ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

"Η Ελλάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα ματς"

"Η Ελλάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα ματς"
INTIME SPORTS

Οι Κώστας Κατσουράνης και Ανδρέας Σάμαρης μίλησαν για τον επικείμενο αγώνα της Εθνικής μας με την Ακτή Ελεφαντοστού στην αποψινή συνέντευξη Τύπου (video).

Ο Κώστας Κατσουράνης θα απουσιάσει από τον αγώνα της Τρίτης (24/6) με την Ακτή Ελεφαντοστού για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του Μουντιάλ, εντούτοις μίλησε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, έχοντας στο πλάι του τον Ανδρέα Σάμαρη.

Οι δυο άσοι αναφέρθηκαν στη μεγάλη μάχη με τους Ιβοριανούς, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για τη νίκη και την πρόκριση, ενώ ο εκ των αρχηγών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ρωτήθηκε για το μέλλον του και άφησε ερωτηματικό για το τι προτίθεται να κάνει.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο περιστατικό με Τζαβέλλα και Μανιάτη, ενώ οι δυο εκπρόσωποι των διεθνών μας στις δηλώσεις μίλησαν ο ένας για τον άλλον.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά, το λόγο πήρε ο Σάμαρης, ο οποίος τόνισε: "Το να βρίσκεσαι σε ένα Μουντιάλ είναι ύψιστη τιμή σε συνδυασμό με την παρουσία στην Εθνική. Είναι μεγάλη διοργάνωση και είμαι περήφανος για μένα και τους συμπαίκτες. Είμαι περήφανος που έχουμε την ευκαιρία να γράψουμε ιστορία την Τρίτη".

Για την απουσία του, ο Κώστας Κατσουράνης είπε: "Είναι δυσάρεστο να μην μπορείς να παίξεις. Όπως το έζησα με τη Ρουμανία, είναι δύσκολο. Θα τα καταφέρουμε την Τρίτη".

Μετέπειτα, ο πολύπειρος αμυντικός μέσος ανέφερε: "Υπάρχει κούραση. Είναι πολλά τα ματς μέσα στη χρονιά. Είμαι 22 Ιουνίου στη ζέστη. Υπάρχει κόπωση και επηρεάζεσαι όσο καλά κι αν είσαι ψυχολογικά. Προσπαθούμε να τα διαχειριστούμε και τα έχουμε πάει πολύ καλά ως ομάδα".

Εν συνεχεία, υπερασπίστηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, λέγοντας: "Για να είσαι 12 χρόνια από την 8η ως τη 12η θέση, κερδίζεις. Δεν φέρνεις ισοπαλία. Είμαστε των άκρων. Άλλοι λένε ότι βάζουμε πούλμαν. Προσπαθούμε να κάνουμε καλή άμυνα και να κάνουμε καλές επιθέσε3ις. όταν έχεις το "μηδέν" πίσω είσαι μέσα σε ένα ματς. Θα ήταν άλλο ματς με την Κολομβία αν δεν τρώγαμε νωρίς το γκολ. Έχουμε ταυτότητα και έχουμε κάνει μεγάλες νίκες σε τέτοιες διοργανώσεις. Μπορούμε να το ξανακάνουμε".

Ο Σάμαρης είναι αισιόδοξος για το ματς: "Στο προηγούμενο Μουντιάλ, κερδίσαμε αφρικανική ομάδα. Ίσως να μπορέσουμε να διαβάσουμε καλύτερα τα ματς. Η Ελλάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα ματς. Είναι νοκ άουτ και πιστεύω ότι ο χαρακτήρας της Εθνικής θα παίξει ρόλο. Οι συνθήκες εδώ δεν είναι καλές για εμάς. Η υγρασία παίζει ρόλο και οι ευρωπαϊκές ομάδες έχουν πρόβλημα. Με την Ακτή 11 εναντίον 11, σε οργανωμένη επίθεση θα βάλουμε ένα τέρμα".

Ο "Κατσούρ" έδωσε και εκείνος την πρόβλεψή του: "Σε ένα Μουντιάλ τα ματς είναι δύσκολα. Έχουμε αυτοπεποίθηση και με ένα καλό ματς την Τρίτη μπορούμε. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και πάμε το ματς εκεί που θέλουμε έχουμε πιθανότητα. Παίζουμε με καλή ομάδα με παίκτες ποιοτικούς που στο ένας με έναν είναι επικίνδυνοι. Θα προσπαθήσουμε για αυτό που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη".

Για το μέλλον του, ο Κατσουράνης είπε: "Δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω μετά το Μουντιάλ" και συνέχισε για την αφλογιστία στην επίθεση: "Το ποδόσφαιρο είναι βασιλιάς των σπορ και δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Με τη Ρουμανία αν λέγαμε ότι θα βάλουμε 3 γκολ, θα μας κορόιδευαν. Αν δεν κάναμε φάσεις, θα ήμασταν προβληματισμένοι. Χάνουμε γκολ σπάνια σε αυτή τη φάση. Εγώ το έχασα με την Ρουμανία και την Κορέα με κενό τέρμα, ο Φάνης με Βοσνία και προχθές. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Το γκολ θα έρθει".

Μιλώντας για τον Σάμαρη, είπε: "Εγώ θεωρώ ότι ο κάθε παίκτης έχει τη δική του προσωπικότητα. Ο Ανδρέας έχει χαρακτηριστικά για να περπατήσει στο χώρο. Μπορεί να κάνει λαμπρή καριέρα. Να φύγει στο εξωτερικό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να κάνει μεγάλη καριέρα και να είναι βασικό κομμάτι της Εθνικής. Έχει όλα τα προσόντα και νομίζω ότι θα το κάνει".

Ο Σάμαρης είπε για τον Κατσουράνη: "Εγώ ζηλεύω τον Κώστα. Με την καλή έννοια. Έχουμε πρότυπα στην Εθνική και ο Κώστας είναι ένα από αυτά. Θέλω να μπορέσω να βρω το μυστικό της λαμπρής πορείας που έχει ο Κώστας και τα υπόλοιπα παιδιά".

Για την απώλεια του Ιμπραΐμ Τουρέ, δήλωσε: "Συλλυπητήρια στην Ακτή για αυτό που συνέβη στους Τουρέ. Αν δεν το έχεις ζήσει δεν μπορείς να ξέρεις. Δεν γνωρίζω πως θα τους επηρεάσει".

Τέλος, ο Κατσουράνης είπε για το περιστατικό με Μανιάτη και Τζαβέλλα: "Ό,τι και να έχει γίνει, η ομάδα έχει καλό κλίμα. Αυτό που έγινε με Γιώργο και Γιάννη (Τζαβέλλα-Μανιάτη) έτυχε. Δεν ήταν απόρροια όλων των υπόλοιπων, δεν έχει να κάνει με ομάδες".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ