ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η δυσαρέσκεια και οι υπερβολές

Η δυσαρέσκεια και οι υπερβολές
INTIME SPORTS

Η άρον-άρον αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος για την Πορτογαλία και τα καρφιά για ορισμένους παίκτες προκάλεσαν μια δυσαρέσκεια, αλλά δεν χρειάζεται να χαλάσει το κλίμα.

Η τετραετής διαδρομή του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ολοκληρώθηκε και η "σούμα" βγάζει θετικό πρόσημο. Το παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα αποτέλεσε το "κύκνειο άσμα" του Πορτογάλου κόουτς στον πάγκο της "γαλανόλευκης", που πλέον κοιτάζει την επόμενη μέρα με τον Κλαούντιο Ρανιέρι στον πάγκο.

Η αλήθεια είναι πως το φινάλε του Σάντος θα μπορούσε να είναι καλύτερο και να μην... στιγματιστεί από συμπεριφορές και κουβέντες που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, ώστε ΕΠΟ και προπονητής να χωρίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλωστε, πήραν και έδωσαν οι δυο πλευρές, σε ένα αμοιβαίο αλισβερίσι.

Πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητη η φυγή του κόουτς για την πατρίδα του δυο ώρες μετά το τέλος του αγώνα. Άπαντες θα περίμεναν έναν διαφορετικό "αντίο", μιας και με τον Πορτογάλο υπήρχε μια ιδιαίτερα σχέση. Μαζί με τους άμεσους συνεργάτες του αποχώρησε για την πατρίδα του, φεύγοντας από το ξενοδοχείο και αυτό προκάλεσε μια κάποια δυσαρέσκεια. Δεν ήταν στο τελευταίο δείπνο των παικτών και στο "αντίο" του Γιώργου Καραγκούνη.

Βέβαια, από την στιγμή που είχε τελειώσει τις υποχρεώσεις του και ήθελε να επιστρέψει στην οικογένειά του, δεν μπορεί στην ουσία να του πει κανείς τίποτα, διότι δεν χρειαζόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα, αφού δεν είχε κάτι να κάνει, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής. Όσο για τις δηλώσεις που έκανε στην Πορτογαλία και άφησε μπηχτές για κάποιους παίκτες, η αλήθεια είναι πως δεν ήχησαν καλά στ' αυτιά των διεθνών που τις πληροφορήθηκαν.

Τα δυο αυτά γεγονότα μαζί έφτιαξαν ένα "μείγμα" που δημιούργησε αυτές τις αρνητικές εντυπώσεις για τον κόουτς και την συμπεριφορά του, αλλά από την άλλη δεν χρειάζεται ούτε να διογκώνονται τα γεγονότα, ούτε να γράφονται υπερβολές και να χαλάει το κλίμα στις τάξεις της ομάδας, ούτε και να στοχοποιείται κάποια από τις δυο εμπλεκόμενες μεριές.

Η Εθνική έκανε μια πολύ καλή πορεία στο Μουντιάλ και αυτό πρέπει να κρατήσουν όλοι, κοιτάζονται πλέον το "αύριο" με έναν καινούργιο προπονητή στον πάγκο. Η συνεργασία με τον Φερνάντο Σάντος ήταν πολύ καλή όλα αυτά τα χρόνια, έφτασε στο τέλος της και οφείλουν όλοι οι πλευρές να την προστατεύσουν.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ