ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Εθνική έχασε για πρώτη φορά από το 1996 ματς εκτός έδρας που ισοφάρισε

UEFA NATIONS LEAGUE / ÏÕÃÃÁÑÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÏÕÃÃÁÑÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Πέρασαν 22 χρόνια από την τελευταία φορά που η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα εκτός έδρας σε αγώνα που ισοφάρισε. Επίσης, συνεχίστηκε η κακή παράδοση απέναντι σε Ιταλούς προπονητές.

Η Εθνική ομάδα γνώρισε την πρώτη της εκτός έδρας ήττα σε προκριματική φάση με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο. Φυσικά, δεν προσμετράται η ήττα στο Ζάγκρεμπ από την Κροατία, διότι ήταν για τα μπαράζ πρόκρισης στο προηγούμενο Μουντιάλ. Θυμίζουμε, πως με τον Γερμανό στον πάγκο η γαλανόλευκη ήταν αήττητη μακριά από την Ελλάδα ως τώρα, μέχρι να ηττηθεί στην άδεια λόγω τιμωρίας "Groupama Arena" της Βουδαπέστης, πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση.

Όπως αναφέρει το soccerbase.gr στο twitter, πέρασαν 22 χρόνια από την τελευταία φορά που η Εθνική Ελλάδας γνώρισε την ήττα εκτός έδρας σε αγώνα που ισοφάρισε, όπως συνέβη χθες (11/9) με την κεφαλιά του Κώστα Μανωλά, που ήταν το πρώτο του με την φανέλα με το εθνόσημο.

Στις 9 Οκτωβρίου 1996, η Ελλάδα έχασε 2-1 από τη Δανία στην Κοπεγχάγη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε εκείνο το ματς, οι Σκανδιναβοί προηγήθηκαν στο 26' με αυτογκόλ του Ζαγοράκη, στο 33' ο Δώνης έκανε το 1-1 και στο 55' ο Λάουντρουπ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Εξάλλου, συνεχίστηκε η κακή παράδοση που έχουμε απέναντι σε Ιταλούς προπονητές, αφού είναι λίγες οι νίκες απέναντί τους. Ο Ρόσι είναι ο 14ος Ιταλός προπονητής που αντιμετώπισε η Εθνική μας. Από αυτούς σε 25 αγώνες έχει νικήσει μονάχα τους Πούπο (1952, Τουρκία δύο φορές) Βαλκαρέτζι (1972, Ιταλία), Πολβερίνι (1975, Μάλτα) και Τραπατόνι (2012, Ιρλανδία). Εν ολίγοις, πέντε νίκες σε 25 παιχνίδια!

Photo Credits: Eurokinissi



TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ