Γκούμας: "Έχουμε νοοτροπία νικητή ανεξαρτήτως αντιπάλου"

Η Εθνική Νέων εξασφάλισε από το δεύτερο παιχνίδι της την πρόκριση στην Elite Round και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Γκούμας, στις δηλώσεις του

Με δυο νίκες σε δυο παιχνίδια η Εθνική Νέων εξασφάλισε την πρόκριση της στην Elite Round πριν το ματς της Τρίτης με αντίπαλο τη Βουλγαρία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Γκούμας, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ για τη νοοτροπία νικητή που έχει αποκτήσει πλέον η ομάδα ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Όσο για το ματς κόντρα στη Βουλγαρία ο ομοσπονδιακός προπονητής σημείωσε πως στόχος είναι το τρία στα τρία καθώς δεν υπάρχει αδιάφορο παιχνίδι για την ομάδα που δεν θέλει να χάνει ούτε στις προπονήσεις.

"Είναι αλήθεια πως πήγαμε πολύ καλά στα δύο πρώτα παιχνίδια με ισάριθμες νίκες απέναντι σε Γιβραλτάρ και Ρουμανία και εξασφαλίσαμε την πρόκριση χωρίς να περιμένουμε το τρίτο ματς".

Όσο για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την επιτυχία, ο κ. Γκούμας τόνισε:

"Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά αυτά είναι στην ομάδα από πέρυσι, οπότε υπάρχει τόσο αγωνιστικό, όσο και ψυχικό δέσιμο μεταξύ τους κι αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο.

Θα πρέπει ωστόσο να αναφέρουμε τη σημασία των φιλικών αγώνων που δώσαμε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, γεγονός που συνέβαλε στη βελτίωση της αγωνιστικής μας συμπεριφοράς και της ομοιογένειας. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι όμως, μεγαλύτερη σημασία έχει η φιλοσοφία αυτής της ομάδας, η νοοτροπία νικητή που έχει, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και το πόσο ισχυρός είναι".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός που έχει υπηρετήσει πολλά χρόνια τόσο την Εθνική Ανδρών όσο και τις "μικρότερες" εθνικές, ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, ξεκαθαρίζει ότι, όπως το αγωνιστικό κομμάτι, έτσι και ο τομέας της νοοτροπίας χρειάζεται δουλειά:

"Προσπαθήσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου να δώσουμε στα παιδιά να καταλάβουν πόσο μεγάλη σημασία έχει, πόσο σπουδαίο είναι να αγωνίζονται με το εθνόσημο στο στήθος. Είναι αυτό που αποκόμισα κι ο ίδιος μετά από τόσα χρόνια στις εθνικές ομάδες και ήταν ο πρωταρχικός στόχος, αυτό το μήνυμα να περάσει στα παιδιά. Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Έχουν πλέον καταλάβει ότι το να παίζεις στην Εθνική Ομάδα είναι ό,τι πιο σημαντικό και ότι μέσα από αυτό θα έρθει και η ατομική διάκριση. Είναι αυτά τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά, σε συνδυασμό με το ατομικό ταλέντο, που αυτή η ομάδα φυσικά το διαθέτει". Όσο για το τελευταίο παιχνίδι, αυτό της Τρίτης με τη Βουλγαρία στο Σλίβεν, ο Γιάννης Γκούμας είναι σαφής:

"Σε συνέχεια όσων είπαμε παραπάνω, έχουμε πείσει τα παιδιά πως δεν πρέπει να χάνουν ούτε στην προπόνηση! Συνεπώς δεν υπάρχει τίποτε άλλο στο μυαλό μας εκτός από τη νίκη. Παίζουμε πάντα για να κερδίσουμε, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και για μας δεν υπάρχει αδιάφορο ματς.

Θέλουμε να κάνουμε το απόλυτο στον όμιλο με εννιά βαθμούς και αυτό θα προσπαθήσουμε, χώρια που το παιχνίδι με τη Βουλγαρία μόνο αδιάφορο δεν είναι, αφού σε περίπτωση νίκης θα ανέβουμε κατηγορία και θα έχουμε πιο βατούς αντιπάλους στην κλήρωση της επόμενης φάσης. Λέω βατούς και όχι εύκολους, γιατί η Elite Round είναι μια δύσκολη φάση, αλλά κι εκεί θα αγωνιστούμε με την ίδια φιλοσοφία και στόχο την πρόκριση".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ