ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Εθνική των λεγεωνάριων και των... Δικεφάλων!

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Εθνική Ελλάδας EUROKINISSI SPORTS

Από τους 27 παίκτες που κάλεσε ο Μίχαελ Σκίμπε για τα φιλικά της Εθνικής με Ελβετία και Αίγυπτο, οι 16 παίζουν εξωτερικό, ενώ από τους εγχώριους η ΑΕΚ έχει την πρωτοκαθεδρία και έπεται ο ΠΑΟΚ.

Οι Έλληνες παίκτες που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα του εξωτερικού έχουν τον πρώτο λόγο και σε αυτές τις κλήσεις του Μίχαελ Σκίμπε για τα φιλικά την Ελβετία και την Αίγυπτο σε ΟΑΚΑ και Ζυρίχη αντίστοιχα.

Ο Γερμανός κόουτς προτίμησε να έχει μαζί τους περισσότερους λεγεωνάριους και λιγότερους από τη Super League. Άλλωστε, έξω αγωνίζονται παίκτες υψηλού επιπέδου, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να μην έχουν θέση στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Από τους 27 που κάλεσε ο ομοσπονδιακός μας προπονητής, οι 16 παίζουν εκτός και οι 11 στην χώρα μας.

ΠΡΩΤΗ Η ΑΕΚ, ΕΠΕΤΑΙ Ο ΠΑΟΚ

Αναφορικά με τις εν Ελλάδι κλήσεις, η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο με τέσσερις παίκτες. Βέβαια, με την Ελβετία ξεκίνησε μονάχα ο ένας (Μπακασέτας) και άλλοι δυο μπήκαν αλλαγή (Χριστοδουλόπουλος, Μπακάκης). Ο γκολκίπερ Μπάρκας έμεινε στον πάγκο.

Ο ΠΑΟΚ έπεται με τρεις παίκτες του στην Εθνική, τους νεαρούς Πέλκα, Κουλούρη και Λημνιό. Οι δυο πρώτοι πέρασαν ως αλλαγή στο β' μέρος απέναντι στους Ελβετούς. Πάντως, το ότι οι δυο Δικέφαλοι είναι πρώτοι στη γαλανόλευκη, πιθανότατα δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Οι άλλοι τέσσερις ανήκουν σε Ολυμπιακό (Φορτούνης, Ταχτσίδης), Παναθηναϊκό (Κουρμπέλης) και Ατρόμητο (Γιαννιώτης).

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ Η ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ

Όσο για τους Έλληνες που παίζουν στο εξωτερικό, οι τέσσερις αγωνίζονται στη Μπουντεσλίγκα (Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Παπαδόπουλος, Δώνης), τρεις στο Καμπιονάτο (Μανωλάς, Τοροσίδης, Λυκογιάννης), δυο στην Πρέμιερ Λιγκ (Καρνέζης, Σταφυλίδης), ένας στην Τουρκία (Τζαβέλλας), ένας στη Σαουδική Αραβία (Τζιόλης), ένας στην Ισπανία (Βαγιαδολίδ), ένας στο Σαμπιονά (Μήτρογλου), ένας στη Δανία (Ζέκα), ένας στην Πορτογαλία (Σάμαρης) και ένας στο Βέλγιο (Καρέλης).

Οι Έλληνες διεθνείς και οι ομάδες τους:

Καρνέζης - Γουότφορντ

Γιαννιώτης - Ατρόμητος

Μπάρκας - ΑΕΚ

Τοροσίδης - Μπολόνια

Μπακάκης - ΑΕΚ

Σταφυλίδης - Στόουκ

Μανωλάς - Ρόμα

Παπασταθόπουλος - Ντόρτμουντ

Λυκογιάννης - Κάλιαρι

Τζαβέλλας - Αλάνιασπορ

Ρέτσος - Λεβερκούζεν

Παπαδόπουλος - Αμβούργο

Ταχτσίδης - Ολυμπιακός

Τζιόλης - Αλ Φαϊχά

Πέλκας - ΠΑΟΚ

Κουρμπέλης - Παναθηναϊκός

Σάμαρης - Μπενφίκα

Ζέκα - Κοπεγχάγη

Φορτούνης - Ολυμπιακός

Μπακασέτας - ΑΕΚ

Μήτρογλου - Μαρσέιγ

Χριστοδουλόπουλος - ΑΕΚ

Καρέλης - Γκενκ

Γιαννιώτας - Βαγιαδολίδ

Δώνης - Στουτγκάρδη

Λημνιός - ΠΑΟΚ

Κουλούρης - ΠΑΟΚ

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ