινηθεί και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του. Είχε διάθεση να δημιουργήσει αλλά έμεινε σε ρηχά νερά, βάσει των τελευταίων άκρως ικανοποιητικών εμφανίσεών του με τον Παναθηναϊκό.

Κονέ: Έπαιξε για 45 λεπτά και στο ημίχρονο πήρε τη θέση του ο Φωτάκης. Ο μεσοεπιθετικός της Μπρέσια κάλυψε το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και στο διάστημα που αγωνίστηκε έδειξε σε μερικές περιπτώσεις ότι είναι καλός χειριστής της μπάλας. Στο πρώτο 20άλεπτο που η Εθνική είχε εντελώς παθητικό ρόλο, ξεχώρισε λόγω της καλής του συνεργασίας με τον Τοροσίδη. Μετά χάθηκε επιθετικά, εξακολούθησε να βοηθάει πάντως στην άμυνα.

Σαμαράς: Στο πρώτο ημίχρονο ο Σαμαράς δεν φάνηκε, αλλά στην επανάληψη παρουσιάστηκε εντελώς μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και ήταν μαζί με τον Φωτάκη οι παίκτεςπου έδωσαν το "κάτι παραπάνω" που έλειπε από την Εθνική μέχρι εκείνη τη στιγμή. Στο 48' άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Σάντος με άπιαστη κεφαλιά, ακολούθως έκανε 2-3 εξαιρετικές εφορμήσεις προς την αντίπαλη περιοχή ενώ στο 82' ήρθε το επιστέγασμα της πολύ καλής παρουσίας του με την μαγική μπαλιά στον Φωτάκη. Ο φορ της Σέλτικ έκανε κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, τράβηξε πάνω του 3 αμυντικούς και την κατάλληλη στιγμή έδειξε πως διαθέτει χάρισμα και στη δημιουργία φάσεων πέρα από την εκτέλεση.

Σαλπιγγίδης: Ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον "Σάλπι" στην κορυφή της επίθεσης ως μοναδικό προωθημένο και όχι στα άκρα, με την επιλογή του αυτή να μην τον δικαιώνει. Η αυστριακή άμυνα δεν ένιωσε καθόλου απειλή από τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, ο οποιός χάθηκε ανάμεσα στους βαρείς και υψηλόσωμους κεντρικούς αμυντικούς, πήρε όμως και ελάχιστες μπαλιές της προκοπής από τους συμπαίκτες του στα 70 λεπτά που αγωνίστηκε.

Οι αλλαγές:

Βύντρα: Ήταν η επιλογή του Φερνάντο Σάντος για το δεξί άκρο της άμυνας στο δεύτερο ημίχρονο. Επιθετικά δεν προσέφερε καθώς τη μία φορά που επιχείρησε να "κατέβει" δεν έβγαλε σωστή σέντρα ενώ στο αμυντικό κομμάτι αντιμετώπισε προβλήματα. Ενδεικτική η φάση του γκολ όπου τον "έβαλαν στη μέση" δύο Αυστριακοί παίκτες, με αποτέλεσμα το σουτ του Φουκς να γίνει χωρίς κάποια "παρενόχληση".

Φωτάκης: Με τέτοιες εμφανίσεις θέτει υποψηφιότητα για να κερδίσει σύντομα φανέλα βασικού στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Ο μέσος του ΠΑΟΚ μπήκε στην έναρξη του δευτέρου μέρους και βοήθησε πολύ την ομάδα στο δημιουργικό κομμάτι ενώ της έδωσε και τη νίκη στο φινάλε. Στο 48' κέρδισε με τσαμπουκά τη μπάλα και έβγαλε σέντρα ακριβείας για τον Σαμαρά, ενώ στο 82' το τελείωμά του ήταν ιδανικό, με το πλασέ αυτό να θυμίζει παίκτη βγαλμένο από τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Λίγο έλειψε να πετύχει και 2ο γκολ, με το σουτ του μέσα από την περιοχή στο 86' να αποκρούεται με δυσκολία από τον Γκράτσαι.

Φετφατζίδης: Ο Σάντος συνεχίζει να του δίνει ευκαιρίες και αυτός φροντίζει να τις "αρπάζει από τα μαλλιά". Θετικό στο 20άλεπτο που αγωνίστηκε, έδειξε πνεύμα μαχητή, ενώ στο 86' είχε μία υπέροχη ατομική ενέργεια όπου "χόρεψε" δύο αντιπάλους από τα αριστερά λίγο πριν "σερβίρει" τη μπάλα στον "πανταχού παρών" στην επανάληψη, Φωτάκη.

Καφές: Ο Σάντος τον πέρασε στον αγώνα στο 74' αντί του Κατσουράνη, με τον μέσο της ΑΕΚ να μην προλαβαίνει να μπει στο ρυθμό του αγώνα και να μην έχει μεγάλη συμετοχή στο παιχνίδι της Εθνικής.

Γεωργιάδης: Ο "πιτσιρικάς" του Πανσερραϊκού πήρε το "βάπτισμα του πυρός" με τη γαλανόλευκη φανέλα στο 85' και πρόλαβε στο διάστημα αυτό να κερδίσει με παλικαρίσιο τρόπο ένα φάουλ σε καλή θέση από τα δεξιά.

Μάκκος: Μπήκε στο 91' στη θέση του Καραγκούνη, δεν μπορεί να κριθεί.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ