ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Φορτούνης: "Φταίμε εμείς, έχουμε πεισμώσει"

UEFA NATIONS LEAGUE / ÖÉÍËÁÍÄÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ÖÉÍËÁÍÄÉÁ - ÅËËÁÄÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Την επιθυμία όλων των διεθνών να κάνουν κόντρα στο Λιχτενστάιν μία νέα αρχή παίζοντας καλό ποδόσφαιρο εξέφρασε ο Κώστας Φορτούνης στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.

Η αποτυχία της Εθνικής Ελλάδας να δηλώσει παρούσα στο Euro 2016 και στο Μουντιάλ 2018 ανήκει στο παρελθόν και στόχος πλέον είναι να μην... τριτώσει το ποδοσφαιρικο κακό.

Για να αποτραπεί αυτό το σενάριο θα πρέπει να πάρει το εισιτήριο για τα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2020, με τον Κώστα Φορτούνη να ξεκαθαρίζει στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, παραμονή της πρεμιέρας των προκριματικών κόντρα στο Λιχτενστάιν, πως όλοι στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχουν πεισμώσει για την πρόκριση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Φορτούνης:

- Πώς βλέπετε τον αντίπαλό σας, το Λιχτενστάιν; Έχετε φόβο μήπως κάτι δεν πάει καλά;

"Δεν φοβόμαστε κανέναν. Το μόνο που θέλουμε είναι να κάνουμε νέα αρχή. Δεν λέει κάτι ότι χάσαμε στο προηγούμενο ματς. Έχουμε ένα νέο προπονητή. Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα, τον οποίο θέλουμε να νικήσουμε".

- Την τελευταία φορά που είχατε παίξει εδώ, είχατε δυσκολευτεί. Θεωρείτε ότι μπορεί να επαναληφθεί;

"Είχαμε δυσκολευτεί, είναι αλήθεια. Δεν είχαμε παίξει καλά τότε, αλλά βάλαμε ένα γκολ και νικήσαμε. Θα παίξουμε αύριο καλό ποδόσφαιρο, με κάτω τη μπάλα, θα έχουμε πρωτοβουλία στις κινήσεις και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε όσο πιο πολλά γκολ μπορούμε".

- Αισθάνεστε το βάρος ότι πρέπει πλέον εσείς να σηκώσετε το βάρος, μετά την αποχώρηση της παλιάς φουρνιάς;

"Εννοείται ότι μπορούμε, είμαστε οι καλύτεροι παίκτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη που μας κάλεσε ο προπονητής. Θέλουμε στήριξη από τον κόσμο ακόμα και στα δύσκολα αποτελέσματα. Δεν έχουμε θέμα να πάρουμε στις πλάτες την ομάδα, εμείς που είμαστε πιο πολλά χρόνια στην ομάδα".

- Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί το παιχνίδι;

"Αγωνιστικά το παιχνίδι θα κερδηθεί στη θέληση που θα δείξουμε εμείς και στις μονομαχίες. Πρέπει να έχουμε κατοχή, να πηγαίνουμε πρώτοι στη μπάλα και να βάλουμε πρώτοι το γκολ".

- Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε μια ομάδα που θα κλειστεί;

"Είχαμε πρόβλημα παλαιότερα με ομάδες που έπαιζαν κλειστά. Είχαμε κατοχή, αλλά δεν βάζαμε γρήγορα γκολ. Στόχος τώρα είναι να βάλουμε γρήγορα γκολ. Αν το κάνουμε ο αντίπαλος θα ανοιχτεί, εμείς θα βγούμε στην κόντρα επίθεση και θα μπορέσουμε να βάλουμε γρήγορα γκολ".

- Το πάθημα έχει γίνει μάθημα; Αντιμετωπίσαμε Φερόε, Φινλανδία, Εσθονία στις προηγούμενες προκριματικές φάσεις, χωρίς αποτελέσματα... Σας έχει πεισμώσει;

"Φταίμε εμείς οι παίκτες και κανένας άλλος. Έχουμε πεισμώσει, έχουμε μιλήσει, θέλουμε να κάνουμε καλό ξεκίνημα και να δούμε ένα ένα τα παιχνίδια".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ